2013. november 11., hétfő

Willow Shields 'We Are Movie Geeks' interjú

Stephanie Leigh Shlund mellett az ő interjúja volt a másik, amit mindenképp szerettem volna még kitenni.
Viszont így lefordítva a cikket, kicsit csalódott vagyok, mert tapintható a kérdező tökéletes tájékozatlansága, így nem célirányosan Willowról és a karakteréről tudunk meg többet, hanem az interjúztató Willow-on keresztül próbál egyáltalán képbe kerülni. Bár nem vagyok újságíró, mégis azt gondolom, egy interjú alanyból és az ő filmjéből, filmjeiből illik felkészülni, mielőtt valaki kérdez. Ráadásul a kérdések között nem sok kohézió (összetartó erő) van. Azért tanulságos a cikk...

A We Are Movie Geeks nemrégiben találkozott Willow Shields-szel, akit az Éhezők Viadala rajongók leginkább Primrose Everdeen-ként, Katniss kishúgaként ismernek. Willow a városban járt, hogy promotálja a filmet, és Seventeen magazin címlapját. A 13 éves színésznő elmesélte, milyen volt a sorozat második filmjének, az Éhezők Viadala: Futótűznek a forgatása, amely világszerte november 21-től látható a mozikban.


Jól érzed magad St. Louisban?
Igen!
Mi mindent csináltál már?
Ó, még csak két napja vagyok itt, szétnéztem, rádió műsorokban szerepeltem, és ilyenek. Nagyon szép volt itt az éjszaka is.


Milyen volt a második Éhezők Viadala film forgatása?
Izgalmas! Nem voltam olyan ideges, mint amikor az első filmet készítettük. Ismerem már a szereplőket és mindenki nagyon barátságos ami nagyon megkönnyíti a dolgokat. A karakterem egyre idősebb, emiatt izgultam kicsit. 


Nagyobb szerepet kap a karaktered?
Négy film lesz, és Prim szerepe egyre nagyobb és nagyobb. 
Mennyivel volt nagyobb a szereped a második részben, mint az elsőben?
Egyelőre csak egy kicsit azonban a harmadik részben már sokkal jelentősebb lesz. 
Elkezdted már forgatni a harmadik és negyedik filmet is?
Még nem. Nem is tudom biztosan, mikor fogom. Egyelőre előkészületi munkálatok vannak. Ruhapróbákon vettünk részt és hasonlók.


A második filmet is Észak-Karolinában forgattátok, ahogyan az elsőt?
Nem, Atlantában és Hawaiion zajlott a forgatás. 
De miért?
A második történet Arénája trópusi területen játszódik, ezért Hawaii-ra utaztak forgatni.

Jó barátságban vagytok Jennifer Lawrence-szel? Olyanok vagytok, mintha testvérek lennétek?
Igen! Együtt voltunk a premieren és nemrégiben a Comic Conon is!

És a második részben új rendezőt is kaptatok. Mi volt a különbség Francis Lawrence és Gary Ross, az első film rendezőjének rendezési stílusa között?
Nem volt igazán nagy különbség. A rajongók szerették az első filmet és Francis fantasztikus munkát végzett a másodikkal. Én szerettem Gary Ross.szal együtt dolgozni, de Francis is nagyszerű volt. Nagyon szívélyes volt az egész szereplőgárdával, és biztos vagyok benne, hogy a rajongóknak tetszeni fog a második film is.


Találkoztál valaha Suzanne Collins-szal (az Éhezők Viadala szerzőjével), és ha igen, mint mondott neked Prim karakterével kapcsolatban?
Kétszer vagy háromszor találkoztam vele, és szuper aranyos volt! Amikor először találkoztunk, azt mondta nekem, hogy tökéletes Prim voltam, és hogy senki mást nem tudna elképzelni a szerepben. Ő annyira szeret írni és olyan jó beszélgetni vele az írásairól, és azt mondta, nagyon izgatott volt, amikor engem kiválasztottak a szerepre.
Nem olvastam a könyveket. Mit gondolsz, fog még írni Suzanne valamikor egy negyedik vagy ötödik könyvet, vagy a történet teljesen lezárult?
Nem. A történet véget ért. Nem fog újabb részt írni.

Vannak nagy nevek a második filmben, akik nem szerepeltek az elsőben?
Igen, Philip Seymour Hoffman új volt a sorozatban. És még páran.

Sok lányt hallgattak meg Prim szerepére?
Nem tudom. A rendező azt mondta, hogy nagyon örül, hogy én kaptam a szerepet, és hogy meghallgatott pár másik színésznőt, de határozottan én voltam a tökéletes, arról azonban soha nem hallottam, hogy konkrétan hány lányt hallgattak meg a szerep kedvéért.


Vannak még más filmszerepeid is az elkövetkezendőkben, amit eljátszol majd?
Csak egy van, amire már leszerződtem, de azt nem tudom pontosan, mikor is fog elkezdődni a forgatása.

Az Éhezők Viadala filmekben rengeteg erőszak zajlik tizenévesek között. Emiatt nem aggódtak nagyon a szüleid?
Nem, ez nem volt probléma. Amikor az ember elolvassa a könyveket, legalábbis, ami engem illet, szerintem egyáltalán nincs benne olyan sok erőszak. Úgy értem, maga a téma igen, de olyan sok más aspektusa is van a történetnek, például, hogy Katniss [na, ja, C-vel!!!] hogyan küzd meg a családjával, és ott van még Peeta [=Pita - esküszöm, ez a paraszt szerencsétlen át se nézette a cikkét] és Gale [na, ez meg Gayle-nek van írva, én kész vagyok!] és sok más különböző dolog, szóval az ember nem annyira az erőszakra koncentrál.

Láttad már az új filmet?
Láttam, és hamarosan megyek Londonba és Los Angeles-be a premierekre. Bár sejtettem, hogy hihetetlen lesz, de mégiscsak egy nagyszerű film!
Jobb, mint az első?
Nem, mindkét film más szempontokat vizsgál, így nagyon különbözőek. Mindkettő egyformán hihetetlen.

Sokan felismernek? Voltak már furcsa tapasztalataid a rajongókkal?
Felismernek, de azért nem úton-útfélen. Furcsa élményeim még nem voltak, de azért az kemény, amikor a kislányok meglátnak, és elsírják magukat!


Te vagy a Seventeen magazin címlapján. Milyen érzés?
Nagyon jó volt! Először jártam New Yorkban [amikor a fotózás volt], és csodálatos volt. Kiderült, hogy nagyszerű hely, én pedig izgatott vagyok.

Sok szerencsét az Éhezők Viadala: Futótűzhöz, és további jó szórakozást itt St. Louisban is!
Köszönöm!
Forrás: WeAreMovieGeeks

2 megjegyzés:

  1. Huh hát voltak szánalmas részek, pl a nevek elírása, meg a "Miért Hawaiin forgattátok a 2. részt?" hát jah legalább utánaolvashatott volna vagy valami :/

    VálaszTörlés
  2. Jesszus! Én újságírást tanulok, de már egy ilyen kérdés láttán is agyvérzést kapnának a tanáraim. Mint egy kisgyerek: miért? miért? A legminimálisabb időráfordítás is hiányzik belőle. Nekem nem lenne pofám ilyet leadni! :S

    VálaszTörlés