2014. november 15., szombat

Donald Sutherland karakteréről és a Peetával közös jelenetekről

Nem mind arany, ami fénylik, vagyis a következő interjúban nem csupán a Peetával közös jeleneteiről beszél Donald Sutherland. Azért én kedvelem a tiszteletre méltó idős színészt, aki nagyon fontos gondolatokat fogalmaz meg a HitFix-szel való interjújában, szóval fogadjátok Ti is szeretettel. :) A videót csak óvatosan nézzék a böjtölők, mert Donald mögött vannak benne képek a filmből.


"Tudom, hogy velem tartasz, velünk, mindannyiunkkal! Együtt, egyként!" - látjuk az első teaserből a képsorokat.
Benne volt ez a jelenet a filmben, de kivágtuk. Mert ez a jelenet kifejezetten Peetáról szól és nem közvetlenül Katnissről és ez a film Katniss nézőpontjából mutatja be a történéseket.
Pedig ez a jelenet bemutatta volna a Kapitólium kulisszatitkait. A következő filmben felfedik Snow elnök titkait, véget vetnek a rejtélynek?
Remélem, nem. Úgy értem, remélem, azok a jelenetek, amelyeket leforgattunk a második Kiválasztott filmhez, benne maradnak a filmben. Én szerettem ezt a jelenetet Peetával. Egyszerűen csak nem illett a képbe. A jelenet végén Peeta megkérdez, hogy "Szóval azt kéri, hogy mondjam el ezeket a dolgokat?" Mire én (Snow elnök) azt válaszolom, "Pontosan, kivéve, hogy nem kértem."
A karaktere gonosz?
Nem. Nem hiszem, hogy gonosz lennék, bár néha valóban nem vagyok túl kedves. Nem ő egyáltalán nem így gondol magára, csak teszi a dolgát. Ő nagyon gyakorlatias, nem öl embereket, hacsak nem feltétlenül szükséges, jó persze, ha muszáj, akkor öl is, de hát ez a kormányzati pozíciójával jár.
Milyen párhuzamokat fedezhetünk fel aktuálpolitikai kérdésekkel?
A filmnek van lehetősége arra, hogy mozgósítsa a fiatalokat, hogy megváltoztassák ezt a borzasztó világot, amelyet az olyan emberek hoztak létre, mint én. Ha például elmegyünk Németországba, láthatjuk, hogy energiaellátásuk 30%-át a szél- és napenergia felhasználásával oldják meg. Szerintem ez csodálatos. És a fiatalokon múlik, hogy belefolynak-e ebbe és próbálnak változtatni. Tudja, hogy az Egyesült Államokban a rákellenes gyógyszerek 80%-kal többe kerülnek, mint Nagy-Britanniában, Franciaországban és Kanadában? És ennek pusztán az az oka, hogy az Egyesült Államokban egy olyan törvényt hoztak, hogy a kormányzati egészségügy tervezésekor ne tárgyalhassanak a gyógyszergyárakkal. Ez felháborító. Mert így a gyógyszercégek részvényesei a szenvedő beteg embereken élősködnek.
Hogyan lehetne ebben a kérdésben aktivizálódni?
Én már kívülálló vagyok, szerintem én már túl öreg vagyok az ilyesmihez, úgy vélem, ez már a fiatalok dolga, de nagyon bízom benne, hogy valaki majd fellép ellene.

1 megjegyzés:

  1. Kár,h kivágták ezt a jelenetet. Sztem nem lógott volna ki a filmből. Mert ez a beszélgetés Peeta és Snow között így vagy úgy de érinti Katnisst. Szval engem nem zavart volna,főleg h többet akartam látni a Kapitóliumból. Sebaj,talán a DVD-re felteszik:)
    Politizálni nem akarok,de amúgy igaza van :D

    VálaszTörlés