2014. november 18., kedd

Julianne Moore Coin elnök emberi oldaláról

Julianne Moore Éhezők Viadala karakteréről: "Azt szerettem volna, hogy emberi legyen!"
A RadioTimes cikkében színésznő a Kiválasztott 1. rész kulisszái mögé kalauzol minket és kifejezi tiszteletét nemrég elhunyt színésztársa, Philip Seymour Hoffman iránt is.


A Kiválasztott 1. része kirobbantja Katnisst és a film nézőit az Arénából, ahonnan a háború kegyetlen valóságába csöppenünk, amikor a Kapitólium elleni felkelés a történet csúcspontjának ezen bevezető fejezetében végleg kirobban. Julianne Moore színésznő - aki a 13. körzet elnökeként csatlakozott a szereplőgárdához - azonban azt mondja, a forgatáson nem volt túl komoly a hangulat. 
- Nagyon lazán vettük a dolgokat. Imádtam velük dolgozni. Nagyon vicces, nagyon kedves és hihetetlenül barátságos emberek mindannyian. A forgatás nem volt komor hangulatú. Mindenki viccelődött. Az emberek jól érezték magukat.

Jennifer Lawrence-ről köztudott, hogy szereti megviccelni szereplőtársait, ám nem ő volt az egyetlen a forgatáson, aki tréfát űzött másokból, avat minket bizalmába Moore: Woody Harrelson - aki Haymitch Abernathy, Katniss és Peeta mentora szerepében tér vissza a sorozatba - jónéhány jelenet felvételét hiúsította meg azáltal, hogy nevettette színésztársait.

Moore karaktere egy legtöbbek által már rég elfeledett körzet elnöke, amely kevés ennivalóval és fénnyel maradt életben a föld alatt az évek során. Noha a karaktert Suzanne Collins regényeinek rajongói azonnal felismerik majd, Moore szeretett volna egy kis plusz melegséget adni a karakternek.
- Szerettem volna megmutatni az emberi oldalát. A regényben csupán Katniss nézőpontjából ismerjük meg. Nem tudjuk meg, valójában ki is ő, a személyisége nem túl körülhatárolt. Szerettem volna megmutatni, hogy változik mind emberi, mind pedig politikai vonatkozásában.
- Szóval érdekes volt számomra, hogy ezeket az éveket mind a föld alatt töltötte, hogy elveszítette a családját, nőként lett vezető, hogy ilyen hihetetlen korlátok között élt - nem túl sok élelmen. A 13. körzetben mindenkit nagyon soványnak írnak, mert éveken keresztül nem volt mit enniük. 

Moore azt mondja, hogy a szereplők és Francis Lawrence rendező lelkesen követték a könyv szavait, így Moore híres vörös loknijait nem látjuk a film során, ezt szürke, őszes frizura helyettesíti. 
- Katniss megállapítja, hogy Coin haja olyan tökéletes, és megpróbálja kitalálni, hogy vajon paróka-e. Valakinek, aki ilyen régóta a föld alatt él, aki nagyon vékony, nagyon csendes, mégis ilyen tökéletes haja legyen - talán ez a titok nyitja, hogy kicsoda is ő?

És akkor most eredeti az a haj vagy paróka?
- Paróka. - nevet Moore. - Csakis paróka lehet. Ha az ember elmegy a moziba és olyasmit lát, ami nagyon más, mint az eredeti, az csak paróka lehet. 

A film megjelenése körüli izgatottság egyetlen pillanat alatt elcsitult, amikor Philip Seymour Hoffman - aki Plutarch Havensbee szerepét alakította - váratlanul elhunyt a forgatás időszakában. 
- Borzasztó volt volt - mondja Moore. - Szörnyű, szörnyű tragédia, borzalmas veszteség. Tényleg egyik legjobb színészeink egyike volt, és szívünk szakad meg a családja miatt. 

A film végén egy megemlékezés lesz a színészről, amely nagyon-nagyon megható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése