2013. november 13., szerda

Francis Lawrence az új Kökörcsinről

Az a helyzet, hogy jelenleg nagyon nehéz válogatni a cikkek között, leginkább azért, mert videóinterjúból van brutálisan ipari mennyiségű, de azok feldolgozására egyszerűen nincs időm, az írásos cikkek pedig rövidek, felszínesek, nem mindig tartom méltónak őket arra, hogy kitegyem. Lehet, ez is abba a kategóriába tartozik, mégis a főbb szereplőktől sokat olvastunk már - és még persze fogunk is!!! - most azonban ennek a címben említett sarkalatos problémának jártam utána :D



Nem titok, hogy az Éhezők Viadala lusta macskájának kiválasztása fölbosszantott minket. De most komolyan: olyan nehéz lett volna kiválasztani egy sárga színű macskát? 
[Részlet Kökörcsin első bemutatásából: "Prim térdénél a világ legrondább kandúrja ül, és őrködik. Betört az orra, hiányzik az egyik fülének a fele, a szemének meg olyan a színe, mint a rohadt töknek. Prim nevezte el Kökörcsinnek, szerinte ugyanis a macska piszkossárga bundája olyan, mint a réten virító kökörcsin."]
Nos, a Futótűzben már másik macska látható, ami Suzanne Collinsnak és Francis Lawrence-nek köszönhető, akik újracastingolták a macskát! Francis Lawrence-szel készült exkluzív interjúnkban azonnal felvetettük a fontos macskakérdést, a válasz pedig minden bizonnyal tetszeni fog a könyv rajongóinak.

Az egyik legfontosabb változás, ami feltűnt a Futótűz filmváltozatában, hogy új macskát választottatok [Kökörcsin szerepére]. Miért tettétek ezt meg?
Tudod, milyen volt eredetileg, én pedig boldogan választottam helyette másikat, mert ez volt a kérése Nina Jacobson producernek és Suzanne Collins írónőnek. Azt gondolták, hogy az első filmben látható macska nem olyan volt, mint ami a könyvben le van írva. És ez sok rajongót idegesített, meg ilyenek. És nem csak az zavarta őket, hogy Kökörcsin eredetileg nem fekete fehér. Szóval örülök, hogy most olyan macskánk van, aki jobban emlékeztet a könyvbéli Kökörcsinre.

Ez vicces amúgy, mert az emberek megosztottak. Néhányan úgy gondolják, folytatnunk kellett volna, amit az első filmben elkezdtünk. Mások meg örülnek. Az ember soha nem tehet eleget mindenki kérésének.

Volt más kérése is a szerzőnek?
Ez pedig, hogy őszinte legyek, egy apróság volt, a Kökörcsin-szituáció. Minden más működött a történetben. Szorosan együttműködtünk Suzanne-nal, ez is volt az oka annak, hogy a téma felmerült.
Forrás: io9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése