2014. november 29., szombat

Francis Lawrence az Éhezők Viadala sorozat lehetséges folytatásáról

Most, hogy már csak egyetlen film maradt hátra az Éhezők Viadala sorozatból, egyre többször vetődik fel a lehetséges folytatás gondolata. 


Ezúttal az MTV kérdezte meg a film rendezőjét, Francis Lawrence-t, hogy van-e ennek bármilyen realitása. Kedvenc rendezőnk ezúttal is óvatosan válaszolt: 
- Mindenki ezen agyal és sokat beszélünk róla. Szerintem itt azért óvatosan lehet csak belevágni ebbe a világba. Mert szerintem ezt a történetet a háborúval kapcsolatos elképzelések teszik nagyszerűvé, illetve a történet középpontjában álló csodálatos főszereplő, Katniss. - mondta Lawrence. - És csak azt mondani, hogy "De hát így is az Éhezők Viadala világában maradnánk", nagyon kockázatos, de valami újat is kell mondani az új történettel, illetve Katnisshez hasonló lenyűgöző karakterek is szükségesek hozzá.
- Ez egy nagyon összetett dolog, de részemről kifejezetten nyitott vagyok arra, hogy beszéljünk róla, és szerintem mindenki ezen gondolkodik. - folytatta a Kiválasztott rendezője. - Mindenki szereti a világát és a történet témáit.
Forrás: MTV via THR

Ti mit gondoltok a témáról? Akárhogy nézem, a folytatás lehetősége nem először merül fel és a filmkészítők kifejezetten nem zárkóznak el a témától. Más kérdés, hogy az írónő nem tervez további Éhezők Viadala könyveket. Ti miről néznétek még filmet a sorozat kapcsán? És igen, milyen új mondanivalót lehet még közölni ezekkel az esetleges újabb filmekkel?

12 megjegyzés:

  1. Én nem örülnék, ha készülne folytatása vagy akár előzménye a történetnek. És mint olvashattuk, Suzanne Collins sem tervez további regény(eke)t, ami lássuk be, igen nagy megalapozása volt az előző filmeknek. Modjuk az tény és való, hogy számtalan példa állna rendelkezésre, amit még ki lehetne bővíteni filmben. Mégis azt gondolom, hogy az már nem lenne az igazi. Valamint még egy ilyen szereplőgárdát a világon nem lehetne összeválogatni az egyszer biztos, és sajnos elég esélyes, hogy olyan sorsra jutna, mint a Gyűrűk Ura igencsak gyenge Hobbit "fejezete'.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem itt két kérdés van:
      1. Minket, rajongókat érdekelne-e? Én gondolkodtam a lehetséges történeteken, és azon, amit Francis felvetett, hogy tudna-e újat mondani a történet. Mert felvetődik egy Snow fiatalkoráról/hatalomra jutásáról szóló történet, de én egy diktatúra kialakulásának történetét nem nézném meg jó érzéssel. Finnick vagy Annie viadala népszerű még rajongói körökben, de az ő történetükkel mit lehetne közvetíteni? Elég erős-e Finnick karaktere ahhoz, hogy az ő főszereplésével sikeres lehessen egy ilyen történet? Én személy szerint Katniss és Peeta történetének folytatására lennék kíváncsi, de az meg már tényleg "nem szólna semmiről", úgy meg nem vonzó (azt meg nem kívánom ennek a két karakternek, hogy bármi durvaság történjen velük). Szóval gondolom, hasonló gondolatok (meg persze még mélyebbek) járhatnak a filmkészítők fejében is.
      2. A másik: jót tesz-e a sorozatnak egy ráerőltetett újabb rész? Én eddig mindig rossz szájízzel néztem a hasonlóakat...

      Törlés
  2. Hát.. ha csinálnának még filmet akkor szerintem az előzményekről lenne a legjobb... a harcról ami a kapitólium és a körzetek között zajlott még mielőtt bevezették a viadalt.. az elég érdekes tudna még lenni, hisz akkor alakultak ki a vadászdarazsak, a fecsegők és azokból a fecsegőposzáták stb. De én ettől függetlenül úgy gondolom, hogy ha vége a sorozatnak, ami után bizony nagyon fog sírni a szívem, hagyni kéne úgy ahogy van... mert ahogy az előző hozzászóló írta "az már nem lenne az igazi"

    VálaszTörlés
  3. Én el tudnám képzelni azt, hogy a történetet tovább viszik, amiben Katniss és Peeta kapcsolata bemutatásra kerül és nem csak egy fél mondattal zárul és amit a könyvben is oly sokan hiányoltunk a többi még megmaradt szereplő sorsa is tisztázódna. A könyvben csak annyi, hogy 5,10,15 év múlva - vagyis valamikor a jövőben... Én kiváncsi lennék arra, hogy végül megérte-e az egész, sikerül-e új világot - nem diktatúrát - kialakítani. A történet lezárásaként bepillantást nyerhetnénk az újjáépítésbe, az új rendszer kialakításába és a főhőseink további sorsába. Részemről látok benne lehetőséget.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erről van félretéve egy hosszú, kb. 24-25 fejezetes fanfic, amit majd - valószínű az utolsó film után - tervezek majd fordítani és hozni az oldalra. :)
      De igen, ez valóban egy olyan vonal, amit én is szívesen olvasnék/néznék, csak kérdés van-e ehhez elég muníció, hogy valami mondanivalója is legyen a történetnek. De én szurkolok ezért :)

      Törlés
    2. én is ezt a folytatást tudnám elképzelni!
      de nem törekednék rá minden áron.mármint a folytatásért.
      ncsi

      Törlés
  4. Nagyjából leírtam a véleményem tömören, végülis a 2 kérdés is valamilyen szinten benne volt, de azért még kifejtem, ha már rákérdeztél. :)

    1. A rajongók egy részét biztosan érdekelné, de szerintem már jóval megosztóbb lenne, mint az eredeti trilógia. Akármilyen erős folytatás is születne, nem hiszem, hogy túl tudná szárnyalni az elődjét. És igen, valóban számtalan lehetőség van, amiből viszont érdekes új filmet lehetne készíteni. Hiszen ott van a korábbi 73 viadal, najó, persze nem mindről, de azért vannak olyan győztesek, akiknek a története még érdekes lehetne (Finnick, Johanna, Haymitch, stb.). Vagy a Sötétség Napjai ill. az első felkelés, pl., hogy miben volt más, hogy akkor miért veszítettek a lázadók. Vagy amit Te is írtál, Snow elnök hatalomra kerülése. Katniss és Peeta további története szerintem már nem illene a történet stílusába, abban épp az a szép, ahogy a Kiválasztott végén búcsút veszünk tőlük. Azt kár lenne ragozni, szerintem.
    2. Jó kérdés, ki tudja, hogy mit váltana ki a rajongókból egy új rész. De mint írtam is már, én magam nem örülnék neki túlzottan. Mindig az lebegne a szemem előtt, hogy ez már nem az igazi.

    VálaszTörlés
  5. Még csak annyit, hogy a könyvnek nagyon hirtelen lett vége és ahogy sokan mások is - én is - befejezetlennek éreztem. Szinte minden az olvasó fantáziájára van bízva. A könyv végén számomra nem a remény, hanem a kétségek maradtak meg, mert bármennyire is próbálja az ember tovább szőni a történetet nem lehet biztos benne, hogy jól gondolja.Én örülnék ha a három könyv után kapnék - ha nem is egy teljes hapy end-et, de egy megnyugtató lezárást.

    VálaszTörlés
  6. Ami a folytatás lehetőségét illeti szerintem ha mostani trendet követik akkor az előzmények bemutatására helyezik a hangsúlyt, bár engem személy szerint Katniss és Peeta valamint a többi szereplő további sorsa jobban érdekelne bár kétségesnek tartom, hogy ebből egy komplett filmet ki lehetne hozni. Azt pedig én sem nézném valami nagy kedvvel hogy K és P valamint a gyerekeik sorsában annyi szenvedés és megpróbáltatás után újabb dráma, drámák történjenek.
    Ha már le kell zárni a történetet azt a lehetőségekhez illetve a tartalomhoz képest "happy end"-del tegyék meg. Persze az is érdekes lesz, hogy az utolsó részt hogyan is zárják le és milyen mélységig mennek majd bele az epilógus bemutatásába, hogy csak abban K és P szerepel esetleg Gale, Haymitch és a többiek is belekerülnek-e. (Bár az én véleményem szerint az epilógus kizárólag Katnisssről és Peetaról valamint a gyerekeikről fog szólni.)
    És ha ezt jól megcsinálják-márpedig jól fogják megcsinálni- az méltó lezárása a történetnek.
    Üdv Pisti voltam.

    VálaszTörlés
  7. Én egy előzmény sorozatot tudnék elképzelni, nem filmet. Az még jól is elsülhetne!
    Például a 13. körzet lebombázása után, az első viadal megrendezésével kezdődhetne a sorozat, új karakterekkel, színészekkel.
    Az éhezők viadala univerzumában maradnánk, de a sztori elejét mesélnék el és nem a végét mint a könyvek/filmek.


    Ria

    VálaszTörlés
  8. Nem mondom azt, hogy nem örülnék egy folytatásnak. Sőt, szeretném, ha egy pár dolgot széles vásznon látnék és nem csak a képzeletemben. Francis helyében én a Kapitólium és a körzetek közötti háborút forgatnám le. Szerintem ezzel nem csak én vagyok így, hiszen kevés dolgot tudunk a viadal előtti időkről. Ebben a filmben lenne is izgalom, látványosság és érzelem is. A másik változat, amit úgy gondolom, hogy szinte mindenki szeretné látni, az Haymitch viadala. Az lenne a legnagyobb fogás. Mindenki kíváncsi az 50. Éhezők viadalára és Haymitch történetére. Lehet, hogy az lenne a gond, hogy egy újabb viadal és nincs benne se Katniss, se Peeta, de ott lenne a fiatal Haymitch, és mondanom sem kell, nem sok mindent tudtunk meg a viadaláról. Véleményem szerint, ha Francis tényleg egy filmet szeretne készíteni, az vagy a Viadal előtti háborúról, vagy Haymitch viadaláról szóljon! :)

    VálaszTörlés
  9. Eszméletlenül szeretnék belőle folytatást! Én már az utolsó oldalaknál sírtam, hisz ez az utolsó könyv, az utolsó film ebből a nagyszerű történetből. Leginkább az előzményeket látnám, hogy hogyan jött létre az Éhezők Viadala, kik voltak akik ezt bevezették. Snow hatalomra jutása. - azon kívül amit Finnick elmondott - Haymitch múltja. A Kiválasztottban pedig Johanna és Peeta kínzása. Tudom, hogy fura, de én erre is kíváncsi vagyok. Fú, meg még annyi megválaszolatlan kérdésem van, hogy hitetlen. Szeretnék továbbra is Panemben "élni".

    VálaszTörlés