2014. november 8., szombat

Kiválasztott interjúk, 1. rész

Várhatóan 5 részben (3-4 videónként) hozom majd a tegnap előkerült Kiválasztott videóinterjúkat. Ebben a bejegyzésben a főszereplőhármasba tartozó Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson és Liam Hemsworth videóit és azok összefoglalóit hozom.

Ha emlékeztek, ennek fordítására Felhívást tettem közzé, amelyre aztán tök sok segítséget kaptam, ezért nem győzök elég hálás lenni. Jen és Josh anyagának összefoglalóját Peetának köszönhetjük, Liam anyagát én fordítottam, azt nem adtam ki a kezemből, mert imádom az ausztrál akcentusát :D

Jennifer Lawrence


Mit vár Jennifer a filmben
Amikor először olvastam a könyvet – mielőtt még tudtam volna, hogy film készül belőle –, gyakran beleképzeltem magam [Katniss] helyébe, mint egy vezető, egy harcos. Bár nem akar ezekké válni, belecsöppent a dolgokba az első részben, mikor a húgát, a családját és önmagát szerette volna megmenteni. A harmadik könyvben kezdi el igazán felfogni, hogy mekkora hatással van az emberekre, hogy akár vezethet egy háborút, ez nagyon érdekelt olvasóként. De úgy gondolom, mint színész a karakterfejlődése foglalkoztatott, miként képes újjáépíteni magát a semmiből, otthon nélkül.

Katniss és Coin elnök kapcsolata
Coin elnök és Katniss kapcsolata nagyon bonyolult, mivel Katniss érzi, hogy bíznia kéne az elnökben, valamilyen oknál vezérelve mégsem képes rá. Coin elnök pedig tudja, mennyire fontos, hogy a lány a lázadás élére álljon, de nem hisz benne túlzottan, hogy elbírna egy ekkora terhet, nem biztos benne, hogy képes lesz-e ténylegesen irányítani őt. Katniss habozik a döntéssel, poszttraumatikus stresszben szenved a két Viadal óta.

Katniss és Gale kapcsolatának változásai
Katnissnek és Gale-nek nagyon gazdag múltja van, egy történet, amiről nagyon keveset tudunk. A cselekmény inkább Katniss és Peeta kapcsolatára fókuszál rá, pedig Katniss és Gale viszonya és annak változásai is meglehetősen sokrétűek. Mielőtt Katniss részt vett volna a Viadalon Gale volt az egyetlen személy, aki ténylegesen megértette és ismerte őt, hiszen együtt nőttek fel. Viszont a Viadalon történt események után Peeta válik az egyetlen emberré, aki felfogja, mi zajlik le a lány életének ezen részében, mert ott volt vele és átélte azokat a katasztrófákat és ezáltal olyan szinten érti meg Katnisst, amilyen szinten Gale ezek után sosem fogja. Szóval ez egy nagyon érdekes kötelék és örülök, hogy mélyebbre áshatunk benne.

A karakterek kapcsolatainak változásai
Ami igazán érdekes a filmben az, az, hogy rengeteg régebben kiépített kapcsolat változik teljesen meg, például Katniss még csak nem is szól Haymitchez, mert őt hibáztatja Peeta elfogásáért és azt is érdekes látni, ahogy Effie próbál beilleszkedni a Tizenharmadik körzet világába. A filmek során a karakterek közötti kapcsolatok folyton változtak és most új szereplők is jönnek a képbe, akikkel új kötelékek alakulhatnak ki.

A történet üzenetéről, miszerint akár egy ember hangja is sziklákat mozdíthat meg
Amit rendkívül szerettem ezekben a könyvekben, mikor régebben olvastam őket, hogy az izgalmas és fantasztikus történetekben fontos szerepet kapnak az olyan motívumok, mint, hogy akár egy ember hangja is mekkora erővel bírhat. Nyilván ez ijesztő is lehet, mivel mindig egyszerűbb beállni a sorba és követni az előtted lévőt, mint hogy fellépj egy nálad magasabb szinten álló ellen.

A srácok az ugrás után.



Liam Hemsworth


A történetről: A 13. körzetben folytatódik a történet, amely egy titkos földalatti bázis. A többi körzet és a Kapitólium lakói úgy tudták, eltörölték a föld színéről, nem tudják, hogy mégis létezik. Szóval Gale is ide kerül, miután lebombázzák a 12. körzetet, Katnisst pedig megmentették a 13. körzetből. Nekik most hozzá kell szokniuk a föld alatti élethez, és hogy a dolgok ott másképp zajlanak. Gale is része lesz a lázadásnak, az ő feladata, hogy támogassa Katnisst a Fecsegőposzátává válás során.
Gale szerepéről a filmben: Gale-nek nagyon elege van a Kapitólium visszaéléseiből. Nem fél kiállni az igazáért, készen áll arra, hogy részt vegyen a háborúban.
Milyen volt Jennifer Lawrence-szel és Josh Hutchersonnal dolgozni: Jennifernél keresve se lehetne jobb munkatársat találni, ő hihetetlenül tehetséges. Az egyik legjobb barátommá vált azalatt a néhány év alatt, mióta ismerjük egymást, és életünk fontos eseményeit együtt éltük át. Josh-sal is nagyon szoros a kapcsolatunk, szóval nagyon hálás vagyok, amiért Jennel és Josh-sal együtt dolgozhattam. 
Francis Lawrence rendezőről: Francis nagyszerűen készítette el az összes akciójelenetet. Ő az egyik legjobban felkészült ember, akivel valaha is együtt dolgoztam, pedig, amikor egy olyasvalamin dolgozik az ember, aminek ekkora a rajongótábora, az nagy nyomást jelent, de Francis kívülről-belülről ismeri a történetet, mindenki karakterét, és ha az ember kérdez tőle valamit, azonnal tud rá válaszolni, ugyanakkor a másik véleményére, elképzeléseire is kíváncsi. Tökéletes rendező.

Josh Hutcherson


Mikor dönti el Katniss, hogy a lázadás élére áll: Katniss sosem akart mást, minthogy túlélje ezt az egészet és gondoskodhasson a családjáról a Tizenkettedik körzetben. Mikor megérkezik a Tizenharmadikba, akkor döbben rá, hogy egy sokkal nagyobb tervnek a részese, egy külön kormány alakult itt ki és szükségük van rá, hogy segítse a felkelést. Szerintem ezen a ponton jön rá, hogy harcolnia kell a változásért.
Donald Sutherlandről (Snow elnök): Donald hihetetlen, úgy értem, ő a leghatalmasabb színész, akivel valaha együtt dolgozhattam. Már a jelenléte is nagyon erősnek hat, hát még mikor beleolvad a szerepébe. Te jó ég, ő legendás, olyan sok filmet csinált már és olyan sok lenyűgöző karaktert keltett életre. Az, hogy egy légtérben lehetek vele rendkívül rémisztő, mármint folyamatosan azon agyal az ember, hogy hogyan is érhetne fel hozzá.
A történet jelentéséről: Én úgy gondolom, hogy ez egy zseniális történet, ami nagy fejlődésen megy keresztül, kezdve onnantól mikor egy lány harcol a mindennapi túlélésért, egészen odáig, hogy aztán egy hatalmas felkelés vezetőjévé váljon. Ez bonyolult, bonyolult ebbe beleszőni a politikát és nehéz a valóságba áthelyezni egy ilyen kitalált világot. Úgy gondolom Francis remekül építette fel ezt a hihetetlen és nagy lélegzetvételű sztorit, amiben nagyon sok az összefüggés a való világgal.
Arról miért Lorde a legmegfelelőbb a soundtrack összeállítására: Azt hiszem azért Lorde a legmegfelelőbb erre a feladatra, mert ő igazán egyedi, egy fiatal lány, aki rendhagyó hanggal és stílussal állt elő, ugyanezt tette Katniss is, ő is egy olyan lány volt, aki valami olyat tett, amit más előtte sosem. Úgy gondolom Lorde esszenciája és érzései, ebben a szomorkás dalban, remekül felidézik a filmet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése