2014. május 4., vasárnap

Mire számíthatunk az Éhezők Viadala: A kiválasztott, 1. részétől?

Úgy látom az, hogy még mindig nincs Kiválasztott előzetes, nem csak engem késztet feszült várakozásra, hanem a kinti újságírókat is, mert újabb elemző jellegű, várakozást gerjesztő cikkek láttak napvilágot az elmúlt napokban. Ezek közül elsőként a Contactmusic cikkét hozom.

Az Éhezők Viadala: A kiválasztott, 1. részének bemutatási időpontja Philip Seymour Hoffman év eleji halála ellenére is 2014. november 21-e maradt. Mi már alig várjuk a film első előzetesét, amely heteken belül megjelenhet, de addig is gondoljuk végig, mire is számíthatunk az ősz végén megjelenő filmben.

Katniss Everdeen-t Hoffman cseles karaktere, Plutarch Havensbee és a Sam Claflin által alakított Finnick Odair gondjaira bízva hagytuk. Calflin nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy "minden a legnagyobb rendben zajlik és a film csodálatos lesz", hozzátéve, "sok minden történik majd még".

Még több Finnick


Nagy bizonyossággal úgy gondoljuk, hogy még többet láthatjuk majd Finnicket a Kiválasztottban. Karaktere a Futótűz során nőtte ki magát, bár Katniss mindvégig azon vacillált, megbízhat-e benne vagy sem. Finnick karaktere várhatóan tovább fejlődik a Kiválasztott során, reméljük, részben megismerhetjük háttértörténetét is, és megtudhatjuk ő és Annie rejtélyes kapcsolatának történetét is.

Még több Hemsworth

Az életben általában is bármi csak még jobb lehet, ha Hemwsorth még többet vesz részt benne (bármelyik is, tök mindegy). Szerencsére úgy tűnik, Liam többet fog szerepelni a következő Éhezők Viadala filmben. Hemsworth karakterét, Gale-t viszonylag keveset láttuk az első két filmben, annak ellenére, hogy főszereplőnek számít. Katniss Peeta iránti érzései egyre mélyebbé váltak az utóbbi két film során, úgy érezzük tehát, a szerelmi háromszög a történet vége felé éri majd el csúcspontját. A Futótűz végén Katniss megtudta, hogy Gale hatalmas bátorságról tanúbizonyságot téve mentett meg annyi embert a 12. körzetből, ahányat csak tudott, amikor a Kapitólium bombázni kezdte azt, szóval úgy tűnik, a továbbiakban még fontosabb és aktívabb szerepet játszik majd.
[Esküszöm, az eredeti cikk eleje is így hangzik. Csalni nem csaltam, viszont egyetérteni egyetértek ;)]

Női erő
Alma Coin, a 13. körzet elnökasszonya és a számító Snow elnök végzete szerepére Julianne Moore-t választották ki. A szerepre Tilda Swinton és Jodie Foster neve is felmerült, míg végül 2013 szeptemberében Moore került ki győztesen. Már csak ki kell várnunk, hogy láthassuk, hogyan kezelni Alma Coin és Katniss a kialakult forradalmat.
[És ha már 'Girl Power', tegyük hozzá, hogy más erős női szereplők is várhatóak Cressida, illetve némely körzet vezetőjének, pl. Lyme (2 körzet) és Paylor (8. körzet) személyében.]

Számítógép-generált Hoffman


A világ megdöbbent Philip Seymour Hoffman halálhírére, és bár csak csekély vigasz, a Kiválasztottban jelentős szerepe volt még. Jeleneteinek nagy részét leforgatta halála előtt, amit azonban nem, abban várhatóan számítógépes manipulációkkal enyhítik hiányát. A rajongókban felmerülhet a kérdés, hogy a CGI mennyire lehet élethű, de ezt is majd csak akkor tudjuk meg, ha végre majd látjuk is.

Helyszínek, helyszínek és helyszínek
A Kiválasztott filmek mások lesznek, mint az első két Éhezők Viadala film, hiszen ezúttal nem lesz sem Viadal, sem pedig Aréna, ehelyett azonban a cselekmény egy része a Kapitóliumban játszódik. Szóval készüljünk fel arra, hogy az Éhezők Viadala: A kiválasztott, 1. részében komoly helyszín és hangulatváltásra kell számítanunk.
Forrás: Contactmusic

3 megjegyzés:

  1. Furcsa lesz tényleg, hogy nem lesz megint aréna, versenyzők :) :(

    VálaszTörlés
  2. Jippi jé, még több Finnick. *.* Bááár.. a könyvben kb. odáig, ahol az első film véget érne nincs vmi sok szerepe... szóval kíváncsi vagyok, milyen több jelenete lesz. Mondjuk nagyon örülök neki, az biztos. :)
    Gale több szerepe egyértelmű volt, hát... majd elviselem: :D
    Ezt a számítógépes Plutarch-ot nehezen tudom elképzelni, majd meglátjuk. Csak olyan ne legyen, mint Az Alkonyat utolsó részében a kisgyerek, mert az ijesztő és vicces volt egyben. :D
    Aminek én legjobban örülnék az (a több Finnick mellett) több Peeta, nagyon sok Peeta. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annak én is örülnék :D De szerintem nem valószínű túl sok, mert ott Peeta-nak főként kínzásokban volt része és az nem éppen illene bele a kinti 13-as karikához... :( de Finnick még lehet több :)

      Törlés