2014. május 15., csütörtök

Egy oldal a Kiválasztott forgatókönyvéből

Izgi ez is, szóval mégis ezzel kezdem a rám szakadt anyagok feldolgozását, nem a Julianne Moore interjúval, sőt, valószínűleg azt a film készítéséről szóló cikk is megelőzi majd.
Ez a lapocska, amely a Kiválasztott forgatókönyvéből előkerült, annak 7. oldaláról, tehát egészen az elejéről származik.

Belső [felvétel] - a parancsnokság előtti folyosó, 13. körzet - Pár perccel később

Katniss siet, Boggs mellette. A lány keze ökölbe szorítva. Boggs észreveszi Katniss dühös könnyeit. Nyilvánvalóan nem engedheti meg magának, hogy könyörtelen arcára kiüljenek érzelmei. Természetesen nem ismert korábban Katnisshez hasonlót.

Belső [felvétel] - Coin tárgyalóterme, 13. körzet - Pár perccel később

Coin elnök: Talán mégis inkább a fiút kellett volna megmentenie helyette.
Plutarch: Nem, nem, figyeljen rám: Más ezt nem tudja megcsinálni.
Coin elnök: Nem látom, hogyan lehet ő bármiben is a hasznunkra.
Plutarch: Tegye ezt személyessé számára. Emlékeztesse rá, ki az ellenség.
Coin elnök: Már elmondtunk mindent...
Plutarch: Más elmondani, és más megmutatni. Hadd nézze meg, mit tett a Kapitólium a 12. körzettel.
Coin elnök: Nem lesz képes feldolgozni. Még csak végighallgatni sem képes.
Plutarch: Milyen más lehetőségünk van? Az emberek nem mindig olyanok, amilyennek látni akarja őket, elnök asszony. De ez düh[öt vált ki belőle] - és nekünk erre van szükségünk. Össze kell, hogy fogjuk az embereket, akik mást sem csinálnak, csak egymást öldöklik az arénában hetvenöt éve. Ezt nem tudjuk megtenni valaki nélkül, aki a fényt jelképezi számukra. Az emberek követni fogják. Ő lesz a forradalom arca. Hadd lássa, hadd lássa otthonát. (szünet) Az majd visz némi színt arra az arcocskára.

Nos, ennyi, az ugrás után beteszem a képet is, amiből kiderül, hogy a szövegben szerepel a villámhárító szó is, amelyet önkényesen bátorkodtam tök máshogy fordítani. De így jártatok :)
Viszont ha valaki találna még forgatókönyv részletet, az jelezze már, legyen szíves, mert én csak ezt az egy oldalt látom, mondjuk nyilván nem véletlenül.




8 megjegyzés:

  1. Uhh ez nagyon jó :D Ez alapján eléggé eltalálták a bevezetést! Érdekes ez a hirtelen áradat.. De nem bánom. :) És jó látni, hogy a különböző promók mikor kerülnek ki :D

    Mellesleg a Hunger Games Exclusive oldalon új zenével lehet hallani, a CF végi poszáta montázst. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én se bánom, hallod, de én nem csak posztolok, fordítok is. :)
      És élvezem, de vannak határaim. Mára is mást terveztem szabadidőmben, de ha ez, hát legyen ez. :)

      Törlés
    2. Nem semmi mit meg nem teszel az oldalért és a rajongókért, köszönjük :) Majd szólok a Lionsgatenek, hogy szebben adagolja őket :P

      Törlés
    3. Jaa, a Lionsgate-re ráférne némi felvilágosítás, hogy is kéne ezt csinálni :P
      De viccen kívül, sokkal jobban fenn lehetne tartani az érdeklődést folyamatos, ámde lassabb hírfolyamokkal. Vagy ha elkezdenek valamit - pl. szereplőválogatás bejelentés - ne hagynák félbe. Szóval nem teljesen értem én ezt, illetve én másképp csinálnám, de tény, hogy nem értek a marketinghez, Tim Palen meg igen.

      Én meg csak magamat szórakoztatom ezzel az oldallal, de ha már itt vagytok, maradjatok nyugodtan :D

      Törlés
    4. Igen, ez várható volt, eddig is ezt csinálták :) a Lionsgate nem ismeri azt a szót, hogy arányos. Arányosan is el lehetne osztani a promót, híreket, persze örülünk ennek is :) Ilyen szempontból pl. a Summit sokkal csinálta az Alkonyattal.

      Törlés
  2. Fú, anyám, szegény Plutarch... csak szerintem animáció? :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak szerinted, nyugi.
      Bár még nem olvastam végig a film készítéséről szóló cikket, az egyik mondat, ami ki volt emelve, hogy csak pletyka, hogy CGI-jal oldják meg Philip Seymour Hoffman hiányát.
      Igyekszem majd haladni a cikkel, de ráadásul az első rész jeleneteit még leforgatta elviekben.

      Törlés
  3. Amikor megjelent h a 3. részt 2 filmre szedik,sokan (én is) aggódtak hogy nem tudják majd elég tartalommal megtölteni. De amit ez a részlet is mutatja, olyan tartalmakat is látni fogunk amiket a könyvben nem.

    VálaszTörlés