2015. december 16., szerda

Részletek A Kiválasztott 2. részének produkciós jegyzetéből: Sminkek

Ez az utolsó előtti részlet A Kiválasztott 2. rész produkciós jegyzetéből. Az utolsó rész, amely a díszletekről szól majd, elég hosszú, annak szerintem csak ünnepek alatt állok neki, addig is íme a sminkekről, frizurákról szóló fejezet :)

Az Éhezők Viadala során a karakterek megjelenése a szerény és nyerstől a felháborítóan hivalkodóig széles skálán mozog. Most, hogy Panem és a Kapitólium egy mindent eldöntő csata előtt áll, A Kiválasztott 2. részében ismét más jellegű a megjelenés, amelyet Kurt és Bart jelmeztervezők, Ve Neill és Nikoletta Skarlatos vezető sminkesek, akik Glenn Hetrikkel dolgoztak együtt, aki a sorozat elejétől kezdve a sérülések és művégtagok szakértője, de fontos szerepet játszott még  Conor McCullagh sminkes, Camille Friend és  Kim Santantonio vezető fodrászok.

A sorozat vezető sminkese, Ve Neill Josh Hutchersonnal
A sorozat elejétől kezdve a karakterek arcának megjelenéséért és annak változásáért az Oscar-díjas Ve Neill volt a felelős. A Kiválasztott 2. részére sok szeszélyes elemet megtartott Panem világából, ám a Kapitólium leáldozásának jeléül ezúttal kissé visszafogta azokat.
- Ez a film már nem annyira fantasy-jellegű, mint a korábbiak, mert egy kicsit visszavettünk a csillogásból. - jegyzi meg Ve Neill. - Most már benne vagyunk a háború sűrűjében, ez a karakterek számára is más. Ráadásul a kapitóliumiakat is úgy látjuk, ahogyan azelőtt nem. Persze az ember mindig azt akarja, hogy a megjelenés klassz legyen, ugyanakkor ez a fejezet tényleg könnyfakasztó. 

A történet is a harcok közepette játszódik.
- Ebben a filmben Katniss, Peeta és Gale immáron katonák, akik megpróbálják megölni Snow elnököt, ezért nagyon másmilyennek látjuk majd őket, és másmilyennek látjuk majd a Kapitóliumot is. - mondja Neill. - Az egyik legérdekesebb abban, hogy a kapitóliumi jeleneteket Európában forgattuk, az volt, hogy a forgatáson német és francia sminkesekkel dolgoztunk, akik teljesen más stílust és ízlést képviseltek, ezáltal a kapitóliumiaknak is teljesen újszerű megjelenése lett. A csillogás és a pompa megmaradt, csak egy kicsit másmilyen lett.



Néhány karakter szintén új külsőt kapott A Kiválasztott 2. részében. Hogy felfrissítsék a mindig változó Effie megjelenését, Neill az ő sminkjének elkészítését vezető sminkes társnőjére, Nikoletta Skarlatosra bízta.
- Ez volt a biztos módja, hogy valami mást kapjunk, mint a korábbi filmekben. Nikoletta Effie-je sokkal egyszerűbb, de sokkal szerényebb, érettebb és elegánsabb is egyben. Jó volt látni Effie-t ebben az új formában.

Coin a Kiválasztott 1. rész elején és a 2. rész végén

Eközben Neill úgy alakította át Julianne Moore sminkjét, hogy érződjenek rajta Coin politikai ambíciói.
- Coin karaktere igencsak megváltozik ebben a filmben, ezért vele együtt változik a megjelenése is a folyamat során. Ez a változás nagyon finom, mégis nagyon feltűnő. Julianne nagyon csodálatos, de itt egy kicsit szenvedélyesebb megjelenéssel látjuk.

Ami Jennifer Lawrence Katnissét illeti Neill így fogalmaz:
A Kiválasztott 1. részében rossz passzban volt, most azonban vezetőként rátalál saját természetes erejére. Amikor ebben a filmben látjuk a Fecsegőposzáta szerelésben, láthatjuk, hogy sokkal érettebb lett érzelmileg. Ezért aztán a sminkje ugyan nem túl kihívó, de nőies erőt kölcsönöz az arcának. Szenvedélyesebbnek látszik, mégis nagyon szép, könnyen együtt lehet vele érezni. Jennifer olyan káprázatos, hogy ehhez mindössze egy egészen kevés sminkre volt csak szükség. 

Ve Neill bevallja, hogy neki máris hiányzik a Jenniferrel és a többi szereplővel kialakított közeli kapcsolat.
- Úgy érzem, mintha mindannyiukat láttam volna felnőni az évek során. - mondja. - Tartjuk a kapcsolatot és jó barátok vagyunk, de nagyon hiányoznak. Ez egy igencsak sajátos filmsorozat volt. Számomra lehetőséget biztosított, hogy mindenfajta sminket használhassak harci sebesülésektől csúcsdivatú megjelenésig, ugyanakkor a kialakult barátságok is nagyon sokat jelentenek.
Forrás: Lionsgate UK Publicity

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése