2014. november 10., hétfő

Donald Sutherland Variety interjú részletek

A sokak által kedvelt Donald Sutherlandről egy hosszabb, teljes életművét átfogó cikk jelent meg a Variety-n. Gondolom, nem bánjátok nagyon, ha nem az egészet fordítom, de az Éhezők Viadala vonatkozásokat megosztom veletek is.


- A bőrgyógyászomnál voltam, aki megkérdezte, mi a következő szerepem. - idézi fel Sutherland. - Mondtam neki, hogy egy Éhezők Viadala című filmben szerepelek majd. A doktornő elkezdte kapkodni a levegőt, majd mindenkit berángatott a kezelőbe, és jöttek is rohanva. Ez volt az első alkalom, amiből sejteni lehetett, hogy ebből nagy dolog lehet. - meséli a színész, aki nem ismerte Suzanne Collins népszerű sci-fi regényeit, amikor először olvasta a forgatókönyvet. 

Ezen acélos fordulatnak köszönhetően, hogy elvállalta Snow elnök szerepét, a 79 éves színész rajongók új nemzedékét hódította meg. Sutherland a sorozat harmadik filmjében, a november 20-ától bemutatásra kerülő, A Kiválasztott 1. részében újra látható Katniss Everdeen ellenségeként, míg A Kiválasztott 2. része jövő novemberben kerül a mozikba. 

A közel 190 cm magas Sutherland számára nem szokatlan, hogy olyan fiatal kislányok állítják meg, akiknek egy székre kell felállniuk, hogy közös fotót készítsenek vele. 
- Általában, mielőtt a kép elkészülne, az ifjú hölgy megkérdezi, hogy "Miért nézel ilyen gonoszul?"

Sutherland visszautasítja, hogy Snow elnök gonosz volna.
- Ő nem öl meg senkit... hacsak nem szükséges. - mutat rá. - Mindent szigorú ellenőrzés alatt tart, de nem háborús bűnös, mint sok más elnök és olyan emberek a földön, akik milliókat öltek meg. - Ami a Jennifer Lawrence által alakított Katniss és Snow elnök harcát illeti, Sutherland Snow imádja Katnisst. - A lány elkápráztatja őt. Szórakoztatja és mulattatja, mert többet tud róla, mint bárki más. Tudja, hogy a lányban olyasfajta zsenialitás létezik, amelyet egész életében keresett.

Amikor Sutherland aláírta az első Éhezők Viadala filmre a szerződését, a forgatókönyvben mindössze egyetlen rövid jelenete volt az elnöknek. Miután találkozott Gary Ross-szal és hosszasan elbeszélgettek a karakterről, további kiegészítő jeleneteket kapott. Sutherland azonban azt állítja, soha nem a szerep nagysága a lényeg, hanem mindig az alapanyag.
Forrás: Variety

4 megjegyzés:

  1. Nahát álmomban sem gondoltam volna hogy már 79 éves sutherland!
    Nem látszik rajta, én eddig is olyan 60-nak max 65nek saccoltam.
    Arról meg, hogy Snow nem gonosz, csak akkor gyilkol ha szükséges...
    Sztem nem szükséges egy ország fenntartásához a gyerekek egymással való lemészárolása... :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én annyira bírom, hogy ilyen idősen ennyire komolyan képvisel egy ilyen ifjúsági sorozatot! Az összes premieren ott van (holott Harrelsont - bármennyire imádjam amúgy - még sose láttuk hasonlón). Szóval imádom Sutherland-et :) Hogy nem mindenben értünk vele egyet, az más kérdés :))

      Törlés
    2. Én amikor megláttam az első filmben nagyon megörültem.imádom!minden filmjében zseniális!lehet hogy hülyén hangzik,de nekem josh mellett a kedvencem a filmből :D mindig is bírtam a gonoszokat filmekben :D szerintem nehezebb a negatív szereplőket eljátszani és ezért is tartom zseniálisnak sutherlandet is és sir anthony hoppkins a másik nagy kedvencem,aki általában szintén gonosz szereplőket szokott alakítani.
      Ncsi

      Törlés
  2. Szerintem az egy nagyon félreérthető fogalom,hogy ,,gonosz".Nehéz elképzelni,hogy egy ember csak rossz dolgokat tesz.Én annyiban értek egyet Sutherland-del,hogy Snow-ban nem csak gonoszság van.Az viszont biztos,hogy mind a könyvekben,mind a filmekben legfőkébb a gonosz oldalát ismerjük meg.Ezen kívül a gonosz szereplőket szerintem is sokkal nehezebb lehet eljátszani,mert általában nagyon erős karakterük van és ezért(gondolom én)egy egészen apró hibán is el lehet csúszni.
    Nem vagyok egy filmzseni de én így gondolom.

    VálaszTörlés