2014. május 1., csütörtök

Az SFX magazin a Kiválasztottról

Nemrégiben az SFX magazin hozott le egy cikket a Kiválasztottról, ráadásul spoilerveszély figyelmeztetéssel, de ennek ellenére nincs benne egetrengető újdonság. Azért tudom, hogy mindenre ki vagyunk éhezve, ami a produkcióval kapcsolatos, szóval hozom a fordítást. Mindazonáltal, aki még valamiért nem ért a harmadik kötet végére, ugorja a cikket, mert van benne erős spoiler valóban!!

Mi történik Katniss-szel?
Amikor legutóbb láttuk a 12. körzet íjász szépségét, a lázadók épp a legendás és a föld színéről mégsem eltörölt 13. körzetbe vitték. Szóval arra számíthatunk, hogy a Kiválasztott 1. részének nagy részét Katniss azzal tölti, elvállalja-e új propaganda szerepét a forradalom során - hogy ő legyen a szimbolikus Fecsegőposzáta - mielőtt a Snow elnök és a Kapitólium elleni döntő csata tényleges vezetőjévé válna, amely aztán pusztító erejű személyes áldozatokat is igényel a mi Katnissünktől.

Szóval ezúttal látjuk majd a 13. körzetet...
Igen, sőt, a vonakodó Katniss jó néhány teljesen új karaktert is megismer majd. A legfontosabb ezek közül a propaganda csapat, amelynek vezetője Natalie Dormer leborotvált fejű Cressidája, asszisztensével Messallával (Evan Ross) és a két operatőr, Castor és Pollux (Wes Chatham és Elden Henson). Másik nagy rajongók kedvence a Katniss testőreként is funkciónáló Boggs (Mahershala Ali), aki a Kapitólium elleni végső bevetés vezetője is lesz.

Ki mozgatja a forradalmi szálakat?
Minden forradalomnak szüksége van egy Leninre - de Alma Coin inkább olyan, mint Sztálin? Panem kitárulásának egyik legfontosabb új karaktere Coin, a 13. körzet elnökasszonya. Amikor kiválasztották a szerepet - akárcsak Philip Seymour Hoffman és Jeffrey Wright esetében - az Éhezők Viadala csapata a "morálisan nem egyértelmű" gombot nyomta meg és Julianne Moore-t választotta.

Úgy hangzik, mintha a dolgok, nos... lángra kapnának...
Mivel a nagy lezárást két részben láthatjuk, [fogadjunk,] a film végül, akárcsak Katniss maga - végső megtorlásként - a sorozat legfontosabb elemének, a Viadalnak hiányában Snow elnök rezidenciájánál találja majd magát.
- A Kapitólium maga is olyan, mint egy aréna. - sugallja Francis Lawrence, aki az egyébként igen akciószegény [???] 2. részt intenzív csatákkal tölti majd fel. A megtorlás során a könyvhöz képest olyan további akciókat nézhetünk majd meg, mint a (z agymosott) Peeta kiszabadítása a Kapitóliumból, és a 8. körzet bombázása is igen látványos jelenetnek ígérkezik.

Néhányan bizonyára nem ússzák meg élve
Katniss húga, aki a Kapitólium elleni végső csatában veszti életét, azért még legalább egy filmben látható lesz, úgy gondoljuk.
- Egyelőre megpróbálok nem belegondolni - mondja Willow Shields színésznő. - Ez lesz az egyik olyan jelenet, amelynek felvétele szomorú napokat eredményez majd úgy érzem, mégis nagyon klassz lehet majd leforgatni.

Hogyan oldják meg a Philip Seymour Hoffman halálából fakadó veszteséget?
Philip Seymour Hoffman halálának lesújtó híre elkerülhetetlenül némi nehézséget okozott az Éhezők Viadala csapatának. Bár az 1. részben látható jeleneteit leforgatta Plutarch Havensbee, a lázadók egyik titkos vezetőjének szerepében, még lett volna dolga a sorozat végkifejletében. Noha új színészt nem kerestek helyette, egyes források szerint digitális dublőrrel oldhatják majd meg a nehézségeket, illetve más karakterek között osztják szét tennivalóit.

Mikorra várható a film?
A Kiválasztott 1. része 2014. november 21-től látható a mozikban, míg a 2. rész egy évvel később.
Forrás: SFX
Skenn a folytatásban.



1 megjegyzés: