2014. november 13., csütörtök

Kiválasztott interjúk, 4. rész

Ha már így elbénáztam, és reggel rosszul időzítettem be, kiteszem a hiányzó darabot is a múlt pénteken előkerült interjúsorozatból, így végre teljes lesz a kép :)

A mai bejegyzésben négy színész kis interjúját olvashatjátok: Elizabeth Banks-ét, amelyek magyar fordítását Peetának köszönhetjük, Willow Shields-ét, amelyet misafeco-nak és Mahershala Aliét, akinek interjújával Flo dolgozott meg és Jeffrey Wright-ét, ez már az én fordításom. Köszönet mindannyiótoknak! Úgy olvassátok ezeket a gyorsinterjúkat, hogy bár lesznek még hasonlók az oldalon a promóidőszak során, de nem mindenkitől és még egy ilyen teljes sorozat biztosan nem :)

Elizabeth Banks


Effie Tizenharmadik körzetbe való beilleszkedéséről
Effie egy igazi különc a Tizenharmadik körzetben, itt már nincs kapitóliumi kényelem, sőt semmiféle kényelem a régi életéből. Lényegében semmi sem volt nála, mikor megszökött, az aznap viselt ruháján és egyetlenegy parókáján kívül. Természetesen, mint mindenhol itt is csodásan kell éreznie magát, ezért beveti a saját stílusérzékét. Egy kicsit vicces ez az egész, én úgy gondolom, hogy az egyéniségének megmutatásával lázad a körzet furcsaságai ellen.

A történetről
A Futótűz végén Katniss felrobbantotta az Arénát, ezzel pedig véglegesen beindított egy már régen forrongó forradalmat. A kiválasztott 1. részében Katniss a Tizenharmadik körzetben ragadt. Plutarchkal és Coin elnökkel, a lázadás fejével próbálják összefogni a körzeteket. A körzetekben élők tudják, hogy Katniss a felkelés szimbóluma, a Fecsegőposzáta és ha ő sikeresen lép fel az elnyomás ellen, akkor felsorakoznak mögé. Effie funkciója a sorozat első felében az volt, hogy felkészítse a lányt arra, hogy ő legyen a körzete és a Viadal arca, hogy Panem sztárja legyen, mostanra már ő a tényleges arca a felkelésnek, ő a Fecsegőposzáta.

Kurt&Bartról és a jelmeztervezőkről
Kurt és Bart mindketten lázadók a maguk stílusában, valaha még rock&roll-t is játszottak, megvan bennük az a bizonyos érzék a lázadás megjelenítéséhez. Szeretnek különleges ötletekkel előállni, ami Effie-nél különlegesen szükséges, mivel minden Tizenharmadik körzetbeli ruhából ki kell hoznunk a maximumot. Mi „Szökevény a Tizenharmadikban Hadművelet”-nek hívtuk. Kaptunk alap körzetbeli dolgokat, mint például pulóvert, harisnyát és egy pólót. A pólót nem ruhadarabként használtuk fel, a harisnyából ingujjakat csináltunk, a pulóverből pedig fejkendő lett. Annyira jól szórakoztunk, tényleg mindenféle ötletet kipróbáltunk és pont ezekért a játékos elképzeléseikért szerettem velük dolgozni.


Willow Shields


Prim fejlődéséről:
Azt hiszem, Prim rengeteget fejlődött, az első film(ek)ben nagyon fiatal, rémült, aztán a Futótűz során már látszik a változás, ami szerintem nagyrészt Katniss miatt van. Prim példaképként tekint rá, mint aki mindig erős, kedves, gondoskodó. Ő is olyan akar lenni, mint a nővére, segíteni akar az embereknek (ugye orvosnak tanul), de emellett erősebb, függetlenebb és tapasztaltabb lesz, izgalmas ezt a sok dolgot beépíteni a karakterébe.
Mi teszi a történetet lenyűgözővé:
Nagyszerű ebben a filmben játszani. Nagyszerű az a tény, hogy egy ember meg tudja változtatni a világot. Katniss ezt teszi egy jobb világért, nem csak a saját, de minden másik családért is, akik a Kapitólium zsarnoksága miatt szenvednek. Hihetetlen, hogy egyetlen lány ezt meg tudja tenni.

Mahershala Ali


A karakteréről: - Boggs, tudod, ő igazából soha nem tapasztalta meg, milyen a föld felett élni. Járt persze ott, de igazából még sosem élt a felszínen. Egy 35-40 éves emberről van szó, aki csak hallomásból ismeri azokat az időket, mikor még nem kényszerültek a föld alá, akinek valószínűleg már a szülei is ilyen körülmények között éltek. 
Résztvevője a felkelésnek, amire egész életében készítették, edzették. Feszültséggel teli időkben él, amikor a változás a küszöbön áll, ő pedig egyenesen a közepébe csöppent, és jobban átérzi, mint eddig bármikor. 
Jennifer Lawrence-ről: - Rendkívül jó [színész], és annyira fiatal! Ahogy Katniss-t játssza, én nem is tudom, hogy lehet-e ezt ennél jobban csinálni. Az első két filmben sem láttam sohasem hibázni, és most, hogy én is ott álltam a kulisszák mögött a Kiválasztottban… Láttam, hogy milyen könnyedén veszi fel a karakterét, milyen gyorsan tud Katniss-é alakulni. Talán ezen a ponton már könnyebb neki, hiszen már három-négy éve dolgozik a karakterrel; nem is tudom, hova tudna innen fejlődni. Úgy gondolom, hogy egyre csak mélyítette [a karaktert], párhuzamosan a történet mélyülésével. 

Jeffrey Wright


Karakteréről
A Kiválasztottban tényleges akció közben láthatjuk Beetee-t, ami azt jelenti, hogy a maga laboratóriumában dolgozik és különböző rendszereket és fegyvereket tervez, amellyel a lázadókat segíti. Ez egy nagyon különleges, kicsit klausztrofób hely, amelyből ugyanakkor minden kiáramlik a nagyvilágba, hiszen ő képviseli a 13. körzet és a külvilág közötti kommunikációt. Szóval Beetee nagyon különleges és nagyon fontos szerepet játszik a lázadás gerjesztésében.
A propagandafilmekről
A propagandafilmek jelentése benne van a nevükben, Beetee szempontjából az a fontos, hogy rájöjjön, mi az, ami megfogja a többi körzetet, a társadalom többi részét. Mi azt tervezzük meg, hogy valamiképp eljussanak ezek a kisfilmek a többi körzetbe és a Kapitólium kommunikációs rendszerébe, hogy a Kapitóliumban is láthassák ezeket és kiteljesedhessen a történet. A lázadók ehhez Katnisst használják kiindulópontként.
Mi tarthatja izgalomban a közönséget
Olyan hatalmas a film nagyságrendje, olyan sok új karakter jelenik meg, miközben felfedezzük azokat a körzetet, amelyekről mindeddig csak hallottunk. A tét még nagyobb, mint eddig, hisz most már nem "csak" egy viadal résztvevőiről van szó, hanem az egész nemzet háborúban áll.

2 megjegyzés:

  1. Jujj, olyan jó lenne látni ahogy Effiet kimenekítik a kapitóliumból!
    Ez nem szerepel a könyvben, szóval bárhogyan megoldhatják, ha egyáltalán mutatni fogják a film során.

    VálaszTörlés
  2. Sztem ezt nem nagyon fogják mutatni,talán csak megemlítik majd hogyan került oda.
    pl.: hogy Plutarch elmondja,h érte is küldtek egy csapatot vagy h őt már a Viadala alatt elvitték a 13.-ba.
    Vagy mivel Effie lényegében Fulvia szerepét veszi át.Szval lehet h ő is a cellában lesz a többi stylist-al.
    Hamarosan kiderül:DDDD

    VálaszTörlés