2014. november 22., szombat

Francis Lawrence a Kiválasztott 1. rész helyszíneiről

Ez az anyag kinn van már egy hete, ám nem akartam, hogy azok, akik nem szeretnének idő előtt képeket látni a filmből, lemaradjanak róla, ugyanis ezekben az - egyébként mindössze fél perces - videókban szerepelnek művészi rajzok is a szóban forgó helyszínekről A Videókban Francis Lawrence mellett a díszlettervező Philip Messinát láthatjátok.

1. Kráterek

A könyv rajongói tudják, hogy amikor Katniss egy csapattal feljön a 13. körzet felszínére, hatalmas krátereken keresztül indulnak el az erdő felé, én pedig úgy gondoltam, lenyűgözőbb lenne, ha felfelé jövetben látnánk az épületek belsejét, aztán keresztül kellene verekedniük magukat a törmelékeken, ekkor látják meg az eget és a napsütést és ekkor láthatjuk, hogyan épül fel a 13. körzet, rétegről rétegre. Aztán felérünk a felszínre és láthatjuk, hogy a felső szintek egy része is beomlott, és rájuk dőltek a fák. A tetejét persze digitálisan tettük hozzá, de Phil vagy 3-4 féleképpen építette fel ezt, de nekem ez a kőtörmelékes verzió tetszett a legjobban.

2. A 8. körzet kórháza

Ez a 8. körzet forgatásának díszlete, és ez a díszlet az egyik központi helyszíne a Kiválasztott 1. részének. Amennyire lehetett, az volt a célunk, hogy életszerű legyen, tehát, ahol lehetett valódi épületeket használtunk, valódi díszleteket, igazi tárgyakkal dolgozhattak a színészek. Szóval ez egy trükkös helyzet, mert ha az ember azt akarja, hogy hatásos legyen, akkor nagyon bonyolulttá válnak a dolgok. De így is nagyon életszerű és látványos lett a helyszín.




3. A gyűlésterem

A gyűlésteremmel, amelyet mutat is Phil, az volt az eredeti elképzelés, hogy ez központi szerepet játszó helyiség korábban egy henger alakú, nukleáris tartály lehetett. De az a lényeg, hogy nagy legyen a kiterjedése, és úgy emlékszem, az átmérője több, mint 30 méter, és működő liftekkel, acélkorlátokkal, lépcsőkkel, benne legalább 500 statiszta. És minden alkalommal elég nagy volt ahhoz, hogy a tömeget akár meg is duplázhassuk benne, mert akár több ezer ember is elfért volna benne a különböző szinteken, a földszinten pedig még jobban szét is szóródhattak az oldalt lévő folyósókon.

4. Parancsnokság

A nukleáris környezetet sokszor katonai struktúrával kellett elfedni. Katniss a film elején nem is tudja, hogy a 13. körzet létezik, és először a parancsnokságot látja, a hangárokat, ahonnan elindulnak a légpárnásokkal, ez pedig sok kérdést felvet benne a 13. körzet létezésével kapcsolatban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése