2012. március 15., csütörtök

Nina Jacobson MTV interjú a premierről - akkor most három vagy négy film lesz? :)

Az MTV News Nina Jacobsont is megtalálta a hétfői premier előtt, és tőle Josh Horowitz kérdezte meg, mi a helyzet az utolsó rész két filmre való szétvágásával. Jacobson megerősítette, hogy ezzel kapcsolatban még nem született döntés. 

- Nincs kőbe vésve. - mondta. - Majd együtt kitaláljuk. Hogy őszinte legyek, szerintem filmről filmre fogunk haladni. 

Az első jelentések arról szóltak, hogy a tervek szerint a sorozat három kötetéből esetleg négy filmet forgatnak, ami azt jelentené, hogy a harmadik kötetet, a Kiválasztottat két részre vágnák, ahogyan azt a Harry Potter és a Halál ereklyéivel és az Alkonyat: Hajnalhasadás esetében tették. 

Jacobson elmondta, hogy a döntés nagyban függ attól, hogy milyen lesz a jövő héten megjelenő első film fogadtatása. 
- Reméljük, az embereknek eléggé tetszeni fog az első rész ahhoz, hogy kíváncsiak legyenek a következőre is. - mondta. - Azt biztos, hogy megcsináljuk. A többit pedig majd meglátjuk.

A második film, a Futótűz forgatása mindazonáltal pár hónapon belül elkezdődik. Hogy a csapat visszatér-e Észak-Karolinába, ahol az első filmet forgatták, még nem egyértelmű. 
- Még ezt is ki fogjuk találni, de [valószínűleg] valami forró és fülledt helyen is forgatunk. Nem lesz egy leányálom. - mondta Jacobson utalva arra, hogy a forgatási helyszínek tükrözik a könyv hangulatát. Nina Jacobson azonban megerősített még valamit a film forgatókönyvével kapcsolatban is:
- Simon Beaufoy már elkészült az első vázlattal. - mondta. - Hamarosan elkezdi a következő változatot. Elfoglalt fickó.

A vörösszőnyegen Jacobson arról is beszélt, milyen érzések kavalkádja hatotta át az estére készülődvén. 
- Nagyon ideges vagyok, nagyon izgatott, ugyanakkor reményteli is, hiszen elkezdtük itt-ott megmutatni a filmet az embereknek. Már van némi visszajelzésünk arról, hogy az embereket megragadja és hálásak azért, mennyire könyvhű a film. - mondta. - És ez nagyon fontos számomra.

2 megjegyzés:

  1. Én mindegyik könyvet elolvastam, és szerintem az első a legjobb. Én nem örülnék neki, ha a harmadik filmet kettészednék. De ez csak az én véleményem.

    VálaszTörlés
  2. Őszintén szólva nem tudom eldönteni:D Az Alkonyatnál a 4. könyv sokkal vastagabb volt, mint a többi, így valahogy meg is értettem. A Harry Pottert csak filmekben láttam, könyvben nem olvastam, így nem tudhatom, jó döntés volt-e. Viszont itt a harmadik könyv kb ugyanannyi mint a többi. És szerintem a többi könyvben nincs kevesebb esemény/történés mint a 3.ban. Örülnék ha inkább egybe tudnám megnézni a harmadikat, nem pedig kettészedve várni a második felére még plusz 1 évet... De úgyis a pénz lesz a mozgatórugó ergo 4 rész lesz:/

    VálaszTörlés