2014. október 23., csütörtök

További részletek a Sci-Fi magazinból a Kiválasztottról

Ha emlékeztek volt már szó a Sci-Fi magazinban olvasható Kiválasztott cikkről, amelyből akkor Francis Lawrence idézeteket olvashattunk. Az a baj, hogy a cikk fizetős újságban van, így - érhető módon szerzői jogi okok miatt - nem nagyon erőltetik a szkennelését. Pár idézetet még találtam belőle - ezekben Nina Jacobsontól idéznek, azt lefordítom, mert érdekel. :) Ha a bekezdések összefüggéstelenek, az azért van, mert én is ilyen független részleteket találtam csak a cikkből.


Amikor Katniss a Kapitólium elleni forradalom élére áll a Kiválasztott 1. részében, tudja, hogy Peeta sorsa is az ő kezében van.

A franchise-t a háttérből továbbra is Nina Jacobson terelgeti, aki megvette a könyv megfilmesítésének jogait és hatalmas szerepet játszott abban, hogy napjaink egyik legerősebb világjelensége váljék a sorozatból. A Kiválasztott 1. részével elérkezünk a kegyetlen háború szakaszához, amelynek során Snow elnök (Donald Sutherland) bebizonyítja, hogy képes mindent megtenni, hogy megakadályozza a körzetek és különösen Katniss mozgósítását, amikor foglyul ejti Peetát (Josh Hutcherson) és Johannát (Jena Malone), hogy ezáltal is érzelmileg zsarolhasson másokat.

Nina Jacobson elmondja, hogy "a filmekben Katniss tisztában van a körülötte zajló forradalom erejével. Ugyanakkor egyre inkább világossá válik számára az is, hogy tetteinek következményei vannak Peetára nézve. Ez egy kétélű kard: ha azt teszi, amit a forradalomért meg kell tennie, és továbbra is az ország lakóinak rendelkezésére áll, azzal csak kárt okoz Peetának, akit kétségbeesetten próbál megmenteni, így ezáltal Katniss érzelmi konfliktusba kerül. Jen ezt színésznőként tökéletesen képes megfogni, különösen, hogy Katniss nem az a bőbeszédű karakter. Szóval érzéseinek nagy részét az arcáról kell leolvasnunk, Jen pedig ebben igen tehetséges. De megtalálja a lazaság pillanatait is."

Mivel Peeta hiányzik az 1. rész akcióiból, Jacobson elmondja, hogy a hangsúlyok megváltoznak és megismerhetjük Katniss másik oldalát is, amelynek során Gale áll mellette, aki most a 13. körzet lelkes katonája: "Ez az egyetlen film, amelyben Katniss több időt tölt Gale-lel. Most együtt vannak, Peeta pedig tőlük távol a Kapitóliumban. Most végre meg tudjuk mutatni a Gale-lel való kapcsolatának lényegét is, ugyanakkor mióta a parton ültek Peetával a Futótűzben, világos, hogy Katniss szerelmes a fiúba. Azt a jelenetet, amikor Katniss azt mondja, "Nekem szükségem van Rád!" nagyon szeretem, és egyértelmű, hogy a lány csak akkor jön rá, milyen mélyek az érzései, amikor elveszíti a fiút. Gale már az első film elején felfedte érzéseit, azóta pedig ez az első alkalom, hogy úgy vannak együtt, hogy Peeta nincs a közelükben. Katniss nagyon összetett karakter, és ezek nagyon bonyolult kapcsolatok, akárcsak az életben, ahol a különböző emberek mást és mást hoznak ki a másikból."
Forrás: SciFi Magazine

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése