2015. december 2., szerda

Eugenie Bondurant Tigris szerepéről

Bár Eugenie Bondurant-ról, a Tigrist alakító színésznőről pár hete már olvashattatok egy cikket, most egy újabb következik, amelyben egy kicsit jobban megismerhetjük a színésznőt. 
Láttad Az Éhezők Viadala filmeket vagy olvastad a könyveket, mielőtt kiválasztottak Tigris szerepére?
Oké, elárulok egy titkot, nem, nem olvastam. Igazából a tanítványaim vettek rá. Nem tudták, hogy Az Éhezők Viadalára hallgattak meg, mert amikor eredetileg elmentem a meghallgatásra, más nevet mondtak a szerepre. Más volt a projekt neve is, nem Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, stb. De tudtam, hogy a tanítványaim és mindenki, akit ismertem, olvasták azokat a könyveket. Aztán látták a filmeket is, és rájöttem, nekem is meg kell néznem őket.

Nos végülis megkaptam a szerepet és azonnal belevetettem magam a könyvekbe. Emlékszem, egyik alkalommal a férjemmel utaztunk valahova, és eltettük a könyveket. Ahelyett, hogy hangoskönyv formájában hallgattuk volna, felolvastam neki, amíg ő vezetett. Késő este volt, esett a hó, a férjem pedig vezetett. Általában ilyenkor az utat nézem, de ez alkalommal egy kis lámpa fényénél olvastam fel a könyvet. Szóval így jutottunk túl a könyvön, mert olyan jó volt, hogy nem lehetett letenni!



Az utolsó kötetet háromszor olvastam el, mert abban szerepeltem, és tényleg szerettem volna belesáni magam a könyvbe és még többet megtudni a karakteremről. Tényleg lenyűgöző! Annyira jó olvasmány! Még most is sokan megkérdezik tőlem, hogy "érdemes elolvasni a könyvet?" Mire én automatikusan azt válaszolom, "Nem hogy érdemes, de egyenesen kötelező. Aztán pedig nézd meg a filmeket!" Annyira gazdagok, szépek és élénkek ezek a filmek. Amikor nézem a filmeket érzem, ahogyan 3 dimenzióban életre kelnek a karakterek és a történet. Olyan, mintha túlcsordulnának az ember érzékei, csodálatos!

Milyen volt egy ilyen népszerű filmsorozat utolsó részében csatlakozni a korábbi szereplőkhöz? Nem folt félelmetes?
Nem. Nem is engedtem meg magamnak, hogy aggódjak emiatt. Van egy bizonyos protokoll, amire odafigyelek, ha becsatlakozok egy stábhoz, akik már régebb óta együtt dolgoznak, különösen ilyen minőségben, akkor ügyelek rá, hogy ne kavarjam fel az állóvizet. De szeretem megismerni őket, mert úgy egy még egységesebb produkciót hozhatunk létre. De az a helyzet, hogy hihetetlenül befogadóak és barátságosak voltak! Jennifer Lawrence csodálatos volt. Ő volt az első, akivel megismerkedtem. A lakókocsiban a sminkes széke az enyém mellett volt. Szóval hosszú időn keresztül ültem a székben és láttam, hogy ki-be jönnek az emberek az ajtón és [Jennifer] leült mellém és nagyon kedves volt. Üdvözölt a forgatáson és bemutatkozott. Mindent megtettek, hogy a csapat részének érezzem magam. Csodálatos volt.


Tigris nagyon egyedi karakter. Hogy készültél fel a szerep alakítására?
Ahogy már mondtam, elsőként a könyveket olvastam el többször is, mert a lehet legtöbbet meg akartam tudni erről a karakterről. És tanár is vagyok, Meisner instruktor(?), és jelenettanulmányokat is tanítok és a tanítványimnak is mindigb elmondom, hogy ha nincs megírva, nekik kell kitalálniuk a karakter háttértörténetét. Aztán egy nagyon kedves közeli barátommal, Paula Kramer koreográfussal dolgoztunk ezen a karakteren. Nem mondhattam el neki, hogy megkaptam a szerepet, csak annyit, hogy "egy olyan karakterről van szó, aki a tigrisekért rajong." (nevet) Nagyjából ennyit mondhattam neki. Erre ő átjött, leültünk és kidolgoztuk a karakter mozgását. Macskákat tanulmányoztunk, hogy hogyan mozognak, hogy cserkészik be a zsákmányukat, a tigrisektől a tomcatekig és ezek gracefulness-ségét. Mivel volt modell-múltam is, a végére éltem, mint hal a vízben. Szóval többek között így készültem fel a szerep alakítására.

Meddig tartott Tigris sminkjének elkészítése?
Amikor először próbáltuk, Ve Neill és Glenn Hetrick 6 órán keresztül dolgozott rajtam. Aztán ez lerövidült 4 és félre. De ehhez jött még a frizura és a jelmez. Szóval a teljes folyamat olyan hat óráig tartott és két óra volt a smink eltávolítása. Volt olyan, amikor egyszerre ketten-hárman dolgoztak rajtam. Nagxon élveztem, meditálta közben, hogy még jobban bele tudjam élni magam a szerepbe. De tényleg sokáig tartott.

Akkor Tigris miért is rajong ennyire a tigrisekért?
(nevet) Mert valahogy misztikusak. Nem mutatják meg a lapjaikat. Tigris drága plasztikai műtétet hajtatott végre magán. De az emberek vajon miért szetetnek bizonyos állatokat? Életem egy szakaszában békákat gyűjtöttem. De vajon miért? Nem tudom, de volt bennük valami. De ami Tigrist illeti, szerintem a grace miatt és mert a macskák rejtélyesek. A tigris kifejezetten szép állat a maga csíkjaival. (stripe) Úgyhogy szerintem ezért vonzódik őa tigrisekhez. Ráadásul ő egy kapitóliumi stílustanácsadó, ki is kell tűnnie valamivel.

Ha végrehajtathatnál magadon egy plasztikai műtétet, hogy egy állatra hasonlíts, milyen állat lenne az?
Óóóó. Na, ez érdekes kérdés. Béka biztos nem lennék. (nevet) Rendben, először is az jár a fejemben, vajon melyik állathoz hasonlítok? Olyan vagyok, mint egy zsiráf, mert hosszú a nyakam és nyúlánk a testem. Vagy egy gazella. Nehéz erre válaszolni. Nem tudom biztosan. Úgyhogy most azt kell végiggondolnom, hogy a mozgásom melyik állatéra emlékeztet? Tudnék úgy mozogni, mint egy zsiráf? Ebbe sose gondoltam bele igazán. De azt hiszem, a zsiráfokkal vagyok. (nevet)

Kivel volt a legjobb együtt dolgozni?
Jennifer Lawrence-szel.


Tényleg olyan vicces a való életben is, mint a képernyőn látszik?
Bárcsak láthatnád, amit én láttam. Abszolút igaz. Nagyon vicces. Folyamatosan beszél és viccelődik. De ez nála alapvető. A munkamorálja az egekben van. Hihetetlen a munkamorálja és ez jó, mert ha ő keményen dolgozik, akkor mindenki másra is hatással van ez. Nagyon jó volt együtt dolgozni vele. De mindenki nagyon jó fej volt.

Van valami jópofa kulisszák mögötti történeted, amit megoszthatsz velünk?
Még nem meséltem el másnak ezt a  történetet, szóval Te hallod először! Amikor először ki lettem sminkelve, de még nem vettem fel a jelmezem. Azt mondták, menjek a lakókocsimba, ahol majd felöltözök. Két széknyire mellettem, közvetlenül az ajtónál ott ült Woody Harrelson. Na most, ne feledd, nem magamra hasonlítottam, hanem úgy néztem ki, mint Tigris. Rajtam minden cucc. A tetkók, testfestések, minden. Ő meg csak ott ül, néz rám, én meg akkor találkoztam Woody Harrelsonnal először.

El tudod ezt képzelni? Először találkozol valakivel és úgy nézel ki, mint egy furcsa karakter, a másiknak pedig lövése sincs ki is vagy. Ő se tudta, mit is mondjon, csak ült ott. Rendben, gondoltam, de én mit csináljak? Köszönjek neki, hogy helló? Mit tegyek? Mivel el kellett mennem mellette, hogy az ajtóhoz jussak, végül így szóltam: "Helló, Eugenie vagyok, én játszom Tigrist!", ő meg egy szót sem szólt. (nevet) Mert annyira durván néztem és viccesen. Szóval ez az én vicces történetem.
Forrás: TalkNerdyWithUs

2 megjegyzés:

  1. Woody leblokkolt. :D Mondjuk nem csoda. :D Kár, hogy a nyers húsról nem esett szó, ill. az a filmből is kimaradt, pedig vicces lett volna. :) Na, de most jövök rá, hogy ami Tigris jeleneteit megelőzi, mikor Katniss lelövi a kapitóliumi nőt, szintén kimaradt, holott volt róla felvett forgatási jelenet! :/

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó olvasni az interjúkat a kevésbé ismert szereplőkkel. Látszik, hogy még a legmellékebb mellékkarakterek színészei is mennyire komolyan veszik, mennyi mindent megtesznek, belemélyednek a szerepbe. És meg is van az eredménye, mert ha valamit, akkor a színészi alakításokat nem lehet kritizálni. Köszi a fordítást! :) Ez nem pont ide való: a film mindent összevetve tetszett, de a gondolataim értelmes megfogalmazása nem éppen az erősségem, úgyhogy erről csak ennyi. :)

    VálaszTörlés