2014. november 20., csütörtök

Natalie Dormer Reddit Kérdezz-Felelek

Az AMA (=Ask Me Anything azaz "kérdezz valamit") szintén egyfajta kérdezz-felelek. Ezúttal Natalie Dormer válaszolt szintén hétfőn a rajongói kérdésekre. Ebből hozok most egy válogatást.


Hogy tetszik új szereped, Cressidáé Az Éhezők Viadalában? Hasonlít Margaery Tyrell szerepéhez a Trónok Harcában? Mindkettő sci-fi témájú, szóval azt gondolom, a Trónok Harcában szerzett tapasztalataid felkészíthettek az Éhezők Viadalára.
Szerettem, hogy egy fizikális szerep volt Cressidáé, és hogy mindent megtesz a munkájáért. Azonban Cressida kimegy terepre, míg Margaery bent ül a zárt ajtók mögött. De mindketten nagyon értenek a PR-hoz, ez közös bennük, mindketten tudják, hogyan manipulálják mások szívét és lelkét. Szóval van egy téma, amely közös a két filmben.

A Kiválasztottban viselt katonai bakancsok futni is elég kényelmesek voltak?
Nagyon kényelmesek. Imádtam, hogy ilyen sokáig lehetett a lábamon lapossarkú cipő. Margaery ugyan nem túlságosan, de magas sarkút hord, mivel azonban edzettem a maratonra és forgattam a Kiválasztottat, 9 hónapig nem viseltem magas sarkút és ez csodálatos volt.

Olyan szerepeket szereztél meg, amelyeknek sorozatai nagyon népszerűen lettek (Sherlock és Watson, Éhezők Viadala, Trónok harca, stb.) Ezek nagy része olyan franchise, amely hatalmas rajongótábort tudhat magáénak; nem érezted még nyomasztónak a rajongók lelkesedését, rajongását?
Nem, engem is csak megfertőzött. Nagyon szerencsés csaj vagyok.

Mi volt a legviccesebb, amit valaha Jennifer Lawrence mondott Neked?
"Csajszi, biztos vagy Te ebben?" - kérdezte, amikor úgy volt, hogy leborotváltatom a hajamat. Így utólag nagyon viccesen hangzik.

Arra lennék kíváncsi, mely karaktert szeretted játszani legjobban a szerepeid közül és melyik hasonlít rád a legjobban?
Hmmm. Ők mind különböző oldalai a személyiségemnek. Ez kitérő válasznak tűnhet, pedig tényleg így van. Valószínűleg feleannyira sem vagyok bátor, mint ők. És határozottan nem vagyok olyan manipulatív, mint Margaery. Nagyjából hasonló a munkamorálunk Cressidával. Moriarty [A Sherlock és Watson-beli karaktere Dormernek] szimplán és egyszerűen pszichopata, szóval remélem, rá egyáltalán nem hasonlítok, pedig szeretem őt játszani, nagyon is. És szeretem azt a furcsa függőséget, amelyet Sherlock kapcsán érez.

Cressida a Kapitóliumból származik, ám a filmrészletből, amely róla megjelent, úgy tűnik, hogy egy igen belevaló csaj. Lehetséges, hogy ő korábban Békeőr volt?
Hát, ez egy vitatott kérdés. De nem, szerintem biztosan nem. Úgy vélem, Cressida egy olyan megosztó művészcsaládból származik, akik az elmúlt 75 év során soha nem értettek egyet a kormányzattal. Szerintem ő egy szabadságharcos művészcsaládból származik. Nem hinném, hogy Békeőr lett volna valamikor is.

Natalie, egyszer azt nyilatkoztad, hogy Jennifer tényleg olyan, amilyennek látszik. Hogy nagyon szerény és csinos. Milyen volt együtt dolgozni vele?
Ő egy nagyon klassz csaj.

Ha választhatnál, hogy a Trónok Harcából Margaery Tyrell vagy az Éhezők Viadalából Cressida életét éld, melyiket választanád és miért?
Cressidáét, határozottan. Mert tetszik a munkájával kapcsolatos elképzelése. És mert nagy Lee Miller rajongó vagyok, aki egy amerikai fotós/operatőr és számomra Cressida olyan, mint egy disztópikus Lee Miller.

Mit gondolsz Jena Malone-ről és milyen volt vele együtt dolgozni?
Sajnos nem tudtunk túl sok időt együtt tölteni Jenával. De szerintem ő egy nagyon érdekes, vagány csaj. És szívesen elmennék megnézni, amikor fellép egyszer a zenekarával.

Mit gondoltál kezdetben Cressida karakteréről? Pontosan tudtad, mit is szeretnél elérni a karakterrel?
Igen, talán ösztönösen éreztem, milyen is lehet? Ezért is gondolom, hogy elég volt csak egy kazettát beküldenem a meghallgatásra, hogy megkapjam a szerepet.

Ha eljátszhatnál egy másik karaktert Az Éhezők Viadala sorozatban, kit választanál és miért?
Boggs-ot. Egy női változatát.
Szerintem ő egy nagyon király karakter és kicsit szerelmes is vagyok Mahershala Ali-ba.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó cikk ancsi.
    Azonban ma youtubeon egy videó előtt kiválasztott final trailerben lévő " i have a message for president snow: if we burn you burn with us" jelmondat szinkronos verzióját adták le. Amit így fordítottak le : szeretnék vmit üzenni snow elnöknek: ha mi elégünk MAGA is velünk pusztul!..
    Annyira se vették a fáradtságot, hogy megnézzék hogy van magyarul a könyvben. Ezek után kezdem úgy gondolni, h rossz otlet volt lefoglalni szombatra a szinkronos verziora a jegyet... Ancsi, ha te már làttad a filmet, légyszi mond már meg ott is ilyen bénán van leforditva? Vagy te feliratosan nézted?

    VálaszTörlés