2012. március 31., szombat

Wes Bentley az utólag hozzáfűzött jelenetekről

Barbyca kérésére fordítottam pár részletet a Celebuzz Wes Bentley-vel készült interjújából:

Legtöbben már láttátok múlt hét végén Az Éhezők Viadalát, úgyhogy tudjátok, mely jeleneteket tette hozzá Gary Ross a filmhez utólag Snow elnök (Donald Sutherland) és Seneca Crane (Wes Bentley) szereplésével. Exkluzív interjúnk során Wes Bentley beavatott minket abba, hogyan vált Senecává és elárulta azt is, miért olyan fontosak ezek a kiegészítő jelenetek.

Hogyan kapcsolódtál be a munkába?
Ismertem Az Éhezők Viadalát. Szakmai berkekből hallottam, hogy Jennifer Lawrence megkapta szerepét a következő filmjében, és mivel szeretem a Hallgatás törvényét, tudom, hogy Jennifer Lawrence lesz a következő nagy színésznő. Érdekelt, mivel folytatja, és ez Az Éhezők Viadala volt. Az én nagyszerű csapatom pedig közben azon dolgozott, hogy én is bekerüljek a filmbe. Szerencsére sikerült.

Donalddal közös jeleneteid nagyszerűek, és nagyszerű betekintést nyújtanak Snow elnök és a Kapitólium életébe. Mesélnél arról, hogyan kerültek bele azok a kiegészítések [a filmbe]?
Gary Ross írta azokat. Garynek természetesen volt pár nagyszerű ötlete, az egyik az volt, hogyan lehetne bemutatni a generációk közötti ellentéteket a műsor kapcsán. Az egyik lehetőséget erre Seneca és Snow elnök kínálta. A Játékmestereket inkább időebb emberekként ábrázoljuk, akik már beépültek a rendszerbe, Seneca azonban már az első Viadalán hírességgé válik. Elég beképzelt és öntelt is emiatt. Megjelent a képben és máris van egy kis hatalma ott, a Kapitóliumban az ismertsége által. Miután Katniss kilövi a malac szájából az almát, Seneca meglátja a lehetőséget benne, Snow elnök viszont a lehetséges problémaként tekint erre. Szerintem sokat hozzátesz a filmhez, én örülök, hogy leforgattuk.


Az a jelenet, amikor Katniss kilövi a malac szájából az almát, nagyon nagyszerű!
Jen hosszú ideig edzett. Beszélgettünk kicsit a forgatáson, mesélte, hogy ez az őrült orosz íjásznő tanította, mesélt nekem erről. Egyik kedvenc részem, amikor közelről mutatják, hogy mély levegőt vesz, mielőtt felkészül a lövésre [az alma kilövése előtt]. Ezek csak apróságok, mégis azt gondolom, nagyszerűek! Bár nem lőtt felém ki nyilat, de el tudom képzelni, hogy megtette volna.

Mit gondolsz, Seneca miért változtatta meg a szabályokat a végén, hogy Katniss és Peeta is nyerhessen? Hogy eleget tegyen a közönségnek? Vagy ezzel a Kapitóliumnak akart üzenni?
Ami a klassz a filmben, hogy ezt nem tudjuk meg! De megvan a saját elképzelésem ezzel kapcsolatban. Szerintem hagyta, hogy a közönség döntsön. De nem akarom ezt mondani, mert viccesebb, ha nem így tett. Azt mondom, nem hiszem, hogy könnyű döntés lehetett. És szerintem ez sokat elárul a történet jövőjéről. 

Hmmm. Ezt az előzetest pedig a "Remény" jelenet keresése során találtam, szerintem rajongói, de a képek hivatalosak, és szerintem klassz kis előzetes:

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy szántál időt arra, hogy lefordítsd, pedig biztos van még sok más cikk is amit fordítanál. A film miatt valamiért megszerettem Seneca szerepét, noha a könyvben nem is emlékeztem, hogy volt róla szó (mikor először láttam, hogy Seneca szerepét Wes kapta meg). Jó kis cikk:)
    Amúgy szerintem a videó biztosan rajongó által készült, a végén is írja, hogy THG fansite, meg olyan részletek lettek belevágva, amik már a film előtt is megjelentek pl előzetesek, filmrészletek. De ettől még jó, bár a zenét furcsálltam alatta, de a végén ütős volt.

    VálaszTörlés