2014. május 30., péntek

A Yahoo Movies Coin karakteréről

Több nap, mint Yahoo Movies cikk, mondhatnánk, de ez a remek mondás nem mindig állja meg a helyét. Bár Julianne Moore-ról megnézhettétek és le is fordítottam a promókezdés céljából kikerült videóinterjút, most azt is elolvashatjátok, milyen következtetést szűrtek le az eddig kiadott anyagokból a Yahoo Movies szerkesztői.

Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott mindkét részében a termékeny színésznő, Julianne Moore alakítja majd Alma Coin szerepét, a rajongók pedig már nagy izgatottsággal várják, hogy végre szélesvásznon is nyomon követhessék a HungerGames Exclusive oldalon nemrégiben bemutatott karakter sorsát.


Moore teljesen felismerhetetlen a képeken, a többi exkluzív anyag pedig inkább arról szólt, mit kell tudnunk az évvégén megjelenő Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. részében szereplő Coin elnök karakteréről.

A 13. körzet stílusa

Talán már hozzászoktunk a Kapitóliumban látott elvont divathoz, ám a 13. körzetben alig vannak színek. Búcsút mondhatunk Effie Trinket egyedi tervezésű ruháinak, amelyek helyét szürke kezeslábasok veszik majd át, smink nem lesz - Alma Coin elnök pedig maga is éppoly takarékos a divatot illetően, mint körzete többi lakója.

Moore természetes külsejétől nagyon eltérő szerepéé, hiszen Coint a könyvben körülbelül 50 évesnek írja le az írónő, akinek őszes haja van. Coin szürke szemei olyanok, "mintha kiszívtak volna belőle minden színt" és a latyakos hóra emlékeztetik még Katnisst. 


Napirendszerű életritmus

Coin nagyon céltudatos vezető, és mint olyan, elvárja, hogy a 13. körzet számára mindenekelőtt való legyen a napirend, a rendezett és kiszámítható életmód. A tevékenységek idejét előre beosztják, amelyektől eltérni nem lehet, még a családi életre is külön idő áll rendelkezésre a nap során.
Mivel korábban úgy tudták, hogy a 13. körzetet elpusztították a korábbi bombatámadások, ezért lakói a föld alá költöztek, ahol fegyverek fejlesztésével és gyártásával kezdtek foglalkozni. Ezért aztán a szobák, terek ridegek, zártak, semmilyen természetes fény nem jut be a föld alá.

Feszültségek a Fecsegőposzátával

Miközben Katniss azzal küzd, hogy feldolgozza, ami az Arénában történt vele, és hogy Snow elnök fogságba ejtette Peetát, van pár összetűzése Coin elnökkel. Francis Lawrence így beszél erről: "Coin Katnisszel való kapcsolata is igen bonyolult, mert Katniss ezen a ponton mindenkivel szemben bizalmatlan."

Bár a parancsolgató Coin elnök és Katniss kapcsolata igen fagyos, Moore azt mondja, a Lángra Lobbant Lány nagyszerű karakter. Ő így fogalmaz: "Katniss különösképpen olyasvalaki, aki egy hiteles lány, bár vannak morális nehézségei, időnként nem tudja, mit lenne helyes cselekednie, sokszor nem gondolkodik, hanem ösztönösen cselekszik."

A karakter alakításáról

Moore elárulta, hogy keményen dolgozott Coin alakításán, mivel a karakter csak a sorozat utolsó kötetében szerepel, ezért róla kevesebbet tudunk. "Coint elég felszínesen ábrázolja az írónő", magyarázza, "Nem ismerjük meg igazán, hiszen csak Katniss nézőpontjából látjuk."

Francis Lawrence rendező a karakter szándékait is kiszélesítette, állítván, " Coin egyedülálló elképzelése, hogy egy hatalmas lázadás során egyesítse a körzetek lakóit, nem kis vállalkozás, különösen, hogy a körzetek nagy részének fogalma sincs arról, hogy a 13. körzet még mindig létezik... Julianne Moore csodálatos munkát végzett Coin elnök karakterének megformálásában."

Peter Craig, aki az Éhezők Viadala: A Kiválasztott első forgatókönyv-vázlatait megíró Danny Strong-ot váltotta, hozzátette: "[Julianne Moore] olyan intelligenciával és melegséggel ábrázolja Coint, hogy bárki szívesen lenne hű az általa megformált karakterhez."
Forrás: Yahoo Movies

1 megjegyzés: