2015. december 19., szombat

Liam Hemsworth Men's Health interjú

Jennifer Lawrence-é után egy újabb hosszabb cikk/interjú, ezúttal Liam Hemsworth-szel. Immáron esetében sem állunk meg az Éhezők Viadala témáknál, ismét az egész cikket hozom. Természetesen a Josh rajongók is olvashatnak majd egy hosszabb interjút kedvencükről még karácsony előtt :)


Thor öccse, aki az elmúlt időszakban jó barátságba került Jennifer Lawrence-szel is, hosszú utat járt be. A cikkből megismerhetjük a legújabb nehézfiút, aki elkápráztatja Hollywood-ot.

 - Tudtuk, hogy legalább egy néhány ember elmegy majd megnézni. - mondja Liam Hemsworth a rá jellemző szerénységgel. Az Éhezők Viadala 2012-es megjelenésére emlékszik vissza, a filmsorozatra, amelynek köszönhetően Hemsworth biztosította helyét Hollywood legjobban kereső akciósztárjai között. 
Aztán végül többen lettek [akik megnézték a filmet], mint egy néhány. Első részének megjelenése után három évvel a sorozat a mozitörténet egyik legsikeresebb filmsorozatává vált. A negyedik és egyben utolsó fejezet, Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 2. része első hétvégéjének végére úgy tűnik, a sorozat bevétele a James bond filmek bevétele - mind a 24 előtt - jár minden idők mozis bevételi listáján. Az előrejelzések szerint a négy film együtt közel áll majd a Harry Potter és varázsló barátainak nyolc film során elért összbevételéhez. 
Hemsworth számára mindez egyenes utat jelentett a szappanoperákban látható tinisztár státuszától a komoly mozis bevételre szert tevő akcióhős státuszáig. 
- Az ember elgondolkodik azon, mivel jár majd mindez, ha megjelenik a film - mennyire fog megváltozni az ember élete - mondja - de erre nincs, ami felkészítsen.
Ami következett az vörösszőnyeges megjelenések, világméretű sajtókörutak, naptárfotózások, rajongói szelfik és tolakodó lesifotósok kavalkádja lett, amelynek köszönhetően egy eljegyzést megért álompár státusz Miley Cyrus-szal szakítással ért véget. Egy olyan ember, aki nem ilyen szerény vagy nagyobb az egója, talán ezen el is csúszott volna. Hemsworth azonban, aki Jennifer Lawrence és Josh Hutcherson legjobb barátja lett, barátainak segítségével talpon maradt. 
- Az a jó abban, hogy Jennel és Josh-sal ilyen jó barátok vagyunk, hogy mindent megoszthattunk egymással és így hármasban élhettük át mindezt. - mondja, mielőtt szünetet tartana, amely közben leesik neki, milyen következtetést is lehet mindebből levonni. - Tudod, nagyon, nagyon közel állunk egymáshoz. - mondja sokat sejtetően. - De tényleg nagyon közel.




Családi üzlet

A jóképűség, a hatalmas bicepszméret és a hollywoodi szupersztárság, úgy tűnik, öröklődik a családban. Liam a legfiatalabb a három Hemsworth fivér közül, akik mindhárman színészek, mindhárman, több, mint 180 cm magasak és iszonyú dögösek. Luke, a legidősebb, leginkább TV-színész és talán ő a legkevésbé ismert közülük. A középső testvér Chris, más néven Thor, valószínűleg őt ismerik a legtöbben.
A Hemsworth fiúk Philip Island-en nőttek fel, egy jelentéktelen poros kisvárosban, nem messze Melbourne partjaitól, ahol leginkább szörfözéssel ütötték el idejüket. Ezen kívül szórakozásaik közé tartozott, hogy egymás lábához a lehető legközelebb próbálták dobálni a kést illetve vagy a kisgyerek Liam hátsóját próbálták eltalálni légpuskával.
- Én voltam a legfiatalabb, szóval tényleg sehol nem voltam bátyáim fizikumához képest. Ha meg akartak verni, hát megvertek. - mondja Liam. - De én bálványoztam őket. Mindenhova mentem velük gyerekként és bármit is csináltak, én sem akartam kimaradni belőle. És mindenben versengtünk.
Amikor azonban 2004-ben Chris szerepet kapott az Otthonunk című ausztrál tengerparti sorozatba, öccsének beletelt pár évbe, mire elhatározta, hogy követi az úton.
- De aztán egy nap elmentem és megnéztem őt a forgatáson és tisztán emlékszem, valami bekattant az agyamban. - meséli Liam. - Az járt az eszemben: "Igen, én is ezt szeretném csinálni!"
A fiatal srác azonnal beiratkozott színészképző kurzusra, szerzett egy ügynököt, majd jó öreg ausztrál szokások szerint először a helyi Neighbours című sorozatban kapott szerepet - a deréktól lefelé megbénult, kerekesszékes szívtipró valószerűtlen szerepét. El tudta vajon képzelni, milyen ugródeszkát jelent Ramsay Street-i beugró további karrierjére nézve?
- Határozottan ez volt a cél - mondja Hemsworth tárgyilagosan. - Mielőtt egyáltalán elkezdtem volna dolgozni a Neighbours-ben Ausztráliában, már eleve Los Angeles járt az eszemben. 


Lágy akcentusával, laza, szörfös stílusával Hemsworth könnyed, lezser figura érzetét kelti. Ostobaság volna azonban alázatosságát az ambíció hiányaként aposztrofálni. A szelíd külső mögött kőkemény határozottság ás versenyszellem lapul, leginkább testvéreivel, akik egykoron rajta gyakoroltak. Mire Liam Erinsborough-ban kerekesszékes kosármeccset vívott szerelmi riválisaival, bátyja, Chris már Kaliforniában dolgozott. Ügynöke felterjesztette Thor szerepére, pedig eredetileg a szereplőválogatók nem tartották alkalmasnak a szerepre. Ez nem tántorította el az ifjú Liam-et, hogy ő is beküldje a saját anyagát. Ami viszont tetszést aratott.
- A Marvel kifizette a repjegyemet, amivel Amerikába repültem és már csak négy másik sráccal voltam versenyben. - Liam csendesen kuncog magán, visszaemlékezve az időre, amikor majdnem elorozta bátyja orra elől a szerepet. - Telefonon beszéltünk a bátyámmal, aki nagyon ki volt akadva. "Micsoda? Engem még csak vissza sem hívtak!" Mire én: "Akkor nem lehet, hogy inkább én vagyok az ő emberük?" 
Persze aztán úgy alakult, hogy az akkor 18 éves Liam mégiscsak túl fiatalnak bizonyult ahhoz, hogy eljátssza a halhatatlan Vihar Istene szerepét Kenneth Branagh rendező szerint legalábbis, aki végül mégiscsak meggondolta magát és végül Chrisek ajánlotta fel a szerepet. Liam utólag belátja, hogy sok rossz közül még mindig az a legjobb, ha az ember saját testvére ellen veszíti el a harcot.
- Minden szerep kapcsán így érzek, amit nem szerzek meg - mondja. - Mindig így gondolom, ha nem kapok meg valamit. Nem elvárásként tekintek rá és mindig ott egy másik projekt, ami majd az enyém lesz. 
Szóval így történt. A Thor hatalmas sikert hozott Chris számára, majd annak folytatása és a két további Bosszúállók film is.

Eközben Liam kisebb szerepeket kapott és romantikus vígjátékokban volt látható, amíg fel nem hangzott az Éhezők Viadala hívó hangja. Mostanra némi vita alakult ki kettejük között arról, melyikük is a kasszasiker filmek uralkodó királya. Vajon a testvéri rivalizálásuk immáron a kasszasiker filmek bevételére is kiterjed?
- Naná, persze - mondja Liam. - Ez a testvérek sorsa.

Edzésmódszerek

A maga 190 centijével Liam a legmagasabb Hemsworth fivér, a különböző edzésprogramoknak köszönhetően pedig immáron fizikai adottságok terén is felveheti a versenyt testvéreivel. Ám annak ellenére, hogy minden ízében akciósztár alkata van, Hemsworth nem igazán rajongója a hagyományos edzésmódszereknek.
- Nem szeretem a hagyományos súlyemelést. -  mondja. - Persze vannak időszakok, amikor magam is rengeteget csinálok belőle, ám az utóbbi hat hónapban, ha lehet, inkább a kültéri sportokat kerestem: eljárok kerékpározni, focizok vagy kosarazok, két órás túrára indulok és útközben olyan sok fekvőtámaszt csinálok, amennyit csak bírok. 
Most 10 óra van Los Angelesben, és mire beszélünk, Liam már túl van egy Malibu Kanyonba vezető komolyabb túrán, ahová reggel 6 órakor indult, hogy elkerülje az égető kaliforniai napsütést. Vannak dolgai, meglátogat bizonyos embereket, szörfözik - 18 éves koráig versenyszerűen szörfözött, és felmerült a profi karrier lehetősége is, mielőtt elkezdett volna komolyabban színészkedni. Így aztán, amikor egy filmforgatás előtt profi formába kell kerülnie, rövid, saját testsúllyal végzendő gyakorlatokat csinál.

Az Éhezők Viadala filmek előtt azzal a legendás hírű PT Logan Hood-dal működött együtt, aki a 300 című film spártai katonáit alakító színészei hasizmait is segített kifaragni. Bár az ő szintjén lévő színészektől ez nem túl megszokott, Hemsworth manapság saját maga állítja össze az edzésprogramját.
- Úgy érzem, elég tudással gazdagodtam az elmúlt években ahhoz, hogy a dolgokat a saját ritmusom szerint alakítsam. - mondja.
- A Tabata-t - amely során többféle gyakorlatból hajt végre az ember rövid, ámde intenzív feladatokat - kifejezetten kedvelem. Négyütemű fekvőtámaszok, felülések, fekvőtámaszok, guggolás, húzódzkodás, ezeket váltogatva, amennyi csak belefér 20 percbe. Vagy hogy lemérni, hogy az egyes gyakorlatokból mennyi idő alatt csinál az ember 100-at. Szeretem ezt a fajta edzésmunkát, mert az ember ilyenkor keményen és gyorsan mozog, ami megizzasztja.

A Men's Health címlapfotózásához használt box-zsák sem csupán kellék. Hemsworth középiskolás kora óta bokszol.
- Egyik bátyám barátja vitt le a bokszterembe még a gimis évek alatt suli után. - meséli Liam. - Ebben a konkrét teremben jópár edzésen részt vettünk. Nagyon szerettem ezt a fajta edzést. Mind mentálisan, mind pedig fizikálisan erőssé teszi az embert. Szeretem a lepusztult, koszos konditermeket. - mondja, egyre belemelegedve a témába. - Amikor Az Éhezők Viadalát forgattuk Atlantában, a kaszkadőr srácokkal egy olyan helyre jártunk edzeni, amit egymás között csak "büdös terem"nek neveztünk, mert ez volt a legbüdösebb hely, ahol valaha voltunk. Egy régi box-terem volt ez is, rengeteg emberrel, áporodott izzadtságszaggal. Ez arra ösztönzi az ember, hogy bemenjen, mielőbb letudja a munkát, majd jöjjön el, amint csak tud. Hát így szeretem én ezt csinálni.

Tegyük meg vegán tétjeinket

A saját maga által kidolgozott edzésprogramnál sokkal lenyűgözőbb, Hemsworth hogyan táplálkozik, hogy ezeket végig tudja csinálni: az elmúlt öt hónapban ugyanis Hemsworth vegán diéta szerint étkezik. Ahelyett, hogy mindez akadályozná fejlődését, sose érezte magát jobban.
- Amikor húst fogyasztottam, rengeteg húst ettem. Tunyának éreztem magam az étkezések után és legszívesebben lefeküdtem volna aludni. Most viszont általában is magasabban vannak az energiaszintjeim. 
Ez ugyan üdítő, de azért a helyzet nem ilyen rózsás.
- Hajlamos vagyok egyik végletből a másikba esni. - mondja Liam. - Amikor egy film forgatására készülök, nagyon egészségesen élek. Utána azonban leginkább pizzát eszem és X-boxozok.


Hemsworth jelenleg (ahogy az sejthető) nincs abban a formában, hiszen nemrégiben fejezte be a jövő nyár egyik legnagyobb várományosának, a Függetlenség Napja: Feltámadásnak a forgatását. Ebben magas oktánszámú akcióra, rengeteg robbanásra és furcsa külsejű földi élőlények közötti vicces bunyóra számíthatunk. És arra is, hogy ezáltal kedvenc címlapfiúnk tovább száguld a legnagyobb akcióhősök közé, miközben Will Smith-jelentőségű szerepet tölt be a Föld megmentése során. Ha ez a kilátás le is nyűgözi, Hemsworth nemigen mutatja, főleg, hogy a bulvármédia figyelő szemei már többször csalódást okoztak számára. Először, amikor minden részletet napvilágra hoztak Miley Cyrus-szal való kapcsolatáról. Aztán pedig, amikor kiszivárogtatták több száz (főleg női) híresség meztelen képét. Egyik áldozat a legjobb barátja, Jennifer Lawrence volt.
- Egyszerűen nem értem, hogyan tud megtenni ilyet egyik ember a másikkal. - mondja. - Ideges lettem miatta. És feldühített. De nagyon. 
Nyilvánvaló, hogy Hemsworth nagyon lojális és végletekig védi a magánszférát.
- Az emberek azt kérdezik: "Felkészültél arra, ami következik?" - mondja. - Még csak azt sem tudom, mit értenek ez alatt. Mire kellett volna felkészülnöm? Először is ez az egész őrület és az embernek vissza kell tartani a lélegzetét, mire rájön, mi is folyik itt. De az ember időközben beletanul a dolgokba.
És szerencsére Hemsworth gyorsan tanul.
Forrás: Men's Health

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése