2014. május 18., vasárnap

Julianne Moore exkluzív interjú az Éhezők Viadaláról

Nagyjából sejthető volt, hogy amíg van írásos anyagom, addig csúszik a hivatalos Julianne Moore interjú fordítása, de most már talán semmi nem állhat utamba.


Julianne Moore...

az Éhezők Viadala sorozatról: Nagyon lenyűgöztek a könyvek, hogy hogyan mutatják be a kamaszoknak a politikát. Nagyvonalakban megtudhatjuk belőlük, hogy hogyan épül fel egy politikai rendszer, kikből áll, ami számomra magával ragadó. 

Az Éhezők Viadala: A kiválasztott, 1. részéről: A történet a reményről szól, hogy vannak lehetőségek, hogy van remény a változásra, hogy az egyénnek mekkora ereje van. Ha azok az emberek, karakterek, akik a Kiválasztottban szerepelnek reménytelennek éreznék a helyzetet, akkor nem tudnának változtatni rajta. Katniss különösképpen olyasvalaki, aki egy hiteles lány, bár vannak morális nehézségei, időnként nem tudja, mit lenne helyes cselekednie, sokszor nem gondolkodik, hanem ösztönösen cselekszik. 

A 13. körzetről: A 13. körzet tényleg olyan, mint egy óvóhely, mert igazából az is. Több száz méterrel a föld alatt van és képes túlélni mindenféle támadást, és megtalálni sem lehet [a földfelszínről]. Alapvetően a Kapitólium is azt hiszi, hogy elpusztították a körzetet és mindenki meghalt ott, [ez nem igaz, tegyük hozzá] ám ezeknek az embereknek sikerült életben maradniuk, mindent megszereznek maguknak és jól elboldogulnak, illetve ez pontosan nem is igaz, hiszen alig van mit enniük. A könyvben nagyon-nagyon soványnak ábrázolja őket az írónő, hiszen nagyon apró adagokon élnek. Ezen a helyen nincs fény, nincs nevetés, nincs jókedv, szerintem ezek az emberek épp csak hogy megvannak.

Coin elnökről: Amikor elolvastam a könyveket, az járt a fejemben, hogy egyértelmű, hogy ez az egyetlen szerep, amelyet én el tudok játszani. Coint nagyon nehéz megismernünk, hiszen csak Katniss nézőpontjából látjuk. Katniss pedig kezdettől nem bízik meg benne, abban az értelemben legalábbis, hogy Coin egy idősebb, ismeretlen, magas pozíciót betöltő ember számára. Szóval Francis-szel sokat beszéltünk erről, hogy hogyan kommunikáljuk le, hogy Coin miért ilyen rideg, hiszen Katniss nagyon gyanakvó vele, mivel nem ismeri. Nagyon érdekes jelenet, amikor a Kapitólium bombázza a 13. körzetet, hiszen ekkor Coinnak vezetőként kell gondolkodnia. Ekkor ő nem akarja veszélynek kitenni sem magát, sem a körzete lakóit egy harcban, pedig tudja, hogy a háborúban vannak jobb módszerek is, mint észrevétlennek maradni, kivárni és csak aztán támadni. 

A szereplőtársakról: Jennifer Lawrence egy nagyszerű lány, nagyon vicces, és ami a legfontosabb, hogy nagyszerű humorérzéke van, és ez sugárzik róla a forgatáson, látszik, hogy boldog, amiért ott lehet. Jól érzi vele magát az ember, sokat nevet és ez nagyban megkönnyítette a dolgomat, mert szeretem jól érzeni magam munka közben, és ő is. Így aztán a közöttünk lévő személyes viszony nem olyan volt, mint a karaktereink közötti. Francis szerintem nagyszerű rendező és amit vizuálisan képes megalkotni, az nagyon-nagyon izgalmas, gondolok itt arra, amit már a Futótűzben is láthattunk. szóval izgatottan várom, mit hoz ki a Kiválasztottból. 

2 megjegyzés:

  1. Köszönjük. :) Ancsi, meg lehet kérdezni, hogy hogyan/hol tanultál meg ilyen jól angolul?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tanultam még középiskolában, azóta nem annyira használom a nyelvet, csak itt. Mióta elkezdtem az oldalt, sokat fejlődött a hallás utáni szövegértésem, meg a trükkjeim, hogy ha lehet, találjak angol átiratot :D Most csak spanyolt találtam, azt dobtam be a google fordítóba és az segített, de még így sem vagyok benne biztos, hogy nincs benne félrefordítás. Azért komolyabb talán nincs. Szóval annyira nem vagyok én penge angolból, mint szeretnék. Tervezem is, hogy a nyáron végigcsinálok valami upper-intermediate könyvet, ha lesz rá időm :)

      Törlés