2013. november 16., szombat

TheHob interjú a londoni premierről a szereplőkkel

Előző hasonló bejegyzésünkben a film producereivel és rendezőjével beszélgettek rajongótársaink, ezúttal pedig a film néhány szereplőjét kérdezték meg. Nagyon jó hangulatú beszélgetéseket olvashattok, és olyan véleményeket, amikkel - én legalábbis - könnyen tudok azonosulni. Élmény volt számomra fordítani, remélem, Nektek is az lesz olvasni ezt az interjú sorozatot!

Jennifer Lawrence:

Jennifer, a rajongóid annyira szenvedélyesek, hogy ha valaha is égető vágyat éreztél, hogy diktátor legyél, ... ha valaha is meg akartad ostromolni a Buckingham palotát, máris indulhatsz, a rajongóid vakon követni fognak.
Ha mit akarok csinálni a Buckingham palotával?
Ha meg akarnád ostromolni. Vasvillákkal.
Ez nem is rossz ötlet. Mit tegyünk? Most ostromoljuk meg, csak hogy kezünkbe vehessük a kicsit? Mert mondjuk én szeretném a kezembe venni [György herceget].

Mit szeretsz a legjobban a színészkedésben?
Hmmm. [idétlenkedik] A pokolba. Mindig ez van. Ennyi és szevasz. Azt szeretem a legjobban benne, hogy színész vagyok. Szerintem ez az egyetlen dolog, amire alkalmas és képes vagyok, ha őszinte vagyok magammal. Ez az, amit csinálnom kell, ez az, ami boldoggá tesz!

A filmnek elég erős politikai felhangja van. Mit szeretnél, mit jegyezzenek meg belőle a rajongók?
Hogy egyetlen ember is milyen nagy hatást érhet el.

Josh Hutcherson:

Nagyon sok karakterfejlődést követhetünk nyomon ebben a filmben. Örülsz, hogy ezúttal Te is jobban belemélyeszthetted fogaidat a történésekbe?
Igen, feltétlenül. Véleményem szerint ebben a filmben tényleg sokkal jobban megtudhatjuk, milyen is Peeta, és kivé is válik azáltal a sok-sok dolog által, ami történik vele. Igen, ebben a filmben sok mindenre jobban ráláthatunk. Többet látunk Panemből. Megismerhetjük a körzeteket, többet látunk a Kapitóliumból, és a karakterekből is. Szóval nekem jó volt, hogy többet megmutathatok.

Melyik volt számodra a legfontosabb jelenet a filmben és melyiket volt a legjobb buli leforgatni?
Számomra az volt a legfontosabb jelenet, amikor Katniss és Peeta megpróbálja eldönteni, hogy ott hagyják-e a szövetségeseket vagy maradjanak-e velük. Azt egy nagyon őszinte jelenetnek éreztem és tényleg nagyon jó volt leforgatni is. De ami a legjobb buli volt, nem is tudom. Nekem azok a jelenetek, amikor az egész stáb együtt van, mert mindig jól érezzük magunkat a felvételek szüneteiben és ökörködünk. Szóval minden nagy jelenet, ahol az egész csapat együtt volt, a legjobb volt számomra.

Mit csinálsz szabadidődben, amikor nem forgatsz?
Alszok! Alszok és zenét hallgatok. Ez a két kedvenc időtöltésem.

És milyen zenét hallgatsz?
Mindent. Jeff Buckley a kedvencem, de mindenfélét hallgatok. Joy Divisiont, és nem tudom, mindent.



Elizabeth Banks:

Hihetetlen színészek mellett szerepelsz. Milyen érzés tudni, hogy minden jelenetben magadra vonod a nézők figyelmét, amiben csak szerepelsz?
Ó, én nem is tudom. Minden jelenemben csodálatos színészekkel állok szemben. Többet nevetek, mint máskor. Ez egy nagyon tömény film, és Effie benne a legkevésbé jelentős karakter.

A könyvben Effie érzelmileg nem kötődik szorosan a győztesekhez, ám a filmben úgy tűnik, mélyebbek az érzései, és olyan, mintha tényleg odafigyelne rájuk. A könyvek rajongójaként, mit gondolsz erről?
Igazából mindig is úgy éreztem, hogy a könyvekben Effie valamiféle anyai ösztönöket táplál ezen srácok iránt. Ahhoz, hogy leforgassuk a búcsújelenetet, személy szerint egész nap nagyon érzelmesnek kellett lennem.



Jena Malone:

Nehéz olyasvalakit eljátszani, akit megkínoztak és aki retteg a megpróbáltatásoktól?
Amikor az ember fiatal felnőttet alakít és vele egykorút alakít, létre kell hoznia egy olyan mélyen gyökerező rossz érzést, amely az ember gyomrából indul, és amit nem tud, hogyan mulasszon el. Szerencsére Johanna képes a túlélésnek társadalmilag sokkal könnyebben elfogadható formáit alkalmazni, ilyen például a humorérzéke, a szexualitása és a kiszámíthatatlansága. És igen, a düh is része ennek és az erőszak. De sok múlik ezen és ez az egyik ok. Hogy az egykori győztesek sérült személyiségek. Az a tény, hogy egyáltalán képesek kiállni, egészen elképesztő.

Rengeteg befolyásolható fiatal rajongó van itt. Mit remélsz, mit visznek majd magukkal ebből a filmből?
Azt remélem, hogy... Nos, először is, utálok úgy fogalmazni, hogy "magukkal visznek", mert ez nem egy McDonald's, ahonnan el lehet vinni valamit. Van vagy 17000 téma ebben a filmben, némelyik fontosabb, mint a többi, néhány pedig egészen komoly.

Alapvetően abban bízom, hogy úgy mennek majd ki a moziból, hogy meg akarják majd beszélni egymással, akarjanak beszélni róla a szüleikkel, az Interneten le akarják írni a véleményüket, és meg akarják osztani mindezt a tanáraikkal [kinn sok helyen ugye kötelező olvasmány a sorozat]. És talán majd újra meg akarják nézni a filmet, hogy új szempontokat keressenek a vitákhoz, alátámasszák véleményüket. Olyan sok szép dologról van benne szó. Nem akarom megmondani, mit kellene érezniük, miközben nézik a filmet, hagyjuk, hogy ők maguk is felfedezhessék.

Bízol benne, hogy politikailag elkötelezettek lesznek a film megtekintése után?
Nem. Abban bízom, hogy az emberségesség iránt lesznek elkötelezettek. Lesz*rom a politikát. Abból van elég a világban. A politika csak később kerül képbe, előbb az emberi lélekkel legyenek tisztában.

Willow Shields:

Élvezted, hogy itt már több szereped volt? Itt már kicsit többet láthatunk.
Egy kicsit. Izgatott voltam, és van pár igen jó jelenetem, amit nagyon várok már!

A következő filmben pedig még nagyobb a szereped. 
Igen, a karakterem filmről filmre egyre fontosabb szerepet játszik, ami nagyon izgalmas.

Okoz nehézséget egy ilyen fiatal színésznő számára, hogy olyan sok nagy színész vesz körül?
Nem, nem igazán, ők tulajdonképpen nagyszerű emberek. 20 évesekkel lógok, ami valahol nagyon durva, de ők abban nagyon másak, hogy igazán örömmel befogadnak engem is, pedig csak 13 éves vagyok. Sokat beszélgetünk a könyvekről, zenéről, filmekről, a színészetről, ami nagyon klassz.

Melyik volt a kedvenc könyved a három közül?
Azt kell, hogy mondjam, hogy a Futótűz, igen.

Miért pont az?
Azt hiszem, azért mert igazán kedvelem Prim karakterét a Futótűzben, és szeretem látni a forradalom első jeleit is.

Milyen érzés itt lenni Londonban?
Csodálatos. Igazából soha nem voltam még Londonban, szóval most vagyok először, és imádom! A rajongók pedig mind szuper édesek!

Van időd kicsit felfedezni a várost?
Már vagy négy napja itt vagyok, szóval már minden turisztikai látványosságot megnéztem.

Volt-e valami, ami a kedvenced lett?
Nagyon élveztem, amikor felmentem a London Eye-re. [irigy-irigy] Kicsit átjárt azért a félelem. Nagyon félek ám a magasságtól! A tesóm azonban rávett, hogy menjek fel vele, és végülis nagyon élveztem, jó buli volt!

Brooke Bundy (Octavia):

Milyen volt a forgatás?
Fantasztikus volt. Csodálatos élményt jelentett Francis Lawrence-szel és egy ilyen hihetetlen szereplőgárdával együtt dolgozni, akik karrierjeik különböző szintjén állnak. Igen, csodálatos élmény volt egy ilyen élénk történet részesének lenni, amely olyan sokaknak olyan sokat jelent.

Karaktered sokkal nagyobb szerepet kap a második filmben, várod már, hogy láthasd?
Igen, nagyon.

Elárulhatsz bármilyen részletet?
Nem, nem tehetem. Titoktartási fogadalmat tettem.

Mit érzel azzal kapcsolatban, hogy a könyvekben a karaktered sokkal nagyobb szerepet játszik, mint a filmekben?
Hát tudod, ez időnként ilyen. Szomorú vagyok, hogy az adaptációk így működnek, és hogy ki kell vágni dolgokat, hogy legyen idő fontosabb karakterekre. De nagyon büszke vagyok rá, hogy részt vehetek benne és nagyon büszke vagyok arra, hogy eljátszhatok egy karaktert, aki ilyen sokat jelent az emberek számára. Még akkor is, ha nem kap akkora teret a képernyőn, mint a könyvekben.

Az egyik legmeglepőbb dolog a könyvekben, hogy az emberek bőre be van festve, meg ilyenek.
Igen, egy hihetetlen sminkes stáb dolgozik a filmeken. Én magam is rengeteg időt töltöttem a sminkben és szerintem az embereket lenyűgözi majd ebben a második filmben szereplők megjelenése.

Melyik a kedvenc új külsőd ebben a filmben?
Nos, van néhány különböző megjelenésem, és csodálatos a póthajam, amit a stylistom, Joe Mackey egy halom különböző módon megcsinált. Jó volt látni őket [a sminkeseket], amint egy palettával játszanak, és különböző színeket és különböző formákat használnak minden egyes jelenetben, amiben szerepeltem. Szóval nehéz lenne egyet kiemelni közülük. Volt közöttük néhány csodálatos megjelenés. És biztos vagyok benne, hogy a rajongók ezzel majd egyetértenek.

2 megjegyzés:

  1. Szotyinak és mindenki másnak üzenem, hogy a film letöltésére buzdító hozzászólásokat nem teszem közzé sem most, sem a későbbiekben.

    VálaszTörlés