2012. március 24., szombat

Willow Shields Vanity Fair magazin interjú

A Primet alakító igen fiatal színésznővel a Vanity Fair készített telefoninterjút, amely során Az Éhezők Viadala premierje kapcsán érzett izgatottságáról kérdezték, de mesélt arról is, hogy milyen tanáccsal látta el Jennifer Lawrence és szóba került a film folytatása is.

Biztos nagyon izgatott vagy amiatt, hogy szerepelhetsz Az Éhezők Viadalában. Hogyan kezeled a [filmet körülvevő] felhajtást és hisztériát?
Szerintem minden rendben. Még most ülepedik le [bennem]. Elmentem a premierre és az igazi őrület volt!

Felismernek már az utcán?
Nem, én Új-Mexikóban lakom. Jó, hogy itt élhetek, itt járok iskolába, és minden normális körülöttem. Aztán, ha elmegyek Los Angelesbe, az nagyon más, mert ott interjúkat adok, fotósorozatokat készítek. Úgyhogy így megvan az egyensúly.

Magántanuló vagy?
Igen. Van egy magántanuló csoportunk néhány barátommal. Néha elmegyünk egymáshoz, vagy a könyvtárba művészetet tanulni, és egyebek. Olyan, mintha egy nagyon kicsi saját iskolánk lenne, ami tényleg igazán kicsi.

Hány éves korodban jöttél rá, hogy színésznő szeretnél lenni?
Hét éves voltam, amikor a bátyám mondta, hogy szeretné kipróbálni a színészkedést. Akkor én és a [z iker]testvérem is elhatároztuk, hogy kipróbáljuk. Elkezdtünk meghallgatásokra járni, én pedig szerepet kaptam a Célkeresztben c. sorozat egyik részében és a Beyond The Blackboard című TV filmben [ebben tesói is szerepelnek]. Szóval 7 éves koromban.


Aztán alig négy évvel később máris Az Éhezők Viadalában szerepelsz. Olvastad a könyveket a meghallgatás előtt?
Majdnem végeztem az első kötettel, amikor elmentem a meghallgatásra. A bátyám és az anyukám már évekkel azelőtt is hatalmas rajongói voltak Az Éhezők Viadalának, úgyhogy nagyon izgatott voltam, amikor Prim szerepére jelentkeztem. 

Jennifer Lawrence-szel meggyőzően alakítjátok a testvéreket a vásznon. Hogyan alapoztátok meg Katniss és Prim kapcsolatát?
Szerintem köztünk a forgatás alatt szinte testvéri kapcsolat jött létre, amely segített a munka során. De semmi közös programban nem vettünk részt a forgatáson kívül, olyan sok időt töltöttünk el együtt a forgatáson.

Az Aratás különösen érzelmes [jelenet]. Hogyan készültél fel rá?
Nem igazán tudom, hogyan lehetett arra felkészülni, mert valóban nagyon érzelmes. Az a jelenet volt a legfontosabb számomra. Szerintem aztán minden a helyére került, Gary mindent tökéletesen képzelt el, a forgatás tökéletes volt, és Jennifer is tökéletes volt Katnissként. 



Sírtál, amikor láttad azt a jelenetet a premieren?
Megpróbáltam megállni. Amikor azonban Ruta meghalt, elsírtam magam. Pedig akkor is megpróbáltam visszatartani a könnyeimet. 

Pénteken megint megnézed a filmet?
Igazából csütörtökön fogom megnézni. Ez lesz életem első éjféli vetítése! Több barátommal és a családommal fogom megnézni a filmet.

Két szerencsés rajongóval az éjféli vetítés előtt - Forrás

Tanultál valamit Jennifertől színészet kapcsán?
Mindig azt mondta, hogy maradjak hű önmagamhoz. Azt mondta, hogy még akkor is maradjak ugyanaz, aki gyerekként voltam, ha egyszer esetleg híres színésznő válna belőlem.

Még nagyon fiatal vagy, de gondolkodtál azon, milyen céljaid vannak a pályán?
[Egyelőre] csak az, hogy kapjak még egy nagyszerű szerepet! De egyszer tényleg szeretnék jó színésznővé válni és azt csinálni, amit most is. 

Van példaképed, akire különösen felnézel?
Meryl Streepre mindenképp felnézek, mert olyan sok remek filmben játszik, és szerintem ő az egyik legjobb a pályán. És Jennifer Lawrencere is felnézek, különösen, hogy ismerem őt, és tudom, milyen aranyos és kedves.

Primnek nagyobb szerepe van a sorozat második és harmadik részében. Készülsz a sorozat folytatására?
Nem tudom, mire számítsak, de tényleg. Olvastam a második kötetet, úgyhogy tudom, miről szól. De fogalmam sincs, mikor forgatunk már. Mindenesetre nagyon izgatott vagyok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése