2015. december 23., szerda

Sam Claflin Elle interjú

Karácsony előtti interjúsorozatunk utolsó darabját olvashatjátok (amúgy ennyire nem volt megtervezve, de szépen alakult így a végére), amelyben Sam Claflinnel beszélgetett az Elle szerkesztője. Mondjuk egy dögös fickó és egy hideg ital mellett társaságában irigylésreméltó dolog lehet az élet ;)


Jellegzetes figurák ebédelnek hétköznap koradélután a New York City-beli The Crosby Street Hotel bárjában. Ha azonban ezen az enyhén felhős novemberi szerdai napon jobban szétnézünk a műkedvelő ebédelő hölgyek és a rozét szürcsölő esztéták között, egy jóvágású filmszínészt is felfedezhetünk. Sam Claflin szerencséjére azonban - aki Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 2. részében ismét látható a bronzbarna bőrű dögös fickó, Finnick Odair szerepében - mindenki túlságosan belemélyed saját beszélgetésébe vagy túl jó fej ahhoz, hogy zaklassa a sarokban ülő, rumkoktélját kevergető nyegle britet. Bár a 29 éves színész kellőképpen figyelemfelkeltő, - végül is ő az a fickó, aki buja előjátékként képes kockacukrot ropogtatni - körbelengi valami bájos szerénység. Ha pedig az ember hallja, hogy Claflin hogyan áradozik feleségéről, a Da Vinci Démonaiban látható Laura Haddockról, akkor biztosak lehetünk abban, hogy ez a fickó pontosan tudja, mi a lényeg. Ezért aztán amikor éppen nem Braddel és Angie-vel bulizik, biztosak lehetünk benne, hogy otthon van feleségével és kiskutyájával, Rosie-val és Iggy Azalea karaoke videókat készítenek. Vagy ezzel ellentmond önmagának? Jól van ez így.




Van egy kulcsjelenet A Kiválasztott 2. részében, amikor megküzdesz egy seregnyi bizarr számítógép generált mutánssal. Sally kolléganőm csak arról tud beszélni, milyen fantasztikusak a hátizmaid...
Óóó, ne! Az az egyetlen alkalom, amikor igazából nem is én vagyok a képernyőn. (nevet) Az volt az egyetlen kaszkadőrmutatvány az egész filmben. Különben is, mire elértünk ahhoz a harcjelenethez, már tejesen ki voltam merülve, fáradt voltam és éhes, fáztam, és három hete nem szóltunk egymáshoz, mind annyira szenvedtünk.

Ez durván hangzik.
Az volt az igazán nehéz, hogy mindenkinek gépfegyvere volt, én meg ott hadonásztam azzal a szigonnyal. Rengeteg olyan pont volt a forgatókönyvben az ezen pillanatig vezető úton, amikor nem tehettem semmit. Én csak ott álltam a többiek háta mögött és Josh Hutcherson karakterére vigyáztam. Amikor végre leértünk a csatornába, és közelharcra került a sor, végre jobban ki tudtam teljesedni.

Ismét, miután korábban nassoláson kaptunk ebben a filmben. Az emberek nagyon odáig voltak attól, hogyan etted azt a kockacukrot.
Igen, az egy kicsit erősre sikerült.


Nos, hatásos belépő volt...
Igen (nevet), gyakorlatilag bedobtak a mélyvízbe. Megpróbáltam olyan bujává és szexissé tenni a jelenetet, amennyire az csak lehetséges. Egészségedre!

Bárcsak megihatnám ezt, de babát várok. Tudom, a feleséged is első gyermeketeket várja. Azt kell, hogy mondjam, hogy Ti férfiak könnyebben megússzátok ezt az időszakot...
Most olvasom ezt a könyvet, amit szerintem nagyon sokan elolvasnak, mielőtt szülővé válnának, az a címe, hogy Apaság. Alapvetően a könyv azt próbálja elmagyarázni, hogy egy ilyen élmény következtével a férfiak sokkal érettebben nyilvánulnak meg a nők kapcsán, jobban elismerik őket. Tényleg én is másképp látom, mint korábban. Nem mintha korábban nem ismertem volna el őket, de úgy érzem, kicsit érettebbé váltam férfiként. Soha nem voltam még szerelemesebb a feleségembe, mint most.

Nagyon aranyosak vagytok együtt. Imádtam az Iggy Azalea Fancy című számáról készített Dubsmash-eteket.
Nézd, az még csak nem is volt Dubsmash. Ez csak egy véletlen videó volt. Egyik barátom küldött egy hasonlót, amelyben a barátnőjével éneklik ezt egy kocsiban, de csak egy sort. Azt gondoltam, "Na, mi majd eléneklünk egy egész versszakot!" Aztán egyedül kezdtem, de nem igazán tudtam a szöveget. Vagy 150 felvételt töröltem, mire úgy ahogy jó lett. Szóval egyedül kezdtem, Laura pedig belépett. Azt mondtam, "Most be kellene, hogy lépjél!" De aztán vagy újabb 100 felvételbe került, mire kitaláltuk a pontos időzítést és helyzetet. Talán vagy három-négy órán át szórakoztunk vele.



Biztos nagyon szereted Iggy-t.
Szerintem ő egy vagány, dögös rapper csaj. Nagyon... őszinte és igazán szerény.

Rengetegen támadják.
Igen, tudom. Én az a fajta vagyok, aki nem olvassa ezeket a mocskokat. Ennek az iparnak ez egy olyan mellékterméke, amit ki nem állhatok.

Szerintem az irigység igen furcsa módokon tud megtestesülni. 
Ez velem is megtörténik, tudod, miután én alakítom Finnicket a filmben, valaki mindig megtalál azzal, hogy "Úristen. Ő milyen ronda. Túl csúnya ahhoz, hogy ő alakítsa Finnicket!" De ugyanakkor meg sosem gondoltam úgy, hogy elég helyes lennék ahhoz, hogy eljátsszam ezt a karaktert. Nem azzal a felirattal az arcomon rohangálok a világban, hogy "Én vagyok a leghelyesebb ember a földön és hogy nekem kell lenne a legszexisebb férfinak a világon!" Nem gondolok ilyesmit magamról, szóval nem hiszem, hogy bárkinek ezt el kellene mondania nekem.

Nos, az Éhezők Viadala rajongók elég különösek.
Ami tényleg hihetetlen Az Éhezők Viadalával kapcsolatban, hogy az emberek egy teljes 360 fokos fordulatot vettek... Abban a pillanatban, ahogy megjelent a Futótűz, máris rengeteg pozitív visszajelzés látott napvilágot. Ez most már odáig fajult, hogy amikor elmegyek premierekre és különböző vetítésekre vagy találkozom a rajongókkal az utcán, mindig azt mondják, "Te vagy a legjobb Finnick!" Nekem meg az jár a fejemben, hogy "És egyben a legrosszabb Finnick is... Hiszen én vagyok az egyetlen Finnick."


Láttam egy másik, valószínűleg kisebb nézettségű filmedet, a The Riot Club-ot. Az az éjszaka elég durván kicsúszik a kezeitek közül. Mi volt a legjobb buli, amiben valaha részt vettél?
Ez egy nagyon jó kérdés. Igazából azt mondanám, nem is tudom, mennyit mesélhetek el róla, de Josh [Hutcherson] rendezett, nos, egy after-party-t a lakásában a Los Angeles-i premier után. Na, az elég durva volt. De azt kell, hogy mondjam,  említésre méltó a legelső Los Angeles-i buliélményem is. Az ügynököm hívott meg magához, ahol party-t rendezett. Amikor megérkeztem, Gerard Butler állt az ajtóban és így köszöntött: "Helló, haver." Én pedig bementem és ott volt Sean Penn, Brad Pitt és Angelina Jolie. Láttad a Törtetőket?

Persze.
Abban Adrien Grenier karaktere, Vincent Chase él át hasonlót, de ő a legjobb barátaival. Nos, én ezt mind egyedül csináltam, gyakorlatilag mentális fényképeket készítettem. Ez volt az egyik legőrültebb hétvége, amit átéltem. De Madonna egyik házibuliján is ott voltam.


Madonnánál?
Igen, és még csak nem is... Ezeket a dolgokat nem lehet előre kiszámítani. Ott azért elég messze mentem, szóval sok részletre nem is emlékszem. El kellett volna lopnom egy kis WC papírt. Valami nagyszabású rendezvény után volt a buli, egy Oscar-díjátadó vagy valami hasonló után és igen, itt is mindenki ott volt és mindenki nagyon laza volt. Emlékszem, valakire egy egész pohár vörösbort ráöntöttem. És ott egy emlékezetes szelfi és készült rólam egy adott ponton Lily Collins-szal, Selena Gomez-zel és Vanessa Hudgens-szal.

Micsoda csapat!
Nos, épp Lily Collins-szal készültem együtt dolgozni, szóval ő vigyázott rám, azt hiszem. Az ügynökömmel és Jared Letoval voltunk ott, aki gyakorlatilag együtt lógott velünk. Elég különös volt.



Akkor ha jövő héten találkoztok Jared Leto-val, biztosan úgy köszönt majd, hogy "Helló, jóember! A buliból!"
Szeretném hinni, hogy tényleg úgy volna! (nevet) Őszintén szólva elég sok időt együtt töltöttünk, de az ember sose tudhatja. Gondolok itt arra, hogy mindenki, de én aztán különösen részeg voltam.

Akkor még egy dolog a végére: Nagyon tetszik a hajad! Mi folyik itt? Úgy nézel ki, mint egy őrült tudós. Úgy, mint a fiatal Jude Law.
Ez vicces, mert tudod, évekig ő volt az én példaképem a stílusát és azt a sok munkát tekintve, amit csinált - különösen fiatalabb korában.

Hasonlítasz hozzá!
Ez nem igaz, de azért köszönöm. Szeretek lazának tűnni... még akkor is, ha komoly erőfeszítésbe kerül, hogy laza legyek.

Forrás: Elle

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése