2014. május 27., kedd

Kitárul a világ a Kiválasztott filmekben

Avagy egy újabb semmitmondó Yahoo Movies cikk, mert szinte már hiányzott egy hasonló :)

Mivel a sorozat utolsó két részében már nincs Aréna, többet láthatunk majd a Kapitóliumból és a 13. körzetből.

Az Éhezők Viadala: Futótűzben már többet láthattunk Panemből, mint azelőtt, mivel Katniss és Peeta Győzelmi Körútjukon végiglátogatták a körzeteket. Egy dolog egyértelmű volt: sokan várták, hogy a lángra lobbant lány majd egy Snow elnök elleni forradalom élére áll, a sorozat utolsó két filmjében pedig még többet látunk az országból és a lakosok zaklatottságából.
The Hunger Games Exclusive nemrégiben történt elindítása alkalmával Francis Lawrence rendező és Nina Jacobson producer elárulták, miképp látunk majd többet Panemből a közelgő folytatás során, beleértve a 13. körzetet és a Kapitólium kevésbé csillogó részeit. Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott mindkét részéhez összetett díszleteket és nagyszabású helyszíneket alkottak meg, de vajon a filmesek milyen egyéb módon dolgozzák még ki Panem jellemzőit, hogy még jobban megmutathassák erejét és a forradalom terjedését?

Még több izgalom


Mivel nem lesz Aréna, az erőszak és a felbolydulás Snow elnök és a Kapitólium ellen irányul majd nagyobb mértékben, még több összetűzés tör majd ki a Békeőrök és a körzetek lakói között. Francis Lawrence elmondta, hogy a Kiválasztott 1. részében még nagyobb teher hárul Katnissre, hogy megvédje nemzete lakóit. Így fogalmazott: "a tét mindvégig magas a történet során, a Kiválasztott 1. részben azonban az egész világ kitárul. A Viadal véget ért, az elnyomás fenyegetése azonban egész Panemet áthatja. Teljesen új helyszíneket láthatunk majd hatalmas akciójelenetekkel, ahogyan a felkelés egyre terjed. Ez tényleg nagyszabású film lesz."



Egy egész sereg új karakter


Amikor Katniss elutazik, hogy propaganda filmeket forgasson, egyrészt egy tévéstáb, másrészt jónéhány katona csatlakozik hozzá. Ezek a karakterek különböző körzetekből érkeznek, és sokat megtudunk majd egyedi háttértörténeteikről. A csoportban különböző viselkedésformák merülnek fel, így a feszültség gyorsan fokozódik a csapat tagjai között. Amikor azonban a lázadó körzetekben kell megállniuk a helyüket, a tagoknak egymásra kell támaszkodniuk, hogy életben maradjanak.

Íme néhány hivatalosan bejelentett karakter, akik katonaként szerepelnek majd a Kiválasztottban:  Boggs (Mahershala Ali), Homes (Omid Abtahi) és Jackson (Michelle Forbes), a tévéstáb tagjai pedig Castor (Wes Chatham), Cressida (Natalie Dormer), Messalla (Evan Ross) és Pollux (Elden Henson). Természetesen a lázadók vezetőjének szerepében Julianne Moore-t is láthatjuk majd a filmben.
Ahogyan ezek a különböző háttérrel rendelkező megjelennek, egyre többet és többet tudunk majd meg Snow elnök diktatórikus rendszeréről, miközben a csapat korábban nem ismert helyszíneken jár majd.

Még több Effie Trinket


Elizabeth Banks ritka jó kritikákat kapott Effie Trinket ábrázolásáért, a rajongók pedig megkönnyebbülten hallhatják, hogy Suzanne Collins írónő maga kérte, hogy többet láthassunk belőle a Kiválasztott filmekben, annak ellenére, hogy a karakter nem túl sokszor jelenik meg a könyvben.

Effie tökéletes lehetőséget biztosít majd arra, hogy még jobban megismerjük a 13. körzet életszínvolatát, miközben lehetőséget biztosít arra is, hogy a nézők még jobban megismerjék a Kapitóliumban nevelkedett emberek stílusát. Ahogyan Francis Lawrence mondta, "[Effie] Olyan lesz ebben a filmben, mint a partra vetett hal, a rajongók pedig imádni fogják, hogy hogyan illeszkedik be a 13. körzet világába."
Nina Jacobson hozzátette: "Effie-t az teszi érdekessé, hogy ő nem akar majd ott lenni. Plutarch-kal ellentétben ő nem akar részt venni a forradalomban. Őt meg kell győzni, hogy segítsen, ő pedig személyes és nem pedig politikai okokból segít majd."
Effie-n azonban bizonyára nem láthatjuk majd a 13. körzet lakóira jellemző szürke kezeslábast.
Forrás: Yahoo Movies

1 megjegyzés:

  1. Az Effie-ről szóló rész jól hangzik. :) Nagyon kíváncsi vagyok, hogy csinálták meg az ő szereplését. Meg nyilván úgy az egész filmre kíváncsi vagyok már. :D Jöhetne már az az előzetes! :)

    VálaszTörlés