2014. május 26., hétfő

Vörösszőnyeges interjúk Cannes-ból, 3. rész

Próbálom utólérni magam, ami most időbeosztásilag nem egyszerű, de rajta vagyok. A cannes-i Kiválasztott party-t megelőző interjúsorozatból már csak a filmkészítők maradtak: ezúttal Francis Lawrence, Nina Jacobson és Jon Kilik véleményét hallhatjátok:

Francis Lawrence


Nagyszerű érzés, bár kicsit furcsa, hogy még csak a filmek forgatásának közepette vagyunk, mégis ilyen hatalmas a lelkesedés a rajongók részéről, én pedig csak remélni tudom, hogy mindenkinek tetszenek majd a filmek.
Minden a könyveken alapszik. Suzanne Collins nagyszerű munkát végzett: egy csodálatos történetet írt egy létező dologól, igaz eszmékről és valós problémákról. Mindezt úgy írta meg, hogy a történet tizenéveseknek szól, akiket felnőttekként kezel. Ráadásul itt van ennek a filmnek a szereplőgárdája, akik között hihetetlen kapcsolatok vannak.

Nina Jacobson


Még a munka közepette tartunk, szóval most elhagytuk azt a világot, szépen felöltözködtünk és bár pontosan ugyanazon emberek társaságában jelenünk itt meg, mint akikkel nap mint nap együtt dolgozunk, nagyszerű látni azt a nemzetközi érdeklődést, amely ezeket a filmeket övezi, csodálatos érzés.
Sokkal nagyobbak a méretek, nagyobb a tét, mint korábban. A történetben szereplő országban háború dúl, ezért sokkal több akciót látunk majd és sok-sok következményét tapasztaljuk majd meg az előző filmekben történteknek.

Jon Kilik


Ez egy nagyon általános érvényű [történet], amivel az emberek jól tudnak azonosulni, át tudják érezni és a részesei szeretnének lenni. Amikor pedig az embernek egy ilyen csodálatos szereplőgárdával, helyszínekkel és történettel van dolga, amilyet Suzanne szolgáltatott számunkra, az egy nagyszerű kombináció.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése