2014. november 24., hétfő

Jennifer Lawrence és Josh Hutcherson az Éhezők Viadala sikeréről és a hírnév árnyoldalairól

Tudom, hogy lassan lecseng a film, de azért én remélem, maradtok az oldalon, mert továbbra is rengeteg érdekesség van a tarsolyomban. Egyrészt interjúk, másrészt a film készítésével kapcsolatos érdekességek és még sorolhatnám. Folyamatosan igyekszem feldolgozni őket, szóval fokozatosan érkeznek majd. :) Most egy Jennifer Lawrence-Josh Hutcherson cikket hoztam a Screenranttől, amelyben Jen és Josh Éhezők Viadala sikereikről és annak következményeiről beszélnek.

Múlt hétvégén Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész New York-i sajtótájékoztatója keretein belül a Screen Rant szerkesztői a legutóbbi Éhezők Viadala film szereplőivel beszélgettek arról, hogy a sorozat miképp hat az ifjúsági kultúrára és hogy a sorozat sikere milyen hatással van főszereplői életére.


A Kiválasztott 1. részében Coin elnök (Julianne Moore) annak a felkelésnek a vezetője, amelynek Katniss a jelképévé válik, így fogalmaz: "Nincs haladás kompromisszumok nélkül." Amikor arról beszélgettünk, ez a kijelentés hogyan hozható kapcsolatba a színészek életével, Hutcherson és Lawrence azt mondták, hogy egy olyan nagyszabású sorozattal - mint Az Éhezők Viadala - járó siker részükről kompromisszumokat és önfeláldozást igényel:
Hutcherson: Szerintem csak haladás, de élet sincsen kompromisszumok nélkül. Szerintem bármiről legyen is szó, mindig jár valamennyi kompromisszummal. Ami pedig minket illet személy szerint az az, hogy a nyilvánosság figyelme és hogy elveszítjük anonimitásunkat, bárhova is menjünk, hatalmas áldozatot vagy ha úgy tetszik kompromisszum-készséget jelent. 
Lawrence: Én nem tudom, hogy ez kompromisszum-e... Én áldozatot hoztam. És bár nagyon hálás vagyok, hogy elkészíthettük ezeket a csodálatos filmeket, de nem érzem azt, hogy tettem volna mindezért egyet s mást. Nem.
Bár a szereplőtársak egyetértenek abban, hogy az Éhezők Viadalában való részvétel egyfajta önfeláldozás számukra, Hutcherson és Lawrence kicsit másképp kezelik a sikert. Hutcherson számára az önfeláldozás gondolata utólag merült fel, míg Lawrence számára ez döntő szerepet játszott már a Katniss szerepére való leszerződés előtt is.



Hutcherson: Soha nem szerepelt a terveim között, hogy ekkora sikert érjek el egy film kapcsán, hogy úgy mondjam. Én mindig csak azt terveztem, hogy érdekes filmeket készítsek és érdekes emberekkel dolgozhassak, és hogy olyan történeteket meséljek el, amelyek szintén ebbe a kategóriába esnek. Szóval ez csak úgy megtörtén velem ezen szerep kapcsán. De ez egy nagy-nagy változás. Jen azt mondja, hogy ő... volt pár napja, hogy elgondolkodjon rajta, mert tudta, mekkora változás lenne; én egyáltalán nem gondolkodtam ilyesmin. Nekem csak tetszett a forgatókönyv, érdekesnek tartottam a történetet, és szimpatikusak voltak az emberek, akik ezzel foglalkoztak. Szóval először azt mondtam, "Igen!" és csak utána esett le, hogy "Úristen, mekkora változást hoz ez az életembe." De ez is egyike azon dolgoknak, amit az ember nem is sejt, milyen fontos, milyen értékes, amíg el nem veszíti, és ezen az anonimitást értem. Amikor azonban elveszítjük ezt... az emberek felismernek, rengeteg dolgot tudnak az ember életéről - igazakat és valótlanságot egyaránt - és az ember úgy érzi, bárhova megy, közfigyelem tárgya. És az ember nem tekerheti körbe a fejét állandóan valamivel, és igazából soha nem is volt tervem arra vonatkozólag, mit tegyek ilyen esetben.
Lawrence: Persze nyilván ez nagy áldás az ember életében, de ugyanakkor áldozat is. De ezt csinálhatom, amit szeretek és minden munkának megvan a maga árnyoldala.
Amikor megkérdeztük, hogy előfordult-e valaha, hogy túl nehéz volt kezelni a hírnevet, Lawrence nemes egyszerűséggel így válaszolt: "Naná!" Hutcherson pedig elmesélte, hogy ő Lawrence és Liam Hemsworth egymást támogatják, ha nehézségeik akadnak, hiszen a sorozat sikerét együtt tapasztalták meg.
Forrás: ScreenRant

1 megjegyzés:

  1. Érdekes cikk volt. Mindenesetre elég kétoldalú a téma, amiről beszéltek. Szerintem ha az ember ennyire híres és népszerű, ráadásul ennyire fiatalon, mint ők is, akkor egyértelmű, hogy az életük gyökeres változáson megy keresztül, amit vagy tudnak kezelni vagy sem. (Rossz példának vegyük csak Justin Bieber-t). A legtöbb rajongó közeli ismerősként tekint ezekre az emberekre, még ha nem is találkoztak velük soha az életben. De ezáltal elvárják, hogy néha nap egy kevés magánéleti információval ellássák őket, amivel ha nem is állandó jelleggel, de legalább tartani tudják velük a lépést, és így közelebb érzik magukat a kedvencükhöz. Nyílván mi sem olvasnánk róluk cikkeket, ha hidegen hagynának minket. :)

    Amúgy az előbb véletlenül pont megakadt a szemem a 2.rész visszaszámlálóján. Kissé elkeseredtem. :D De a hétvégén legalább újranézem a filmet, kicsivel nyugodtabb körülmények között remélhetőleg, mert előzőleg volt pár viháncoló emberke, akik nagyon kiakasztottak. :/

    VálaszTörlés