2012. március 20., kedd

Visszaszámlálás: 2 nap - 2 srác a főhős életében

Úgyhogy mára kettejüktől hoztam egy-egy interjút. Félkész állapotban van a fordítás is - a másik gépemen, amit bennhagytam a melóhelyen :/ Azért, ha van egy kis türelmetek, a délután során bővül a bejegyzés a srácok által mondottak kivonatos verziójával majd még nekifutok. Mondjuk sok újdonság nincs benne, de azért olyan jó kicsit karakterük jelmezében látni a srácokat, és a filmről mesélni!

UPDATE: Felkerült a kivonatos fordítás. Tudom, hogy a Josh-os részben (főleg) vannak egyeztetési "hibák" illetve néhol E/1-ben, máskor pedig E/3-ban fordítottam, ez kb attól függött, hogy hol mennyire értettem a szöveget. Ahol E/3, ott inkább csak a "tartalmát" próbáltam megfogni a mondanivalónak. Azért remélem, több, mint semmi, most ennyire futotta, de mindenképp fel akartam tenni, mert megígértem!

Peeta - Josh Hutcherson



Számomra Peeta egy fantasztikus karakter. Sose játszottam még ezelőtt olyan karaktert, akinek a személyisége ennyire hasonlítana az enyémhez.
Nagyon fiatalon kezdtem dolgozni, 9 évesen és nagyon sok idő lett volna már arra, hogy megváltozzak, vagy hassanak rám a dolgok, illetve, hogy meggyőződjek arról, hogy az vagyok, aki vagyok.

Nagyon idegölő volt, amikor megkaptam a szerepet, egy darabig senkinek nem beszélhettem róla. Nagyon ki vagyok éhezve, hogy itt lehetek. Akarom mondani boldog vagyok, csak ez jár a fejemben. (I'm very Hunger Games to be here :)))
Nagyon hosszú volt a meghallgatási folyamat, rengeteg tárgyalás zajlott az ügynökséggel, aztán megismerte Gary Rosst, és ugyanakkor az első megbeszélésen ott volt Suzanne Collins is, ami nagyon izgalmas volt, ugyanakkor nagyon izgult is miatta. Aztán volt tesztforgatás és nézték azt is, milyen vonzalom van közte és Jennifer között. Aztán pár hétig semmi visszajelzés, majd egyszercsak felhívták, hogy megkapta a szerepet. De csak akkor látta igazán, milyen nagy dolog ez, amikor először megjelent a forgatáson.

Peeta Mellark szerepét játszom, aki nagyon hasonlít hozzám emberileg, és képes bárkivel szót érteni.

Katniss Peeta életének szerelme. Ő vadászik, egy igazi túlélő. Édesapja meghalt egy bányaszerencsétlenségben, amikor a lány fiatalabb volt, édesanyja pedig emiatt nagyon elkeseredett, ezért Katnissnek kell ellátni a családot, nevelni a húgát. Úgyhogy Katniss egy küzdő típus, karakterem Peeta pedig már gyerekkoruk óta szerelmes belé.

Az Aratás napján zajlik az a folyamat, amely során kiválasztják a résztvevőket az Éhezők Viadalára. Peetát véletlenül sorsolják ki, a lány kiválasztott pedig Katniss húga, Prim lenne, akinek mindössze egyszer szerepel a neve az urnában lévő sok-sok cédula közül. Így, amikor kihúzzák, Katniss önként jelentkezik helyette.
Katnisst Jennifer Lawrence játssza, aki nagyon szép és tehetséges. Fantasztikus lány. Katniss egy erős, fiatal lány, aki gondját viseli a körülötte lévőknek, és Jennifer ezt tökéletesen alakítja.

Haymitchet Woody Harrelson alakítja, aki a világ legklasszabb fickója.

Gary Ross rendező hihetetlen. Nagyon konkrét elképzelése volt a filmmel kapcsolatban, nagyon pontosan tudta, mit is akar.

Korábban egy másik film forgatásán hallott először a könyvekről, amit aztán később az anyukája is elolvasott, és mondta, mennyire csodálatosak, és hogy ezeket Joshnak is el kell olvasnia. Aztán ő is elolvasta a könyveket, amelyek annyira megragadták, hogy alig bírta letenni őket.

Az Arénás részek forgatásakor a legnehezebb az volt, hogy nagy meleg volt, nekünk pedig ott voltak azok a jelmezek, az a dzseki nagyon meleg volt, ami rajtunk volt. És voltak medvék is a környéken, viszont a kilátás csodálatos volt, nagyon szép helyeken forgattunk.

Nagyon nagylétszámú volt már maga a szereplőgárda is, illetve azon kívül is több százan dolgoztak a filmen. Nagyon odafigyeltek minden részletre. Naponta 3-4 oldalnyit forgattak le, ami nyilván kevésnek tűnik, de ha belegondolunk, hogy egy-egy jelenet hány felvétel, akkor kiderül, hogy egy hihetetlenül nagy munka.

Összefoglalva pedig azért tartja nagyzerűnek a filmet, mert egy remek könyvön alapul, amelyben tetszenek a benne szereplő karakterek.


Gale - Liam Hemsworth



Gale Hawthorne szerepét alakítom, aki a 12. körzetben Katniss legjobb barátja. Mindkettőnk édesapja egy bányaszerencsétlenségben vesztette életét és mindketten vadászunk, és ellátjuk a családunkat.

Gale egy nagyon erős egyéniség, aki semmi mást nem gyűlöl úgy, mint a Kapitóliumot,

A történet Panemben játszódik, amely Amerika része [helyén található, úgy lenne pontosabb szvsz], a jövőben. Ez egy poszt-apokaliptikus történet. Alapvetően 12 körzet van, 12 város, mivel az eredeti területet lerombolták egy felkelés után több, mint 70 évvel ezelőtt. Ezek a körzetek nagyon szegény városok, míg a Kapitólium egy nevetségesen extravagáns hely.

szerintem Katniss jobban megbízik Gale-ben, mint bárki másban. Bármiről tudnak beszélgetni, kibeszélik a Kapitóliumot, és Gale-nek is Katniss az egyetlen, akivel el tud beszélgetni igazán, de közben nincs semmi kettejük között, csak őszinte barátság. Nagyon szoros ez a barátság közöttük, hisz a lánynak édesanyján és húgán kívül nincs senkije.

Katniss szerepét az a Jennifer Lawrence alakítja, akit a Hallgatás törvényében is láthattunk, és micsoda lány! Zseniális.

Katniss karaktere nagyon hasonlít Jennifer Hallgatás törvényebeli karakteréhez, hiszen a főszereplő lány mindkettőben a családját próbálja védelmezni, és megteszi, ami tennie kell.

Katniss húgának Primnek a szerepét Willow Shileds játssza, aki tulajdonképpen egy kisgyerek. Willow Shileds is nagyon édes, aranyos és vicces és hihetetlenül jól alakítja a síró kishúgot.

A rendező Gary Ross nagyszerű ember, akinek nagyon konkrét elképzelése van arról, mit is akar pontosan. És ha egy rendező céltudatos és nyugodt, az jó hatással van a forgatás hangulatára is.

Katnissről megint. Nagyon különleges, jó szíve van, és elhozza a reményt az emberek számára. Katniss egy kegyetlen világban nő fel, és azt teszi, amit tennie kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése