2014. május 4., vasárnap

5 napig forgattak a Swan House-ban

Na, épp nyűglődtem, hogy lassan felélem legutolsó cikk-tartalékaimat, erre most került elő néhány kisebb anyag, amitől csodát ugyan nem kell várni, de legalább van mit kitennem napi szinten. Ennek azért én mindenképp örülök! :) 

Az atlantai Swan House-ról többször olvashattátok, hogy itt vették fel a Snow elnök rezidenciájában játszódó részeket. Egy kinti, helyi újság szerkesztői most a Swan House két munkatársával ültek le beszélgetni, az interjú során pedig szóba került az épület múltja, annak egykori lakói és az ő életük. Ha itteni épületről lenne szó, most ezeket a részeket is lefordítanám, de minket jobban érdekel az épület jelene, annak is az az aspektusa, hogy itt zajlott az Éhezők Viadala forgatásának egy része. Szerencsére az interjú során erről is beszéltek.


Miért épp ezt azt épületet választották az Éhezők Viadala forgatására?
A Lionsgate helyszínekért felelős emberei az Éhezők Viadala: Futótűz forgatása számára kerestek helyszíneket. Azért választották az ördögi Snow elnök rezidenciája számára a Swan House-t, mert klasszikus stílusban épült és megőrizte régiségeit. Olyasmit szerettek volna, ami úgy néz ki, mintha örökre itt állt volna. Mostanában szeretünk azzal viccelődni, hogy a Swan House tulajdonképpen egy elnöki palota, hiszen a filmben Snow elnök Panem első embere, szóval a ez a helyszín gyakorlatilag olyan, mint a Fehér Ház.

Milyen érzés volt, hogy itt forgattak?
Körülbelül három hetet töltöttek a birtokon. Nagyon izgalmas volt. Sok időt töltöttünk a produkciós csapattal, mielőtt megérkeztek volna, hogy megbeszéljük, hogyan szeretnék használni az épületet és milyen módon kívánják megőrizni az állagát. Igazából az elülső bejárat előtti füves részen készítettek sok felvételt. A kerti részeken különböző díszleteket építettek fel. Ugyanez történt néhány belső termünkben, némely helyiség teljesen új külsőt kapott, teljesen átrendezték ezeket, végül összesen öt nap alatt lezajlott a forgatás.

Változott valami a forgatás óta?
A Történelmi Központ a Capitol Tours egyik állomása lett, ennek keretein belül idegenvezetést tartunk a házban az érdeklődőknek. Van egy kiállításunk, ahol a forgatás során készült képeket mutatjuk be. Van néhány eredeti kellékünk, és lehetőséget biztosítunk arra, hogy a látogatók fényképeket készíthessenek élményeikről. Ezáltal a Történelmi Központ egy teljesen új társadalmi csoportot ér el, akik azért jönnek, hogy megnézzék, hol forgatták ezt a nagyszerű filmet, de ezáltal megismerik magát a Swan House-t is. Így a fiatalok is megismerik az épületet. 
Forrás: PreservationNation

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése