2012. március 1., csütörtök

Új kép és négy dolog, ami nem fog szerepelni a filmben

Az Entertainment Weekly (amelynek címlapját az előző bejegyzésben láthatjátok) 13 oldalas mellékletében felfednek négy dolgot a könyvből, amelyet nem láthatunk majd a szélesvásznon. (A korábbi hasonló cikkel ellentétben ez már nem találgatás, hanem az infó a rendezőtől, Gary Ross-tól származik)

Valójában maga Suzanne Collins volt az, aki ragaszkodott egyes jelenetek lerövidítéséhez, hogy a történet érzelmi középpontja ne sérüljön. Gary Ross rendező és Nina Jacobson elmagyarázza nekünk, miért volt szükség ezekre a változtatásokra!

Madge: Jacobson azt mondja, ilyen rövid idő alatt nem lehet felépíteni a karaktert. Tehát Madge karakterének kivágása az ára, hogy biztosak legyünk abban, hogy egy olyan néző is megértse a Katniss és húga, Prim közötti odaadást, aki nem olvasta a könyvet.

(Nem lesznek) középpontban az Avoxok: Gary Ross elárulja, hogy "lesznek Avoxok, de nem térünk ki rájuk részletesen. Szerintem így is nagyszerűen benépesítjük ezt a világot, de szükség van bizonyos korlátozásokra is."

(Nem lesznek) középpontban az előkészítő csapat tagjai: Octavia, Flavius és Venia benne lesznek a filmben, de nem fogjuk őket közelebbről megismerni. Jacobson azt mondja, "abban egyetértettünk, hogy az a legfontosabb, hogy Cinnát meg kell ismertetni. Amit tehát elveszítünk a vámon, visszanyerjük a réven."

Különleges szerkezetek a Kapitóliumban: Az olyan szerkezeteket, mint az ételautomata, nem fogjuk látni. Jacobson elmagyarázza, hogy "nem akartuk, hogy a Kapitóium túl elvontnak hasson. Baljósnak és fenyegetőnek kell tűnnie. A Kapitóliumnak olyannak kell lennie, amitől megáll az ész, de mégsem lehet olyan, mint egy mesevilág.

A cikkhez tartozik egy remek kép is, amin egy példát láthatunk arra, mi az, ami viszont benne lesz a filmben :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése