2014. november 27., csütörtök

Francis Lawrence az "Én ölöm meg Snow elnököt!" mondatról

Korábban a könyv-film különbségeket tárgyaló bejegyzésben már olvashattunk, hogy amikor Katniss felveti igényeit Coinnak, akkor nem ragaszkodik ahhoz, hogy ő ölhesse meg Snow-t. Az MTV (akik több kisebb interjúrészletet hoztak nyilvánosságra ebből a beszélgetésből, szóval később is hozok még) Francis Lawrence-szel beszélgetett, akinek nekiszegezték a kérdést, hogy tudatosan maradt-e ki ez a mondat, vagy csak nem tulajdonítottak neki akkora jelentőséget. Íme Francis válasza:


"Anélkül, hogy bármit is ellőnék, annyit elmondhatok, hogy ez azért történt így, mert itt két különálló történetet akartunk létrehozni az 1. és 2. résszel. Szóval tudatos döntés volt, hogy ezt kihagytuk. De elhangzik majd ez a mondat valahol ezekben a filmbekben."

A téma mást sem hagy nyugodni, ugyanis a BuzzFeed is rápörgött a kérdéskörre. Nekik így fogalmazott Francis Lawrence:


- Valószínűleg ez a legfontosabb változtatás azáltal, hogy két filmre szedtük szét a filmet. - mondta Francis Lawrence rendező a BuzzFeed-nek. - Hogy mindkét történetet megfelelőképpen mesélhessük el, számunkra azt jelenti, hogy mindkét történetnek megvan a maga témája, drámai csúcspontja. Az első részben az, hogy Katniss végül elvállalja a forradalom jelképének szerepét, hogy fellép és visszavág. A drámai kérdés azonban az: vissza tudjuk szerezni Peetát? A 2. részben pedig, hogy "Gyerünk, likvidáljuk Snow-t!"

Amikor erről a konkrét változásról érdeklődtünk, az Éhezők Viadala filmkészítők csapata csak nagyon óvatosan akart a A Kiválasztott, 2. rész spoilerveszélyes vizeire evezni, Katniss azon vágya ugyanis, hogy ő ölhesse meg Snow-t, finoman szólva is meglepő következményekkel jár a könyvben.
- Azok számára, akik nem olvasták a könyvet, nem szeretném lelőni a lényeget - mondta Nina Jacobson, a film producere. - De... el fog jutni Katniss oda, hogy benyújtsa igényét Snow meggyilkolására, csak sokkal fokozatosabban. A Peetával történtek váltják ki belőle ezt az igényt. 
Forrás: BuzzFeed

1 megjegyzés:

  1. Tudtam, hogy a 2. részben elő fog kerülni a dolog, mert eléggé központi témája a könyv végének. Nagyon helyes! :)
    Arra leszek még kíváncsi, hogy a 451 milyen körülmények között indul majd a magánakcióra. Ugye Katniss célja az, hogy még azelőtt elérjen Snowhoz, hogy az a lázadók kezére kerülne. De ez részben az "alkalom szüli a tolvajt" eset, mert a körülmények is kényszerítették, hogy a belváros felé meneküljenek.

    VálaszTörlés