2014. november 3., hétfő

Liam Hemsworth (az) otthon(i)ra éhezik - interjú

Ismét a Liam rajongóknak tudok kedvezni, mivel egy PrimoLife nevű magazinban vele készült interjú, ennek fordítását olvashatjátok. Bár hosszú cikk, de jó és még újdonságtartalma is van. Többek között megtudhatjuk, mi volt az a sérülése, amelyről május végén olvashattuk már.


Liam Hemsworth karaktere Gale központi szerephez jut a Jennifer Lawrence főszereplésével játszódó kasszasiker sorozat utolsó előtti részében.

Amikor egy puccos Beverly Hills-i szállodában találkozunk Liam Hemsworth-szel, visszautasítja a luxusellátást, bevallván, hogy inkább a jó öreg hazaira vágyik inkább. 
- Sült hal krumplival, TimTam [csokis keksz], Vegemite-os pirítós - sorolja hazai kedvenceit. - A lakásomban van Vegemite, de itt nem olyan finom, Ausztráliában jobb! Találtam pár helyet itt is végül, ahol be tudom szerezni, de ez nem ugyanaz, szóval barátokat szoktam megkérni, hogy hozzanak otthonról.

Miután hét évvel ezelőtt megkapta Josh Taylor szerepét a Neighbours című sorozatban, majd Marcusét az Elefánt Hercegnőben, négy évvel ezelőtt megfogta az Isten lábát, amikor főszerepet kapott Az Utolsó Dalban, ahol beleszeretett a főszereplőtársnőjébe, Miley Cyrus-ba. Jelenleg egyedülálló, mégis annak ellenére minden ízében filmsztár, hogy kócos hajával, hosszú szakállával megpróbál mindent megtenni, hogy ne így legyen. A szívében azonban még mindig az az ausztrál szörfös srác, aki valaha volt. 
- Igen, egyértelműen. Az elmúlt hat évet leginkább az Államokban töltöttem, nagyon hiányzik Melbourne. Hiányzik az egyszerűsége annak, ahol felnőttem, hogy nem voltak közlekedési lámpák, és hasonlók. Hiányzik, hogy csak felkeljek és lemenjek szörfözni, hogy egy kicsit jobban elszakadhassak az egész világtól. - mondja a 24 éves színész, aki két bátyjával, Chris-szel és Luke-kal nőtt fel Phillip Island-en [ami nem, nem a Fülöp-szigetek, ebbe beleszaladtam már korábban]

Liam Hemswroth Gale szerepében tér vissza a hatalmas népszerűségnek örvendő Éhezők Viadalában, ahol Katniss egyik barátját alakítja. Az első két filmben nagyon kevés akcióban láthattuk, most, a harmadikban azonban a közönség végre megtudja, mire az egész felhajtás. Liam kék szemei ragyognak, amikor az akciójeleneteiről mesél.
- A kaszkadőr srácokkal edzettem, boxoltunk, kick-boxoltunk, futottunk, sprinteltünk, súlyt emeltünk. Részt vettem pár kézifegyver edzésen is, ám ez alkalommal sok különböző akció- és harcjelenetben szerepeltem, amelyeket néhány héten keresztül próbáltunk, megpróbáltuk kidolgozni, mi illik legjobban az egyes jelenetekhez, és hogy hozhatjuk ki magunkból a legjobbat. Én szeretem megcsinálni magam az összes akciójelenetet, amit engedélyeznek, így aztán megsérültem néhányszor. 


Mi volt a legérdekesebb sérülése, kérdezem, amellyel elérem, hogy fel akarja hajtani farmerje szárát, amelyben csupán csizmája akadályozza meg. 
- Egy hajszálrepedés lett a bokámon. - mondja, majd elmeséli, hogyan hajtott végre egy fájdalmas ugrást, alig három héttel a forgatás befejezése előtt. [erről itt volt egy kishírünk] - Egy olyan jelenetet forgattunk, amely során át kellett szaladni egy mezőn, amely tele volt törmelékkel, én pedig belerúgtam egy kőbe, kibicsaklott a bokám és hallottam egy hatalmas nyekkenést és elestem. Mindenki hirtelen elhallgatott, amikor hangos b*** meg-ben törtem ki, majd mindenki körémgyűlt, és senki nem tudta, mit is mondjon, mert mindenkinek az járt a fejében, hogy "Úristen, alig három hét van már csak hátra a forgatásból... fog tudni legalább járni ezek után?", mert mindenki azt hitte, hogy eltört. Én is. Azonnal bedagadt a bokám, én továbbra is biztos voltam benne, hogy ez eltört, majd bevittek a sürgősségire. Aztán készült pár vicces kép arról, ahogy bevittek a kórházba. - nevet Hemsworth, aki a legrosszabbra számítva ment be a kórházba, ám végül a röntgen kimutatta, hogy csak hajszálrepedésről van szó. 

Francis Lawrence elég ideges lett, amikor meglátta, hogy férfi főszereplője a földön fekszik ilyen közel a forgatás végéhez. 
- Liam kemény srác, így amikor láttam, hogy nem kel fel, tudtam, hogy komoly fájdalmai vannak, de szerencsére gyorsan gyógyult. 

Ha Liam kissé szűkszavúnak bizonyulna, akkor szereplőtársa, Julianne Moore, aki Alma Coin elnökasszony szerepében debütál A Kiválasztott 1. részében, lerántja róla a leplet, elárulván, milyen jókat beszélgettek a H2O: Egy vízcsepp elég című ausztrál sorozatról. 
- A lányom kedvelte ezt a sorozatot és kiderült, hogy Liam is elég jól tájékozott a témában. Nagyon vicces volt: beszélgettünk a sellőkről, hogy melyikük a legcsinosabb, melyiket kedveli a legjobban. Elmondta, hogy majdnem kapott egy szerepet a sorozatban

Hemsworth úgy gondolja, hogy a filmtörténet egyik legnépszerűbb ifjúsági sorozatának fontos üzenete van. 
- Tetszik, hogy mindvégig jelen van a remény a sorozat folyamán. Tetszik, hogy az emberek kiállnak azért, amiben hisznek. Ez olyasvalami, amit én magam is megtanultam édesanyámtól és édesapámtól, hogy igenis jó, ha az ember hisz valamiben, van véleménye, és hogy az embernek ki kell állnia a jó dolgokért. 
- Apám mindig is olyan ember volt, akire felnézhettem, aki inspirált. Jó ember és kiáll a jó dolgok mellett. Munkája során bántalmazott gyermekekkel foglalkozott, ez valahogy mindig is érezhető volt a családban. Nem hiszem, hogy bármelyikünknek, a bátyáimnak lett volna ambíciója ahhoz, amit teszünk, ha ő nincs. - mondja a gyermekvédelemmel foglalkozó Craig Hemsworth és angol tanárnő feleségének, Leonie-nak a fia. 

Hemsworth sokkal büszkébb édesapjára, mint arra, amit ők testvéreivel elértek. 
- Édesapám 23 éve foglalkozik gyermekvédelemmel, és láttam néhány nagyon durva családi helyzetet, amelyben gyerekeket bántalmaztak. Így aztán én jelenleg az Ausztrál Gyermekkor Alapítvány Nagykövete vagyok, amelynek célja a gyermekbántalmazás megelőzése, és hogy segítsen a bántalmazott gyerekeknek, hogy részt vehessenek olyan programokban, amelyek segítenek véget vetni a bántalmazásuknak. 
Párhuzamot is talál eközött és Az Éhezők Viadala fő témája között. 
- A film nagyrészt arról szól, hogy gyermekeket bántanak és aztán az emberek összefognak és beállnak egy fiatal lány mögé, aki képes felkelteni a reményt az emberekben.


Az út során - azt reméli - életre szóló barátságot kötött szereplőtársaival, Josh Hutchersonnal és Jennifer Lawrence-szel. 
- Nagyon szerencsések vagyunk, mert az ember gyűlölne ilyen sokáig olyan emberekkel együtt dolgozni, akikkel nem jön ki jól, mi azonban évek óta együtt vagyunk és mind nagyon jó barátok vagyunk, és sokkal könnyebb végigcsinálni a hosszú forgatási napokat, ha az ember szereti a körülötte lévőket.
A hármas sok tekintetben együtt nőtt fel, ezt a meghatározó időszakot - első szerelem, első filmes sikerek - együtt élték át.
- Együtt voltunk életünk legfontosabb pillanataiban, nagyon sok mindent együtt csináltunk végig. Szerintem épp ezek miatt a dolgok miatt lett ilyen szoros a barátságunk. Szerintem mindannyian úgy érezzük, mintha nagyon sokan figyelnének minket és első kézből érezzük ennek hatásait. Ez igazán szoros barátságot eredményez.
- Van, hogy sokáig nem is beszélünk egymással, mégis mindannyian tudjuk, milyen fontosak vagyunk egymás számára.

Annak ellenére, hogy Lawrence kifinomult fiatal nővé érett az eltelt idő során, aki jelenleg a nálánál sokkal idősebb Chris Martinnal, a Coldplay frontemberéve jár [akivel a cikk megírása óta szakított], Hemsworth azt állítja, még mindig ugyanaz a Jen.
- Mindig is nyitott könyv volt, ami eszébe jut, azt ki is mondja. már az elején is ilyen volt és most is ilyen.

[Julianne] Moore nem tud betelni tehetséges fiatal szereplőtársaival:
- Ami olyan csodálatos Jenben, Josh-ban és Liamben, tekintve, milyen szoros a kapcsolatuk, hogy ennek ellenére mégis nagyon társaságkedvelőek. Mindig üdvözöltek mindenkit és hívtak másokat, hogy csatlakozzanak hozzájuk, bármit is csináltak.
- Jen nagyszerű példa arra, amikor valaki egyidejűleg, aranyos, kedves és nagylelkű. Amikor valaki ennyire fiatal - hiszen alig volt túl a tízes évein, amikor belekezdett a sorozatba - nagyon jó látni, hogy egy fiatal lány ilyen hangulatot teremtsen maga körül: hihetetlenül aranyos, vidám és vicces. 

Ha Hemsworth, Lawrence és Hutcherson az Éhezők Viadala legjellemzőbb arcai, akkor a forgatáson Woody Harrelson az igazi rocksztár.
- Alig tudjuk normálisan elmondani a szövegünket, ha Woody a közelben van, mert állandóan poénkodik, mindenkit megnevettet. Nehéz együtt dolgoznunk, mert olyanok vagyunk, mint a gyerekek. Ő lett a legjobb barátom - mondja Hemsworth, akinek nem is kellett sokáig nélkülöznie Harrelson társaságát, mivel jelenleg a By Way of Helena című westernfilmet forgatják, amelyet jövőre mutatnak majd be a mozikban.

Liam még mindig nem szokott hozzá, hogy életét reflektorfényben élje. Mire ezt a cikket olvassátok, egy repülőgépen ül, hogy valamelyik világpremierre utazzon.
- Jó, hogy vannak, akik örülnek, ha megismerkedhetnek az emberrel. Egyedül a folyamatos adrenalinhullám igazán őrjítő ezeken a világ körüli sajtókörutakon, amikor az ember érzi a tömegekből áradó energiát és közben tudja, hogy nem ez az igazi élete. Nem olyan, hogy ha az ember elmegy valahova, sikítozó tömegek várják - általában nyugodtabb a helyzet. 
Azt mondja, a hírnév árnyoldala, hogy néha nehezen tudja kifejezni igazi érzéseit - és persze a hazai ausztrál szokások.
- Zárkózottá válunk és nem azt mondjunk, amit tényleg mondani szeretnénk, mert aggódunk, mit szólnak majd az emberek. Néha nehéz, hogy az ember önmaga maradjon.
Forrás: LiamHemsworth.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése