2013. november 19., kedd

Válogatás az elmúlt időszak Sam Claflin interjúiból

Az a helyzet, hogy a félretett anyagaim, cikkeim között rengeteg Sam Claflin témájú van. Ezek egyesével vagy nem hosszúak, vagy sok a rizsa bennük, ezért külön-külön valahogy nem állok nekik, ezért most úgy határoztam, végigmolyolom őket és készítek belőlük egy válogatást, amibe az izgalmasabb, tartalmasabb részeket gyűjtöm össze. Sokan megkedveltük Sam-et az elmúlt egy évben szerintem, izgatottan várjuk Finnick alakítását, addig is egy kis csemege tehát a fiatal színésztől a Futótűz forgatásának kulisszatitkairól.

Az első cikkrészlet a Daily News-ból származik, amelyben Sam Claflin és a mentorát, Mags-et alakító Lynn Cohen kapcsolatát taglalják.

Sam Claflin brit színész nem számított rá, hogy a rajongók elvárásainak terhét a szó szoros értelmében a vállain kell majd cipelni. Azonban így történt, hiszen egy hónapon keresztül kellett a hátán cipelnie a 79 éves Lynn Cohent  Hawaii dzsungelben, ahol a tavalyi év kasszasiker filmjének folytatását forgatták. Így jár az, aki a rajongók kedvence, Finnick Odair-t alakítja.
- Ő egy olyan aranyos idős hölgy - mondja a 27 éves Claflin a Daily Newsnak. - Meglepett, hogy rám bízták, hogy felelős legyek valaki más életéért, amikor gyakorlatilag önmagamra is veszélyes voltam. Az, hogy úgy kellett végigmanővereznem ágakról lelógó liánok között, rohangálni a csúszós, meredek domboldalon elég kimerítő volt számomra. Mondjuk elég lúzer alkat vagyok, finoman szólva is.


Ami azt illeti, Lynn Cohen sem tette egyszerűbbé a dolgát [de ha ennek fele is igaz, akkor innen is puszi Lynn néninek, nagyon jó arc tetszik ám lenni :)))]
- [Amikor a kamerák épp nem forogtak,] Lynn folyamatosan azt suttogta a fülembe, hogy milyen jó illatom van, milyen férfias vagyok és hogy milyen boldog, hogy élete szerelme hurcibálja fel-alá.


Sam a kiválasztása körüli hajcihőre így emlékszik vissza:
- A Twitteremet elárasztották az olyan emberektől származó üzenetek, akik személyes sértésként élték meg a kiválasztásomat, és azt mondták, öngyilkosok lesznek. - meséli Claflin. - Ekkor eljutottam arra a pontra, hogy azt kérdeztem magamtól, "Istenem, mit teszek?"
Így aztán Calflin kondibérletet váltott, kardio-edzéseket végzett, erősített, és megtanulta használni a szigonyt, mintha valóban a 4. körzetben született volna.

Itt térnék át a New York Times cikkére, amely miután egy interjú keretein belül kitárgyalja a szokásos témát, miszerint Sam mennyire nem számított arra, hogy őt választják ki a szerepre, azt a kérdést feszegetik, hogy mennyi ideig tartott, mire megszokta, hogy egy háromágú szigonnyal a kezében kell fel-alá rohangálnia Hawaii dzsungeleiben.
- Két különböző szigony volt. Az egyik fémből, a fejénél volt a súly és nagyon nehéz volt vele manőverezni. A másik gumiból volt - kivéve a fejrészét - ami sokkal biztonságosabb volt számomra és a körülöttem állók számára is. Igazán alattomos terepen kellett szaladgálnom fel alá az indák között, miközben manővereznem kellett a szigonyommal is. Eléggé halálos fenyegetést jelentettem ilyenkor.

A Huffingtonpost-ban egy másik kedvenc témánk kerül terítékre: mégpedig a kockacukor!!


Sam Claflin csak egy halászhálót visel első jelenetében Finnick Odairként az Éhezők Viadala: Futótűzben, ám a brit színésznek kisebb gondjai akadtak a jelenet felvételével:
- Egész nap azt a jelenetet forgattuk. Amikor elkezdtünk forgatni, megettem két szem kockacukrot. - mesélte Claflin a HuffingtonPostnak a vizuális élményértéket jelentő bemutatkozásáról a Futótűzben. A jelenet során Finnick csábító hangon kockacukorral kínálja a főhős Katniss Everdeent. - Felvételenként két-két darabot ettem meg. De aztán visszavettem, mondván, "Erre tényleg szükség van?" Rengeteg kockacukrot megettem. Emlékszem, csak egy dobozzal volt, de a végére majdnem elfogyott az a doboz. Amikor végeztünk, azonnal megmostam a fogam.

Végül pedig az ír TV3 cikkében Sam arról mesél, hogy hogyan viccelték meg Jennifert Josh Hutchersonnal.
- Josh Hutcherson és én olyan vagyunk Jennifernek, mintha az öccsei lennénk - imádjuk szivatni őt! Amikor az Oscar győzelme után visszatért forgatni, megajándékoztuk Jennifert egy Tiffany ékszeres dobozzal, elismerésünk jeléül, amiben eredetileg egy szerencse amulett volt, mi azonban 10 tücsköt tettünk bele. Nem nyitotta ki egészen addig, amíg vissza nem vonult a lakókocsijába, mi azonban mind kint vártuk, hogy elkezdjen sikítani.

5 megjegyzés:

  1. Milyen viccesek ezek a fiúk :D
    Lynn néni nagyon cuki :)
    Vivi

    VálaszTörlés
  2. Az estém sikeresen feldobva, köszi Ancsi :)

    VálaszTörlés
  3. Na ez nagyon tetszett! Már kezdtem unni azt, hogy hogyan választották ki és hogy mennyire nem úgy nézett ki, mint Finnick meg, hogy hogyan diétázott és kondizott. Jó volt valami újat olvasni Sam-től! Köszi Ancsi :))

    VálaszTörlés
  4. így már a német magolásnak is könyebb nekiülni^^ köszi ancsi.:)

    VálaszTörlés
  5. Azért a kockacukros jelenetet szerintem érdemes volt egy napig forgatni. :D Lynn Cohen meg iszonyú jó fej, de ez szerintem látszott az alakításán is. :)

    VálaszTörlés