2013. november 18., hétfő

Interjú a Győzelmi Körút Miami állomásáról

Ez az anyag is a napokban került elő és a hétvégén Borka segített nekem abban, hogy lefordította, hogy ezt is olvashassuk. Köszönet a munkájáért, és mindenképp érdemes elolvasni, mert olyan szereplőkkel is beszélgetnek itt, akikkel egyébként ritkábban.

November negyedikén, mikor a Futótűz Győzelmi körútja Miamiba érkezett, a Kapitólium korábbi Viadaljaiból négy győztes színpadra lépett, hogy posztereket írjon alá és találkozhasson a rajongókkal. 

A Teenlink az esemény előtt leült beszélgetni Sam Claflinnel (Finnick), Jena Malone-nal (Johanna), Alan Ritchsonnal (Gloss) és Stephaine Leigh Schlunddal (Cashmere) arról, hogy számukra milyen volt a Futótűz forgatása. 


Teenlink: Mi a kedvenc részetek a film reklámozásában?
Jena Malone: Az, hogy kapcsolatba léphetek a rajongó táborral... olyan, mint egy álom. Teljesen fel vannak tüzelve, és olyan jó látni ezt. Hozzászoktam ahhoz, hogy a húszhoz közeli rajongók, már annyira nem érdekeltek a dologban, nem mutatják meg, hogy valójában hogyan is gondolkodnak a dolgokról. De az [Éhezők Viadala] rajongói egyszerű fiúk és lányok, akiknek a szívük a helyén van, és szinte remegnek olyan izgatottak. Ez egy álom. 
Sam Claflin: Úgy gondolom, az utazás lenyűgöző. Két nap alatt két olyan városban [Philadelphia és Miami] voltam, ahol még ezelőtt sosem, és ez még legalább két napig folytatódni fog... És a tudat, hogy világpremier a szülővárosomban [Londonban] lesz, nagyon, nagyon izgatott vagyok... A lehetőség, hogy ezt megoszthatom a hazámmal, nagyon nagyon különleges számomra. 
Jena: Tudom. Ez szórakoztató. Tervezed, hogy aznap este kirúgunk a hámból?
Sam: Mi? Hogyne, persze. Igen, ha ezt akarod. Igen, persze, várok mindenkit nálam. 

TL: Mi volt a kedvencetek a forgatáson?
Jena: Számomra az, hogy ezzel a stábbal dolgozhattam... Nagyszerű emberek, nagyon szívélyesek, figyelmesek, nagyon viccesek, nagyon odaadóak. Egy álom volt. Ennek a családnak a részese lenni, olyan volt, mint nyerni a lottón. De az is, hogy Francis-szel dolgozhattam, ő a legédesebb jószívű zseni, akivel valaha találkoztam. Nagyon halkszavú és nagyon okos, és hagyta, hogy mi, színészek szabadon mozoghassunk. Nagy terünk volt arra, hogy játszunk és felfedezzük a dolgokat.
Sam: A csodálatos dolog a forgatásban számomra az volt, hogy igen, mindannyian keményen dolgoztunk, profi színészek vagyunk, de az egész nagyon szórakoztató volt. Soha nem éreztem úgy, mintha dolgoznánk, tudod? Azokon a napokon mikor Hawaiiban forgattunk, voltak olyan idők, mikor csak ültünk, és vártuk, hogy mondják meg mit tegyünk, ez általában olyan szokott lenni, hogy valahova bemenekülsz az eső elől, de mi ültünk a parton, a lábunkat a vízbe lógattuk, a Nap ragyogott. Nem tehettél mást, minthogy öt másodpercenként megcsíped magad, hogy tudd, ez a valóság. Egy abszolút álom vált valóra minden értelemben. 
Alan Ritchson: Azt hiszem, nekem az, hogy részese lehettem ennek az egész munkának... Minden napra jutott valami új, amit megtanulhattunk, ez egy olyan környezet ahol mindenki felkarolt mindenkit, egy remek, kreatív helyen lehettem. Az egész tapasztalat, a rajongók támogatása mindenütt, az egész nagyon pozitív volt, és ezt nem mondhatom el minden projektemről. Ez ritka. Az egész dolog nagyszerű volt.

TL: Volt bármi rossz része a forgatásnak?
Jena: Nem. Mármint, voltak kemény részei. Elég sok kihívást le kellett küzdeni az időjárással, a ruhákkal, a kaszkadőrökkel, de hát nem vígjátékot forgattunk. Szóval azt hiszem, mikor egy kihívással kerültünk szembe, mindenki megtette a tőle telhetőt, és valamilyen szinten az előnyünkre kovácsoltuk. A legtöbb nehézséget az arénás jelenetek jelentették természetesen, de elég nehéz színészként panaszkodnom mert az egész olyan volt számomra hogy "Gyerünk, az életünkért harcolunk itt!" De jó, hogy mindanniyan keresztül mentünk pár érzelmi megpróbáltatáson is. 
Sam: Hónapokat töltöttünk azzal, hogy fizikailag felkészítsük magunkat ezekre a helyzetekre, és mikor oda kerültünk, meg tudtuk oldani, mert volt elég időnk felkészülni. 

TL: Mit tanultatok a filmből?
Jena: Intenzíven edzettünk, azzal a hihetetlen kaszkadőr csapattal: harcművészetet tanultunk, erősítő edzéseken vettünk részt, diétáztunk, koreografáltuk a harcokat. 5 és fél hónapon keresztül csináltuk nap, mint nap. Mikor odakerültünk, mikor valóban készen álltunk a harcra, mindannyian tudtuk, hogy képesek vagyunk rá, mert már olyan hosszú ideje csináljuk. Hatalmas buli volt. 

TL: Tanultatok bármi olyasmit, amiről azt gondoljátok, hogy ez annyira király, hogy folytatni fogjátok?
Stephanie Leigh Schlund: Szerettem mikor a késekkel és a fegyverekkel edzettünk. Chasmere a késeket önkifejezésre használja. Az, hogy valamit fizikálisan ábrázolhattam, nem csak a testemmel, hanem egy fegyverrel, nagyon csábító volt, és nagyon örültem, hogy lehetőségem adódott rá. 
Alan: Azt hiszem fizikális szemszögből nagyon jó volt. Ha erre rákérdeznél, az első dolog ami eszembe jutna, az Stanley Tucci. Ő egy olyan valaki, akinek mindene megvan a forgatáson, bármit is akar. Ha éppen szünetelni akar, akkor szünetelni fog. És ez az ember, egy nap tizenhat órát állt egy színpadon, egy kényelmetlen ruhában. De sosem panaszkodott, sosem ült le, sosem lógott el. És mikor elérkezett az ideje, mikor a kamerák forogtak, hatalmas energia áradt belőle. És mikor a kamerák kikapcsoltak, tudtad, hogy fáradt, de ahogy újra forgattunk, valahonnan erőt merített és kezdte előröl az egészet. Ha ilyen szinten valaki akarsz lenni, akkor ez ebbe kerül. Az a fajta munkamorál amit ő képvisel, az hihetetlen, és rengeteget tanultam azzal, hogy csak néztem. Olyan dolgokat [tanultam], amiket nem fogok elfelejteni. 

TL: A rajongók nagyon odavannak a karaktereitek történeteiért, főleg Finnick és Annnie szerelméért...
Sam: Hát, az az igaz szerelem, nem? Legalább [Finnick] tudja mit akar, nem  úgy mint Katniss, aki nem tudja eldönteni, hogy most Gale vagy  Peeta? Megtalálta élete szerelmét, és persze ez néha nagyon sötét helyekre képes elvinni őt. Mindent megtesz egy bizonyos pontig, hogy életben maradjon, és tudod, most már [Annie] is csak egy karnyújtásnyira van... nagyon várom, hogy ezt megoszthassam. 

TL: Annak ellenére, hogy Gloss (Alan) és Chasmere (Stephanie) meghal a filmben, a rajongók ugyanolyan szeretettel övezik körül a győzteseket.
Alan: Vicces mikor egy rajongótól olyan üzenetet vagy tweetet kapok, hogy "Azt kívánom, bárcsak élnél." Én meg nem tudom mit mondjak erre. Újraírnád? Számomra ez stabil. Ez olyan, hogy van ez a történet, és megkaptam a lehetőséget, hogy életet leheljek ebbe a karakterbe, és mutassak valamit az emberiségről, ez az, amit kaptam. És az emberek többet akarnak, és ez nagyon hízelgő, de közben nem tudom mit kezdjek vele... Minden számításba van véve, akár tetszik nekik, akár nem. De ez valahogy nem számít a rajongóknak. Ugyanúgy felkarolják. Nem számítottam rá. De király, hogy a részese lehetek. 

TL: Gloss és Chasmere testvérek. Milyen lehetőséget tartogatott ez magában a forgatáson?
Alan: Lehetőség egy-két barack kiosztására. Le is csaptam néhányra.
Stephanie: Igen, brutálisak voltunk egymással. Elég sokszor megcsíptem.
Alan: Sok csípést kaptam. 
Stephanie: Azt hiszem remek volt a dinamikánk, és nyilván nagyon jól kijöttünk egymással, szóval jó volt ezt eljátszani, és egy kicsit többet hozzáadni.
Alan:  Mikor ott vagy, akkor tudod, hogy a legjobbat kell kihozni magadból, és mi szórakoztunk, miközben ezt csináltuk. Ennyi volt az egész.

TL: Mit csináltatok a szabadidőtökben? Sok szabadidőtök volt?
Stephanie: Őszintén szólva, a szabadidőnkben is fizikai dolgokat csináltunk, pedig nem voltunk olyan aktívak. Elmentünk táncolni néhány helyre, volt hogy lakásra mentünk, játszottunk, meg hasonló. De leginkább, visszafogtunk mindent. Elég sok szabadidőnk volt a forgatáson, és volt egy népszerű lakókocsi, mindenki ott lógott. Miénk volt a népszerű lakókocsi, mi voltunk a menő gyerekek.
Alan: Fizikailag megterhelő volt. Mindent beleteszel a karakteredbe, és talán heteket töltesz el egy jelenet forgatásával, ami pár másodpercig, vagy percig lesz látható a filmben, és ez egyszerűen kiszívja belőled az életet. Szóval, mikor megvan a lehetőséged arra hogy pihenj, akkor pihensz. 
Forgatás alatt is edzettünk, mert próbáltuk a lehető legjobbat kihozni magunkból. Szóval forgatás alatt, és forgatási szünetekben is dolgoztunk. Hazamentünk, és ott ugyanúgy találkoztunk az edzőnkkel, aki adott nekünk feladatot. Vicces mert úgy a film felénél életre keltünk, mikor a kiképző központos rész volt, és azt gondolnád, ez nagyjából pár hetet vett igénybe. Hónapokat töltöttünk abban a világban... A kiképző központ, az aréna, elég sok időt vett igénybe a forgatásból, szóval megterhelő volt. 

TL: Láttátok a filmet? Mire számíthatunk?
Jena: Bármire számíthatsz, mert mindenki erre a filmre fogad. Mármint, bármit is gondoltál az első filmnél, hogy ez biztonságos, normális lesz, minden oké lesz, minden hatalmas fordulatot vett. A legkisebb dolgok a legnagyobbakká váltak, a hősök ellenségekké, minden mindennek a teljes tükörképe. Nincs semmi biztonság. Szeretem ezt. Mikor én néztem a filmet, öt perc múlva már a székem szélén voltam, és azt kérdeztem, mi folyik itt. Nekem ez nagyon érzelmes volt, mert hiába ismerem a karaktereket, hiába tudom, mi fog történni, hagytam magam elveszni benne, és hagytam, hogy az események irányítsanak. 
Sam: Szerintem a jó ebben a filmben az, hogy nyilván rengeteg új szereplővel találkozunk, és Suzanne Collins nagyon mélyen írta meg ezeket a szereplőket. Mindegyik karakternek van egy rejtett múltja, vagy csavarja. És látni azt, hogy az új karakterek egyesülnek a régiekkel, és mindenki szeret mindenkit, hatalmas öröm. És a világ, amit [rendező] Francis Lawrance átvett Gary Rosstól [az Éhezók Viadala rendezője]... Átvette azokat az ötleteket, és azokra építkezett, tovább fejlesztette őket, egy csodálatos tapasztalat volt, azt kell, hogy mondjam, és IMAX-ban látni, hihetetlen volt.

TL: Sam és Jena szerepelnek az Éhezők Viadala következő részében, a Kiválasztottban is. Veletek mi a helyzet srácok?
Stephanie: A CBS-nek lesz egy új sorozata januártól, a Reckless, és részese leszek ennek a műsornak. Főműsoridőben adják majd. 
Alan: Játszom a Tini Nindzsa Teknőcökben, ami 2014 augusztusában kerül bemutatásra. Én vagyok Raphael, nagyon szórakoztató volt. Forgattam egy filmet, a Wedding Ringert [2015-ben lesz látható], ami egy nagyon jó vígjáték, a férfi verziója a Koszorúslányoknak. Valamint forgattam egy részt az Amazon The Rebels-ének, ami egy bukott foci válogatottról szól. Ez is egy vígjáték. 
Forrás: Sun-sentinel/Teenlink

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése