2014. november 11., kedd

Kiválasztott interjúk, 3. rész

A mai három videóban három tapasztalt színész: Stanley Tucci, Donald Sutherland és Julianne Moore beszél a filmről és a készítéséről való tapasztalatairól. A videók fordításáért ncsi-nek vagyok nagyon hálás!

Stanley Tucci


Miért szereti Caesart eljátszani? Számomra az izgalmas dolog, amiért szeretem hogy így játszom Ceasart, a színpadiassága. És az, hogy ő ennek a kormánynak nyilvánvalóan a bábja, ez egy nagyon durva megfogalmazás, de ő az, és meg kell próbálnia megoldani azokat a szituációkat, a kellemetlen helyzeteket, amik élő adásban előfordulhatnak, amihez az embernek nagyon talpraesettnek kell lennie. Ez olyan dolog, amit nem gyakran csinálsz. Ezt a nagyon színpadias előadást nem sok filmben láthatod.  
Mi fog tetszeni a közönségnek a filmben? A szakadás, ami történik ebben a filmben, az nagyon érdekes. A kapcsolatok teljesen szétszakadnak és zavaróvá válnak, az egész infrastruktúra összeomlik. Nem csak arra tartunk, hanem ott vagyunk már. És ez nagyon lenyűgöző. 

Kedvenc (vagy kevésbé kedvenc) elnökeink alakítói az ugrás után.


Donald Sutherland


Miért volt fontos számára a film mondanivalója: Amikor elolvastam az első forgatókönyvet és utána a könyveket és ennek a filmsorozatnak a jelentősége nagy fontos volt számomra. Ahogyan Gary-nek és utána Francis-nek is mondtam, hogy a fiatalok el tudják ezeket olvasni és meg van benne fogalmazva, hogy a változás alapvető volt, de emellett lehetséges és rajtuk [a könyvben szereplő fiatalokon] múlott. 
Snow elnök és Katniss kapcsolatáról: Kettejük kapcsolatának fejlődése, az nem a munkám folyamatának a része volt. Csak tudtam hogy hogyan fog megtörténni, és csak élveztem a Jenniferrel való közös munkát és látható volt, hogyan fejlődik a kapcsolatuk. Én szeretem, tudod Corionalus Snow szereti Katniss karakterét. Szereti. Ő egy öreg ember és végülis ez egy sakkjátszma, egy játékossal, aki mindent megtesz és szereti a lelkesedését. Snow nem szeretné, hogy Katniss sikeres legyen, azt a hibát nem akarja elkövetni.

Julianne Moore


A filmben lévő propagandafilmekről: Plutcharch csinálja ezeket. Ő használja fel azokat az ötleteket, hogy használják reklámként, propagandaként hogy feltüzeljék a forradalmat. Az emberek gyönyörűen válaszolnak Katnissnek. Ő a hősnője ezeknek a filmeknek. Előkészítik ezeket a szituációkat, ahol hősnőként tud szerepelni. Katniss karakterének az a legnagyobb szépsége, hogy nem tud ki és bekapcsolni és amikor arra kérik, hogy játsszon, akkor nem tud. Úgy gondolom hogy ez egy csodálatos ötlet, hogy saját magadként sokkal hatásosabb vagy, mint megjátszva. De végül a kisfilmekben az igazi Katnisst használják.
A szereplőtársakról és a stábtagokról: Akármikor, akármilyen munkára sétálsz be, az első napon mindig azon agyalsz, hogy az emberek kedvesek lesznek-e, de itt nem is lehettek volna ennél barátságosabbak. Úgy gondolom, hogy Jen Lawrence az, aki megalapozta ezt az elképesztő hangulatot, laza, vicces, de a munkát nagyon komolyan veszi és mindenkivel nagyon közvetlen. És ez a csapat nagyon közel áll egymáshoz érzelmileg, borzasztóan barátságosak.
Jennifer Lawrence Katnissként: Jennifer imádnivaló. Neki megvan az a tulajdonsága, ami nagyon rendkívüli, ahogy már az előbb mondtam, nagyon vicces lány, nagyon-nagyon mulatságos személy és nagyon eszes, intelligens és érdekes, de úgy gondolom, hogy megérti Katniss érzelmi világát, ami kézzelfogható, ez az egyik ok, hogy a közönség reagál rá. Itt van ez a gyönyörű fiatal nő, akinek sok ereje van, sokoldalú és nagyon intelligens, de érzelmileg őszinte, ami szerintem csodálatos a vásznon. Nézed őt és ő az, akit hősnőként akarsz látni. 
A Kiválasztott 1. és 2. rész szétválasztásáról: Szeretem, ahogyan a Futótűz véget ért. Nagyon szeretem, mert tényleg olyan, hogy micsoda?! Nagyon izgalmas, tényleg az idegeidet borzolja, hogy mi fog következni. A Kiválasztott választ ad erre. Ez történik. A forradalom felé tartunk és utána kettéosztjuk. Mi a kombinációja, merre tart a történet. Azzal, hogy négy nagy filmet készítünk, lehetőségünk van arra, hogy megismerjük az összes embert, belefektessünk a karakterbe, érdekeljen hogy élnek-e vagy meghalnak. Ez egy elképesztő feldolgozása egy kiváló történetnek. 

5 megjegyzés:

  1. azért remélem használható lett az anyag :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert nem úgy tűnik?? :))
      Szerintem teljesen használható.
      És elmondanám, hogy annak ellenére, hogy reakció még nem érkezett rá, olvasgatják sokan :)

      Törlés
    2. megnyugtató :) ha kell segítség, akkor gondolhatsz rám!

      Törlés
  2. Nagyon jó volt olvasni!
    Köszönöm ;)))

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük!Nagyon jók! :))

    VálaszTörlés