2012. március 19., hétfő

Gray Ross a könyvből kihagyott és a hozzáfűzött jelenetekről

Úgy tűnik, Az Éhezők Viadala háza táján nagyon komolyan veszik a könyvhűséget. Ennek kapcsán beszélt nemrégiben Gary Ross egy-egy interjúban a könyvből kihagyott, le nem forgatott illetve az utólag hozzáfűzött jelenetekről:

Most, hogy kész a film, készen állsz a rajongók támadásának kereszttüzére?
Nagyon magabiztos vagyok, hogy őszinte legyek. Ami abból fakad, hogy nagyon könyvhű feldolgozást készítettünk. Szerintem jól ábrázolja a könyv minden betűjét és a szellemiségét is. Minden egyes rajongótól, aki eddig látta nagyon-nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk. És hogy teljesen őszinte legyek, ez hatalmas elégedettséggel tölt el.

Tisztában van azzal, hogy minden egyes apró változtatást szóvá fognak tenni.
Ami azt illeti, minden egyes alkalommal, amikor kihagytunk valamit - és ebből nincs sok - közösen hoztuk meg a döntést Suzanne-nal. 

És mikor ért el arra a pontra, amikor már nyugodtan mert beszélni Suzanne-nal arról, milyen változtatásokat eszközölne a könyvhöz képest?
Nagyszerűen viselkedett ezzel kapcsolatban. Suzanne igazán jól átlátta a könyvből szélesvászonra történő adaptálás lényegét. És nem sok dolog maradt ki a könyvből, ami nem került be a filmbe.

A hozzáfűzött jelenetekről:

- Megírtam azokat a jeleneteket és megmutattam Suzanne-nak, és neki nagyon tetszettek. - mondja Gary Ross. - Szerintem Suzanne szívesen eltávolodott volna időnként Katniss szemszögétől, de az első szám egyes személyű történetvezetés ezt nem tette számára lehetővé.

- Donald pedig megírta azokat a lenyűgöző leveleket a karakterrel kapcsolatban, amelyek nagyon megihlettek, ezért hozzáfűztem ezeket a jeleneteket [a filmhez]. Rengeteg oka volt annak, hogy ez a Viadal megrendezésre kerüljön, és annak, hogyan használták ezt a politikai irányítás eszközeként, és hogy Snow-nak mi volt ebben a szerepe. És ez rengeteg gondolatot ébresztett bennem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése