2014. november 2., vasárnap

Szereplők karaktereikről a Kiválasztott, 1. rész produkciós jegyzetéből

Mint azt már tegnap jeleztem, a film produkciós jegyzetében is vannak olyan interjúrészletek, amelyekben az egyes szereplők karaktereikről beszélnek. Ebből hoztam most egy válogatást, amelyet remélem, örömmel fogadtok!


Jennifer Lawrence
Olyan, mintha Katniss egy teljesen más karakter volna, mert annyira megsérült, nagyon üresnek érzi magát. Ez olyasmi, ami tényleg megtörténik, ha az embert olyan traumatikus élmények érik, mint mint amiken ő is keresztülment. Katnissben azonban még mindig megvan ugyanaz a tűz, de olyan, mintha teljesen másutt volna lelkileg, mint fizikailag. Úgy kezd bele a propagandafilmek forgatásába, mintha csak egy gyalog volna, hiszen a Fecsegőposzáta csak egy szimbólum, nem érzi magáénak a feladatot, nem szenvedélyes. Az egész propaganda lényege, hogy felszítsák az embereket, hogy összefogjanak - tehát az, hogy Katniss tettet valamit, az nem fog működni. Csak miután meglátja a 8. körzet emberi veszteségeit, akkor lobban benne lángra a tűz. Minél többet lát, annál inkább sajátjának érzi majd a harcot.

Josh Hutcherson
A Peeta Mellark szerepébe visszatérő Josh Hutcherson tudja, hogy ez a film más lesz.
- Peeta karakterként nagyon sötét és nagyon mozgalmas utat jár be. Mióta csak olvastam a könyvet, ezt vártam a legjobban színészként. - Hutcherson megjegyzi, hogy amikor Katniss először látja Peetát a TV-ben, fogalma sincs róla, mi történik a fiúval, ettől érzései még kuszábbak és zavarodottabbak lesznek. - Most, hogy Katniss megtudja, hogy Peeta életben van, ugyanakkor látja, milyen állapotban van, és hallja mit mond - már nem lehet biztos abban, hogy a jó oldalon áll-e még, vagy teljesen elfordult tőle és hisz is abban, amit mond, hogy támogassa a Kapitóliumot.


Liam Hemsworth
- Gale élete fordulóponthoz ért. Nagyon elege van a Kapitólium visszaéléseiből, ezért félelmet nem ismerve kiáll ellene. Úgy érzi, készen áll a háborúra, bármi áron szeretné megbuktatni a Kapitóliumot. - Gale tüzeli a lányt, amikor beleegyezik, hogy megjelenik Katniss oldalán a 13. körzet propagandafilmjeiben. - Tisztában van bele, hogy terjeszteni kell, hogy a Fecsegőposzáta életben van, és hogy csak ő képes arra, hogy egyesítse az embereket, hogy fogjanak össze a Kapitólium ellen. 


Woody Harrelson
- Haymitch számára mindig is az volt a legfontosabb, hogy leváljon érzelmileg azokról, akiket mentorál. Ezúttal azonban nagyon megkedveli Katnisst és Peetát, rájön, hogy ők egyfajta családot jelentenek számára, ami nagyon fontossá válik. - Haymitch szükségét érzi, hogy továbbra is az általa vélt sorsa felé terelgesse Katnisst még akkor is, ha nehéz számára a lányt ilyen lelkiállapotban látnia. Ő az, aki azt javasolja, éles helyzetekben vessék be a lányt a propagandafilmek során, tudván, az ezekre adott hiteles reakciói milyen mértékben képesek ösztönözni másokat. - Pontosan tudja, hogyan láttassa a világgal Katniss legjobb oldalát.


Julianne Moore
- Ami engem elkápráztatott Suzanne Collins könyveiben, hogy olyan történetet írt, amely nagyon sok mindent elmond arról, milyenek is vagyunk mi, emberek, hogyan kötődünk egymáshoz és hogyan állunk ki amellett, amit helyesnek vélünk. Izgatott Coin karaktere, mert nagyon érdekesnek találtam vezetőként leírt jellemfejlődési útját.

Elizabeth Banks
Bárki máshoz hasonlóan Banks maga is meglepődött, hogy visszatérhet Effie Trinket szerepében. - Nagyon hízelgő, hogy az emberek ennyire szeretik ezt a karaktert - mondja. A színésznő el volt ragadtatva a lehetőségtől, hogy ismeretlen területeket fedezhet fel Effie-vel, ragyogása kiemelkedhet a 13. körzet rideg, szürke-egyenruhás világából. - Effie igazi partra vetett hal a 13. körzetben a Kapitólium megszokott kényelme hiányában. - mélázik Banks. - Persze bárhol is van, jól kell éreznie önmagát, ami az ő 13. körzetbeli stílusára is vonatkozik, amivel kicsit játszadozik is. - Ez a bátorság próbája Effie számára. - Effie a maga módján, saját személyiségének megvillantásával lázad a 13. körzet szigorúsága ellen. Ez nagyon fontos számára és nagyon fontos a film szempontjából is, mert azt bizonyítja, hogy a Kapitóliumban nem mindenki gonosz. Bár lehet, hogy Effie megveti a 13. körzetet, hálás, hogy ott lehet, ahelyett, hogy Snow elnökre haragudna.


Jeffrey Wright
Wright elmagyarázza, hogy Beetee jelenleg a Viadal megpróbáltatásait heveri ki a 13. körzetben. - Ténylegesen láthatjuk majd Beetee-t, amint a maga kis laborjában új rendszereket és fegyvereket fejleszt, és megpróbál betörni a Kapitólium kommunikációs rendszerébe. - mondja a színész. - Nagyon fontos szerepet játszik a lázadás szításában. - Ennek ellenére Beetee-nek is megvannak a maga fenntartásai. - Nagyon felháborodik a körzetekben lévő állapotok láttán, ám Katnisshez hasonlóan ő is küzd azellen, nehogy maga is olyanná váljon, mint akik ellen harcolnak.

Donald Sutherland
- Katniss soha nem akart háborút az azzal járó összes szenvedéssel, mégis úgy tűnik ez az, amit karaktere kirobbantott. Snow megérti, mekkora hatást kelt személyével, ahogyan azt is, hogy Peetán keresztül manipulálhatja érzéseit. - Sutherland látja, hogy Snow elnök játékot űz Katniss-szel, noha ezeknek súlyos következményei vannak egész Panemre vonatkozóan. A Golden Globe® díjas színész megjegyzi: - Élvezi, hogy olyasvalakivel játszhatja a maga kis sakkjátszmáját, aki valódi ellenfél számára. Nem akarja persze, hogy a lány felülkerekedjen, de tetszik neki a szenvedélyessége, élvezi a játszmát.


Francis Lawrence
- Érzelmileg Katniss idegen földön jár a történet kezdetekor. Ekkor jön rá, hogy nem képes megvédeni másokat, hogy teljesen tehetetlen. Túlságosan félrevezették, szerettei pedig veszélyben vannak. Mégis bármit megtenne, hogy biztonságban tudja őket. A tét mindig is magas volt Az Éhezők Viadalában, de ezúttal teljesen kitárul a világ. A Viadal maga véget ért, de az elnyomás ezúttal egész Panemet fenyegeti. Ebben a fejezetben lehetőség nyílt számunkra, hogy teljesen új helyszíneket mutassunk meg csodálatos akciójelenetek kíséretében. Ez egy nagyon nagyszabású film.

Nina Jacobson
A producerasszony így nyilatkozik Katnissről és kedvenc jelenetéről: - Katniss akkor látja először, mekkora hatással van az emberekre, amikor a 8. körzetbe utazik és azt mondja, "Ha mi elégünk, Ti is velünk pusztultok!" Azok a pillanatok - amikor Katniss rádöbben, ki is ő - igazán hátborzongatóak. Ez egy nagyon feszes és erős történet, a benne szereplő érzelmek pedig megdöbbentően nagyhatásúak a képernyőn. Olyan helyekre visz, amelyekre nem számít az ember. Provokatív, elgondolkodtató és a film legutolsó perceiig megdöbbentő, ahogyan elénk tárul az egész.

Jon Kilik
- Tényleg nincs semmi ebben a filmben, amit korábban már láthattunk Panemből. Az ember elmerül a 13. körzetben, amely az egyetlen hely, amit kívülről senki nem látott még, a hely, amelyről a Kapitólium vezetőin kívül senki nem tudja, hogy egyáltalán létezik. Ez egy egészen újfajta utazás lesz a közönség számára. Voltunk már dzsungelben, értek csapások a Viadalokon, de most, hogy kilométerekkel a földfelszín alatt járunk, a dolgok még töményebbek és ez még nagyobb feszültséget jelent a karakterek számára.
Forrás: Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész produkciós jegyzete

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése