2014. november 4., kedd

Felfedték a háttérzenei album számlistáját

Megjelent ma az Amazonon a háttérzenei albumnak is a számlistája. Ez az az album, amelynek zenéit ténylegesen hallani fogjuk a filmben az egyes jelenetek mögött. Ami a nagyon izgalmas, hogy ennek az albumnak a számlistájából az is kiderül, hogy nagyjából milyen jelenetei lesznek a filmnek, illetve következtetéseket lehet levonni azok egymás utáni helyére, és arra is, hogyan ér véget a film. Épp ezért - a gyöngébb angolosok kedvéért - írok a címek mellé egy megközelítő fordítást. Viszont épp ezért mindenki SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE olvassa végig a címeket, amelyeket el is rejtek az ugrás utánra !!


A számlista tehát az ugrás után.



1. Mockingjay
2. Remind Her Who The Enemy Is (Ne feledje, ki az ellenség)
3. District 12 (12. körzet)
4. Snow's Speech (Snow elnök beszéde)
5. Please Welcome Peeta (Kérem, üdvözöljék Peetát!)
6. Katniss Nightmare (Katniss rémálma)
7. The Arsenal (A fegyvertár)
8. Incoming Bombers (Behatoló bombázók)
9. Don't Be A Fool Katniss (Ne légy bolond, Katniss!)
10. District 12 Ruins (A 12. körzet romjai)
11. The Hanging Tree (A bitó)
12. Peeta's Broadcast (Peeta közvetítése)
13. Air Raid Drill (Menekülés a légitámadás elől)
14. It's Gonna Be A Long Night (Ez egy hosszú éjszaka lesz)
15. Taunting The Cat (A kergemacska hülyítése)
16. White Rose (Fehér rózsa)
17. District 8 Hospital (A 8. körzet kórháza)
18. The Broadcast (A közvetítés)
19. Jamming The Capitol (A Kapitólium megzavarása)
20. Inside The Tribute Center (A Kiképzőközpontban)
21. Put Me On The Air (Hadd legyek én élőben)
22. They're Back (Visszatértek)
23. Victory (Győzelem)

Ami az érdekes így első blikkre, hogy nagyon hátracsúszott a 8. körzet kórháza jelenet, az a könyvben még bőven korábban van. Érdekes a korábbi bombázós szám, azon gondolkodom, az a Kapitóliumnak egy másik, korábbi támadása lehet a 13. körzet ellen vagy megmutatják a 12. körzet lerombolását, hiszen utána nem sokkal egy 12. körzet romjaira utaló szám is szerepel.
Ami szintén sokatmondó, az a vége. Én most ebből arra következtetnék, hogy a Katniss-Peeta találkozás lehet, hogy benne sem lesz ebben a részben??? Nem tudom, mit gondoljak, de egy Victory című utolsó szám pozitív végkicsengésre enged következtetni. 
Sebaj, hamarosan kiderül. :) Alig több, mint két hét :)

6 megjegyzés:

  1. Hm.... ez tényleg érdekes :) Leírom, hogy nekem milyen utolsó jelenet ugrott be a számlistát látva (lehet, hogy full hülyeség az egész, de egy új elméletem van :D ). Szóval Peeta kiszabadításával lenne vége. A mentőosztag két csoportra válna, és az egyik Katniss lenne a stábbal élőben üzenne Snow-nak, hogy még visszatér. Míg a csapat másik része Peeta-t szabadítani ki, ami felérne egy győzelemmel. Peeta és Katniss most még nem találkozna, csak a következő részben, Peeta-t külön vinnék másik géppel vagy ilyesmi. Tudom, hogy Katniss nincs benne az akcióban a könyvben, de filmben simán eltérhetnek tőle. Ráadásul az is gyanús, hogy az interjúk alatt az összes színész, stábtag ködösít a végével kapcsolatban :) Ok, lehet, hogy csak én gondolom túl, de sosem lehet tudni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaja, bár a They are back miatt én nem gondolnám, hogy Katniss belekerül a mentőosztagba, de valóban ki tudja...

      Törlés
  2. Ez érdekes,talán nem is sorrendben vannak írva a számok? Ha mégis akkor az azért nagyon durva lenne,ha a Katniss vs. Peeta részig sem jutnánk el a film végére.
    A Victory c. szám talán Snow elnök győzelmét jelképezi? Hogy sikerült eltérítenie Peetát?

    VálaszTörlés
  3. A 8. körzet kórháznak a 7-8. között kellene lennie. Az Incoming Bombers lenne utána, mikor megérkeznek a kapitóliumi bombázók. Lehet, hogy elírták? :)
    A Katniss-Peeta találkozás az én értelmezésemben a 22-es alatt van, a Victory meg azután. Pozitív végkicsengésre is lehet következtetni, de ki tudja, hogy kinek a szempontjából van az a bizonyos győzelem? Lehet Coin/Snow is.

    VálaszTörlés
  4. Hát ez fura... az tuti,hogy visszajönnek a Kapitóliumból. De nekem még az ugrott be, hogy Katniss csak megkapja a hírt arról, hogy visszajönnek, de nem látja Peeta-t... esetleg egy üvegen keresztül. De az biztos, hogy óriási függővégre számíthatunk! :)

    VálaszTörlés