2015. június 28., vasárnap

Ismét újabb képek Tim Palen: Fényképek Az Éhezők Viadalából könyvéből

Holnap már a boltokban a sokat emlegetett könyv, amelyből ismét láthatunk néhány újabb képet. Több képet is lehozott a New York Daily News egy cikk kíséretében, ám ezek egy részét korábban már láttuk, én most csak azokat teszem ki, amelyek újak, illetve, amelyeket ebben a formában még nem láttunk.

A nagy hatalommal bíró hollywoodi stúdiófőnökökre nem jellemző, hogy még kreatívak is legyenek. Tim Palenre ez az állítás azonban nem igaz.

A stúdió reklámosztályának vezérigazgatójává nemrégiben kinevezett marketinges évek óta hódolt fotós szenvedélyének szabadidejében - munkája során pedig kreatív kampányokat készített általa Az Éhezők Viadala filmekhez. Másokkal ellentétben azonban ő elutazik a forgatásokra és ő maga készíti el a kampányfotókat. 

Most a legjobbakból az Assouline kiadásában egy album jelenik meg Tim Palen: Fényképek Az Éhezők Viadalából címmel, amely jövő héttől kapható a www.assouline.com-on és a kiadó üzleteiben. 

- Én a kreatív reklámok irányából érkeztem ebbe a szakmába. Én voltam a szövegíró, a szerkesztő és a nyomdász is egy személyben. - mondta Palen a Daily Newsnak. - Olyan marketing igazgatónak tartom magam, aki nagyon sokáig dolgozott azon, hogy olyan munkát találjon ki, amely épp olyan kifizetődő, amekkora kihívást jelent.

Palen fotós szemmel állította össze Az Éhezők Viadala sorozat összes innovatív poszterét és reklámkampányát. A legtöbb mozinéző talán fel sem fogta, mennyire egyediek voltak ezek a képek, ám az Adweek szavazói igen: az első film reklámkampányáért Brand Genius díjjal jutalmazták.

- Azt hiszem, ez (hogy fotós is vagyok) segít nekem mindenben, amit csinálok. - mondta Palen. - Csak a részletekre kell nagyon odafigyelnem. A részleteken múlik a lényeg.

Egyik alanya, a főszereplő Jennifer Lawrence a világ legtöbbet fotózott nője. Palennek azonban megvolt az az előnye - szemben a légiónyi magazin-fotóssal, akik egy-egy képet lőttek róla - hogy az elmúlt négy évben ott volt mellette a forgatásokon és bizalmas viszonyba került vele. 

- Megpróbálok mindig egy nyugodt vagy természetes pillanatot keresni. - mondta Palen. - Szerintem az egyik hozadéka annak, hogy mi készítettük a mind a négy film mozis kampányait, hogy ez a folyamat része lett. Egy modell vagy egy színész számára sokkal kevésbé stresszes és sokkal őszintébb, ha biztonságban érzi magát és tudja mire számíthat. Legalábbis remélem, ez tényleg így van.


Az ugrás után még három képet láthattok. Sajnos egyik sem Peeta. Még két Katniss és egy Ruta kép van, mindegyik nagyon szép.



Forrás: NYDailyNews

6 megjegyzés:

  1. Katnissnek kicsi a feje a páncélhoz képest :D

    VálaszTörlés
  2. A legelső Katniss kép nagyon klassz!
    Amúgy már lassan minden fotót megmutatnak abból a könyvből, nem? :D
    És egyébként lehet tudni, hogy itthon kapható lesz-e?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem tudok ilyen infóról, de nem hinném. A sorozat kiadójának, az Agavénak nem profilja a hasonló albumok megjelentetése - legalábbis valami ilyesmi választ kaptam anno amikor még a filmek kulisszatitkairól szóló könyvek megjelenése kapcsán érdeklődtem.

      De igen, elég sok képet látunk már az albumról, nekem személy szerint nincs komoly hiányérzetem. Pláne, hogy sokat azért is nem teszek ki, mert amúgy már ezerszer láttuk.

      Törlés
  3. Miért nincs Peetáról kép!? :( Ezek mellesleg nagyon jók! :)

    VálaszTörlés
  4. Tudni, h melyik országokban lehet kapni majd, és mikortól lehet adott országokban megvenni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem online meg lehet rendelni az Assouline-tól vagy az Amazonon. Legalábbis, ha én nagyon szeretnék, megpróbálnám :)

      Törlés