2014. november 7., péntek

Bejelentették Az Éhezők Viadala nagyszabású színházi verziójának terveit

Egy újabb együttműködésnek köszönhetően 2016 nyarán Londonban lesz látható először Az Éhezők Viadala színpadi verziója. Hát, egyelőre nem is tudom, mit mondjak erre, egyelőre lefordítom a hivatalos sajtóközleményt, aztán majd értékeljük a helyzetet.
Mondjuk, ahogy elnézem, a kinti rajongói oldal szerkesztői is hasonlóképp vélekednek, mint én, hogy a kiállítás, kalandpark mellé a színházi előadás már a nagyon sokadik bőr lehúzása lenne/lesz a sorozatról.



AMSZTERDAM, Hollandia és SANTA MONICA, Kalifornia (2014. november 7.) – A vilászerte kasszasikert elérő Éhezők Viadala sorozat új üzletágak felé való terjeszkedése céljából a Lionsgate, a jövő generáció első, globális tartalmakat megjelenítő vezetője az Imagine Nation nevű holland médiavállalattal és az Egyesült Államok-beli székhelyű Triangular Entertainment-tel együttműködésben új, innovatív és magával ragadó színpadi technikák felhasználásával színpadra állítja Az Éhezők Viadalát, jelentette be a cég a mai napon. Az Éhezők Viadala színházi élménye 2016 nyarán indul útjára Londonban, ahol a Wembley stadion mellett egy új, erre a célra létrehozott színházban kerül bemutatásra.

Az Éhezők Viadala színpadi verziójának producere a Broadway díjnyertese, az Imagine Nation társ-alapítója, Robin de Levita lesz, a legendás brit promoter, Harvey Goldsmith, Warren Adams, a Triangular Entertainment, Brandon Victor Dixon a WalkRunFly Productions, Gary Ricci a R&R Media vezetőinek társaságában.

De Levita a közelmúltban két művet is hozott létre Hollandiában, amelyekben úttörő módszereket is alkalmazott. A Futás az Életért című nagy sikerű holland musicalt a négy évvel ezelőtti indulása óta folyamatosan telt házzal mutatják be. Ennek közönsége egy 360°-ban forgatható nézőtéren ül, amelyet jelenetről jelenetre elforgatnak, ezzel is felejthetetlen élményt biztosítva. Az Anne Frank naplóján alapuló, 55 év óta először engedélyezett feldolgozásában, az ANNE-ben életnagyságú forgatható díszleteket használnak. Az ANNE-t 2014 májusban mutatták be Amszterdamban, és nagyon pozitív kritikákat kapott a világ minden tájáról.

- Robin de Levita és a teljes produkciós csapat tökéletes partnerek arra, hogy az Éhezők Viadala élményét színházi előadásra is kiterjesszék. - mondta Tim Palen, a Lionsgate marketing-vezérigazgatója. - Kreatív zsenialitásuk karöltve világszínvonalú produkciós képességeikkel és újszerű színpadi technológiáikkal magával ragadó élményt biztosítanak majd minden rajongónak szerte a világon. 

- Nagyon izgatott vagyok, hogy együttműködhetek egy ilyen újító szándékú, jövő generációt megcélzó stúdióval, a Lionsgate-tel, amely számára ilyen fontos globális közönsége. - mondta De Levita. - A színház fantasztikus közeg arra, hogy Suzanne Collins ezen ilyen sokrétegű írását életre keltse.
Forrás: Lionsgate

1 megjegyzés:

  1. Egyébként szerintem ezek a dolgok (kalandpark, kiállítás, színház) csak húzzák le a sorozatot, mert a színvonala nyilván nem fogja megütni a filmét.

    VálaszTörlés