2012. március 18., vasárnap

Leigha Hancock az Éhezők Viadala forgatásáról

Leigha Hancock a filmben a 7. körzetbeli lány Kiválasztottat játssza, várhatóan nem lesz túl sok szerepe a filben, ám mivel tevékenyen részt vett a forgatáson talán szolgálhat nekünk némi kulisszatitokkal, forgatási kalanddal. Nemrégiben a Gaston Gazette-nek adott interjút, abból fordítok:



Hancock elmondta, hogy ő és többi Kiválasztottat alakító társa a forgatás előtt egy héten keresztül egy raktárban gyakoroltak a Bőségszaru jelenetre, amely során a Kiválasztottak azért küzdenek, hogy olyan fegyvereket és egyéb eszközöket szerezzenek, amelyek segíthetik őket az életben maradásban. Vastag nadrágban, hosszúujjúban, könyök és térdvédőt viselve kellett forgatniuk a 35 fokos melegben. 

- Oda-vissza kellett rohannunk újra és újra órákon keresztül - mesélte Hancock. - És ez csak egyetlen jelenet volt, amelyet egy teljes héten át forgattunk. 

Nyilván nem ez volt a kaland legizgalmasabb része. Kígyók sőt még megvék is voltak a forgatási helyszín közelében, valamint pókok is. 
- Nagyon félelmetes volt, mert mindenütt barna remetepókok szaladgáltak. - mondta Hancock. - Ha az emver valahova lerakta a táskáját a földre, akkor legalább kettő belemászott. Nagyon félelmetes volt, különösen ezeknek az embereknek, akik Los Angelesből jöttek. Tök vicces volt.

A történet jellegéből adódóan Hancock legtöbb színésztársa nagyon fiatal volt. 25 évesen Hancock volt közülük az egyik legidősebb. Mégis azt mondja, nem oszlottak csoportokra koruk szerint. 
- Nagyon klassz volt. De komolyan, olyan jó buli volt. És abban a pillanatban, ahogy mind megjelentünk forgatáson, nagyon jól kijöttünk egymással.

Hancock szerint azt volt a legjobb látni, hogy Josh Hutcherson, aki a filmben Peeta szerepét alakítja, milyen barátságos volt mindenkivel. 
- Mivel a film többi főszereplőjére is ugyanez volt jellemző, ez sokkal könnyebbé és szórakoztatóbbá tette a forgatást. - mondta Hancock. - És azt hiszem, sikerre is fogják vinni a filmet. 

Kaszkadőrként Hancock abban is segített néhány színésznek, hogy hogyan használják a fegyvereket és hogy hogyan tűnjön úgy, mintha megütnének valakit egy fegyverrel, anélkül, hogy ez ténylegesen megtörténne. 

Az egész folyamat olyan élmény volt, amit Hancock soha nem fog elfelejteni, még akkor se, ha várhatóan nem lesz sokat a képernyőn. 
- Nem tudom, fogtok-e látni egyáltalán. Talán látjátok majd, amint elsuhan a copfom, vagy valami. - mondta. - De mindenki nagyon keményen dolgozott, és ez csak azért működhetett ilyen jól, mert csapatként dolgoztunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése