2015. június 13., szombat

Kicsoda Gwendoline Christie Az Éhezők Viadala: Kiválasztott, 2. részében?

Bár szerintem állandó olvasóimnak nem volt meglepetés Gwendoline Christie megjelenése a Kiválasztott 2. részének előzetesében, azért van itt egy cikk, ami választ ad az esetlegesen felmerülő kérdésekre.


Ha láttad Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 2. rész első előzetesét, valószínűleg Neked is ugyanazok voltak a reakcióid, mint a mieink: Robbantások! Katniss drámai beszédei! Milyen jól néz ki Effie! De várj, az ott nem a Tarth-i Brienne?

De bizony! Gwendoline Christie, a Trónok Harca főszereplője Lyme parancsnokot alakítja, újabb darabbal gyarapítva a nagyszabású sci-fi/fantasy sorozatokban lévő szerepeinek számát. Christie-t leginkább karddal hadonászva ismerjük Brienne-ként a Trónok Harcából, aki nem törődik bele, hogy Jaime Lannister olyan, amilyennek látszik [Trónok Harca rajongók: javítsatok, ha valami nem korrekt, nem ismerem a sorozatot :/] Christie a hamarosan bemutatásra kerülő: Star Wars: Az Ébredő Erőben is megjelenik majd Phasma kapitány szerepében, ahol fényes rohamosztagos páncélzatot visel majd. Phasma az Első Rend tagja, ami a Birodalom új, gonosz változata az Ébredő Erőben, bár azt még nem tudjuk, hogy Christie maga is gonosz szerepet alakít majd, vagy csak a rossz oldalon áll.

És igen, most itt van Az Éhezők Viadalában is. Lehet, hogy már el is felejtetted, hogy Christie szerepel majd a Kiválasztott 2. részében, különösképp, hogy eredetileg úgy volt, hogy nem is fog. Eredetileg ugyanis az Amerikai Horror Story-ban szereplő Lily Rabe-t választották ki a szerepre, neki azonban ki kellett szállnia egy korábbi kötelezettség vállalásának megfelelően, hogy játszhasson a Sok Hűhó Semmiért-ben a New York-i Central Parkban. Így aztán Christie lépett a helyébe 2014. áprilisában.

És hogy ki is pontosan Lyme parancsnok? A könyv szerint ő a Kapitólium elleni lázadás egyik vezetője, és eredetileg a 2. körzetből származik. Amikor a Kiválasztott 1. része véget ért, néhány újabb körzet csatlakozott Katnisshez és a 13. körzet lázadóihoz, mivel azonban a 2. körzet nagyon közel van a Kapitóliumhoz és nagy szerepe van annak fegyverekkel való ellátásában, kulcsfontosságú szerepet játszik a polgárháborúban. 

Ami magát, Lyme-ot illeti, Katniss erős, izmos nőnek írja le, aki több, mint 180 cm magas (Christie maga 190 cm). Amikor Katniss találkozik vele, rájön, hogy a nő néhány évvel ezelőtt megnyerte az egyik Éhezők Viadalát.

Szóval, ha Az Éhezők Viadalát, a Trónok Harcát és a Csillagok háborúját nézzük, elmondhatjuk, hogy Gwendoline Christie korunk három legnagyobb hatású, nagy népszerűségnek örvendő sorozatában szerepel. 
- Nem tehetek ellene, de olyan, mintha én lennék a legvalószerűtlenebb lány a suliban. - mondta áprilisban Christie az Entertainment Weeklynek. - Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen csodálatos munkákban vehetek majd részt.
Forrás: EW

3 megjegyzés:

  1. Egyébként Lily Rabe szerepelt egy percet is az első részben? Vagy csak én nem emlékszem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem. Hiszen Lyme parancsnok csak most jön majd, a 2. körzetes részeknél. Csak az volt, hogy kiválasztották, nagy csinnadrattával kihirdették, majd amikor a forgatás volt, csak kis hírként jelent meg, hogy mégsem ő játszik, hanem Gwendoline Christie.
      Szóval Rabénak már azelőtt vissza kellett mondania a szerepet, mielőtt egyáltalán forgathatott volna.

      Törlés
    2. Értem, Köszi!:)

      Törlés