2014. november 8., szombat

Natalie Dormer Flare interjú

A Flare magazin decemberi címlaplánya Cressida alakítója, Natalie Dormer. Az újság egy hosszabb címlapcikket is közöl a színésznőről, amelynek az Éhezők Viadala vonatkozásait fordítom.


- Természetes szőke vagyok! - kiált fel a színésznő. - Vicces, mert tegnap a forgatáson a fodrász megnézte a hajszálaim tövét. Mire én, "Te sem hiszel nekem, pedig évek óta próbálom meggyőzni az embereket, hogy természetes szőke vagyok!" - Miközben válaszol, épp a szóbanforgó haját babrálja, csodálatos tincseit egyik oldalról a másikra fésüli át. Haja olyan sűrű, hogy szinte észre sem veszem a fejbőrének bal oldalán lévő foltot, amelyen mindössze néhány centi hosszú a haja, amely Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 1. és 2. részében játszott szerepére emlékeztet. Ezen filmek teszik majd teljessé a kasszasiker Éhezők Viadala négy filmből álló sorozatát - amely világszerte már eddig 1,68 milliárd dollár bevételre tett szert - amely Suzanne Collins ifjúsági sorozatán alapszik. A 32 éves Dormer Cressida szerepét alakítja, aki dokumentum film rendezőként csatlakozik Katnisshez a Panem kormánya ellen zajló felkelés során.

[...]



A Kiválasztott rendezője Francis Lawrence korábban már meghallgatta Dormert egy NBC pilot kedvéért, amikor Los Angelesben felhívom, azt állítja, azóta nem felejtette el a színésznőt.
- Natalie-nak nagyon erős volt a jelenléte és a megjelenése is csodálatos volt. Amint megkapta Cressida szerepét azonnal megalkotta Cressida karakterének jellegét. 
Natalie Dormer neve sokszor felmerül egy-egy beszélgetés alkalmával. Sam Claflin, aki az Éhezők Viadala Finnick-jét alakítja, és aki a The Riot Clubban is együtt dolgozott Dormerrel, így mesél arról, milyen volt, amikor először találkoztak Dormerrel:
- Teljesen nyitott volt és hihetetlenül erős. - mondja. - Besétált egy teremnyi srác közé, akik oda-vissza ismerték egymást, azonnal letelepedett és máris megtalálta a helyét.


Dormer Párizsban volt és épp barátaival vacsorázott, amikor felhívták, hogy felajánlják neki a szerepet a Kiválasztottban - és megkérdezzék, hajlandó-e emiatt levágatni az összes haját.
- Egy pillanatra szóhoz sem jutottam a döbbenettől. - meséli, majd hozzáteszi, lassan megbékélt a kopaszság gondolatával. Francis Lawrence később felajánlotta neki, hogy elég hajának egy részét levágatnia, mert így is tudnak neki olyan stílust csinálni, amely illik a Kapitóliumból származó lázadóhoz, Dormer Alice Dellal brazil modellre hivatkozik, aki évekig volt félig kopasz, és aki őt inspirálta.

Persze Cressida szerepe többről szól, mint egy hajvágás.
- Nagyon érdekes, mert ott van az ember mellett egy olyan személy, mint Jennifer Lawrence, aki egyáltalán nem tanult színészetet, és aki mindent belülről és ösztönösen csinál, és látszólag szinte semmit nem készül, egyszerűen csak odaáll és amikor kell, átérzi a pillanatot. - mondja Francis Lawrence. - Aztán ott van egy olyan ember is, mint Natalie, aki tényleg, de tényleg átgondol minden részletet, és amikor elmegy a felvételek között, az ember szinte látja, amint pörögnek a fejében a gondolatok. Egy kicsit szereti jobban átbeszélni a dolgokat, szereti, ha több információ áll rendelkezésére.
Forrás: Flare

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése