2014. november 9., vasárnap

Kiválasztott interjúk, 2. rész

A mostani bejegyzésben Sam Claflin, Woody Harrelson és Natalie Dormer videóinterjúit nézhetitek meg. Ezekhez is készült összefoglaló, amelyet Cassie-nek köszönhetünk!!

Sam Claflin


Arról, hogy hogyan kezdte el a 13. körzet és „Katniss” a lázadást: Katniss egy csapat jól képzett, úgy is mondhatnám, hogy egy csapat tengerészgyalogossal ellátogat a körzetekbe, hogy leforgassák ezeket a propagandafilmeket, hirdetéseket, reklámokat, hogy minél több embert toborozzanak. A 13. körzet ereje egyre csak nő és minél több emberben feléled a remény és elhiszik, hogy Katniss lehet ez a reménysugár. Az emberek rájönnek, hogy él és hogy jól van,  illetve, hogy ő az emberek hangja. Felsorakoznak mögé és az egész lázadás kezdetét veszi és növekedni kezd. 
Julianne Moore, mint Coin elnök: Amint meghallottam a casting hírt, tudtam, hogy nem választhattak volna nála tökéletesebbet a szerepre. Nagyon erős, kemény, határozott és független nő, de ugyanakkor, amikor megismered Julianne-t rájössz, hogy nagyszerű színész és ennél nem is kívánhatsz többet.

Woody Harrelson


Woody eleinte arról beszél, hogy azért várta ezt a filmet, mert szereti a színészeket és alig várta, hogy újra velük dolgozhasson. Ezután a propagandafilmekről beszél és elmondja, hogy ezekben az emberek nem látják az igazi Katniss-t, mert kitaláltak és, hogy Haymitch az, aki azt javasolja, hogy Katnisst valódi szituációba helyezzék és ezt vegyék fel. Végül Jenniferről elmondja, hogy nagyszerű színésznő és imádja, amit a karakterrel művel, hogy mélységet ad neki, hiszen a közönség is Katniss-en keresztül éli át az egészet, így kell néhány jó színész ahhoz, hogy ez sikerüljön.

Natalie Dormer


Karakteréről: Natalie Cresidáról beszél és elmondja, hogy ő egy dokumentumfilm-készítő, aki a Kapitóliumból jött, lázadó lett és csatlakozott Plutarchhoz, hogy legyőzzék Snow Elnök terrorját.
A 13. körzetről: elmeséli, hogy önfenntartóak, hiszen nem jutnak hozzá a kapitóliumi forrásokhoz, és, hogy titokban kellett tartaniuk  a létezésüket, hiszen ez is az alku része volt, amit a Kapitóliummal kötöttek. Éppen ezért nagyon fegyelmezetten élnek, katonai kiképzést kapnak, és ez szöges ellentéte a Kapitóliumi társadalom felépítésének és életének.
Hogyan válik Katniss hőssé: Végül Katniss fejlődéséről beszél és elmondja, hogy a propagandafilmeken végigkövethetjük Katniss átalakulását. Eleinte csak eljátssza a szerepet de lassan - anélkül, hogy észrevenné - magáévá teszi a szerepet. Cressida eleinte csak a feladatát végzi és megpróbálja a fecsegőposzátaként lefilmezni Katniss-t, de minél több időt tölt a lánnyal, annál inkább elkezd hinni benne, hogy igenis az általa képviseltek elindítanak valamit. És nagyon szép látni, ahogyan Katniss is elkezd bízni magában.

3 megjegyzés:

  1. Köszönjük a fordítást Cassie ;)))
    Jó volt olvasni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az én örömöm volt, hogy fordíthattam a kedvenc rajongói oldalamnak. :)

      Törlés
  2. Én meg nem is tudtam, hogy te is vállaltál fordítást, húgocskám.... :)

    VálaszTörlés