2012. március 13., kedd

Részletek a premier előtti vörösszőnyeges interjúkból

Annyi anyag jött/jön ki folyamatosan tegnap este óta, hogy esélytelen, hogy módszeresen végighaladjak mindegyiken. Így aztán úgy döntöttem, hogy a teljeség igénye nélkül egy-két érdekesebb részletet keresek a tegnap esti interjúk közül azokból, amelyeknek (már) van átirata.

Jennifer Lawrence
A rajongók - ahogyan az ilyen nagyobb filmjelenségek előtt szokás - napok óta a Los Angeles-i Nokia Mozi előtt kempingeztek, csak hogy egy-egy pillanatra láthassák várva-várt filmjük főszereplőit. Jennifer Lawrence köszönetképp már korábban kiment hozzájuk a nap során. 
- Hihetetlen volt ez a támogatás. - mondta Lawrence. - Ez volt a legkevesebb, amit tehettem értük. Olyan kedves volt tőlük [hogy eljöttek].

Jennifer itt tudta meg, hogy a Futótűz előtti felkészítő edzések korábban kezdődnek, mint amire számított.
- Az E![?] mondta, hogy már júniusban elkezdődnek az tréningek. Azt hittem, lesz előtte pár hónap szabadság, de ezek szerint nem.
De hogy milyen halálos fenyegetést rejtő képességgel kell még magát felvérteznie Katnissként, azt Jennifer nem tudta megmondani. 
- Meg kell kérdeznem az E!-t, hogy az íjász-képességemet kell-e felelevenítenem, vagy netán újra gyorsasági edzéseken kell majd részt vennem.

Elisabeth Banks
- Számomra itt Suzanne Collins a legnagyobb sztár - árulta el a színésznő az érzéseivel kapcsolatban, aki elvakult Éhezők Viadala rajongó is egyben. - Ő hozta létre ezt az egész világot, ezt a poklot, ezeket a karaktereket. Ő szülte ezt az egész helyzetet. Ő a legklasszabb nő, odavagyok érte. 

- Már nagyon sokszor bevallottam neki, mennyire kedvelem. - nevetett Banks. - [...] nagyon örülök, hogy tetszik neki a film. Én úgy voltam vele, hogy az a lényeg, hogy Gary Ross és Suzanne Collins elégedett legyen a filmmel. A többiek meg kit érdekelnek.

Persze a rajongók Elisabeth-et is érdeklik:
- Őrületté fokozódik a szenvedély. Nagyon izgi - mondta Banks. - Izgatottan várom, hogy a közönséggel együtt láthassam a filmet. [Korábban] egy kis szobában láttam két másik emberrel, úgyhogy alig várom a közönségből áradó energiabombát. A film nagyon mély érzelmeket rejt. Sírtam, amikor csináltuk, annyira érzelemgazdag.

Josh Hutcherson
Josh szintén az őrült rajongásra reagál:
- Láttunk néhány őrült jelenetet [a bevásárlóközpontos promókörúton] - 'Az ott egy kiló kenyér a zsebedben, vagy csak örülsz, hogy láthatsz?' Nagyon eredetiek voltak. Azt hiszem, mindez nagyon érdekes volt, kicsit ugyanakkor ijesztő is.

Az, hogy kicsit ijesztő, nem is írja le pontosan, milyenek voltak Az Éhezők Viadala rendezvények. A Los Angeles-i premier előtt Hutcherson mindösszesen egyszer látta a filmet, "egyszer, egyedül, egy sötét szobábn, egy kanapén". Az, hogy ezután a magányos mozizás után 5000 rajongó körében láthatta a filmet, "az volt ám az élmény", különösen, ha belegondolunk, mennyire szereti karakterét, Peetát. 
- Nagyon izgatott vagyok. Nagyon szeretem Peetát. - mondta a színész. - Azt hiszem, azáltal, hogy a következő néhány könyv során annyi helyre eljut, sokat fejlődik majd a karakter. Kész vagyok mindent beleadni. Amikor most láttam a filmet, teljesen feltöltött energiával. 'Szerezzetek egy kamerát! Akár most is elkezdhetjük forgatni a második filmet!'

Bár Hutcherson még csak az első filmet forgatta le, máris látja lelki szemei előtt a többi film forgatását. Amikor megkérdeztük, Peeta melyik jelentének forgatását várja a legjobban, így válaszolt:
- A harmadik kötetben, amikor a Kapitólium agymosást hajt végre Peetán, azt nagyon jó buli lesz eljátszani. Máskor folyamatosan bele van zúgva Katnissbe, és az, hogy ez visszájára fordul, nagyon izgalmas lesz.

Gary Ross
- Ami azt illeti, legördült a teher a vállamról - mondta Gary Ross rendező az MTV News-nak. - Azáltal, hogy kész az első film.

A film várhatóan az Alkonyatnál is jobban fog nyitni a mozikban, ami nagyrészt Jennifer Lawrence-nek is köszönhető. Gary Ross ezzel kapcsolatban is kifejtette véleményét:
- Soha nem láttam még ilyen jó meghallgatást. Soha. Olyasvalakit láttam, akit már évtizedek óta vártam. Azt gondoltam, 'Ez egy fantasztikus pályafutás kezdete.' Tényleg így éreztem. Jennifer megdöbbentett azzal, milyen érzelmi mélységek ábrázolására volt képes a meghallgatáson. 

Ezek után nagyon egyszerű volt meghozni a döntést, hogy Jennifer kapja a szerepet. És eddig elképesztő az alakításának fogadtatása. 
- Sok rajongói oldalnak megmutattuk [a filmet?], és a reakcióik igazán örömet okoztak, hiszen ők a könyv legelszántabb rajongói. -tette hozzá Ross.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése