2014. október 9., csütörtök

Jennifer Lawrence a Vanity Fair-ben

A Vanity Fair-ben jelent meg egy hosszabb interjú Jennifer Lawrence-szel, amelynek témája nem az Éhezők Viadala, hanem a kiszivárgott meztelen képek (bár elviekben vannak ennek az interjúnak további részletei is). Kérek mindenkit, hogy ha nem tudja, miről van szó, akkor keressen utána a neten, mert ezen az oldalon további részleteket én nem fogok kiírni, ha pedig kommenteltek, ne kezdjetek csámcsogni a témán, mert annak múltkor sem örültem és inkább le is szedtem a bejegyzést, hogy ne folytassátok. Ezúttal nagyon szigorúan szűröm az ezen bejegyzéshez kitett kommentjeiteket. Megértéseteket köszönöm.

HOTOGRAPH BY PATRICK DEMARCHELIER. STYLED BY JESSICA DIEHL.

- Én egyszerűen annyira féltem. El nem tudtam képzelni, milyen hatással lesz majd ez színészi karrieremre.

Ez csak a kezdete annak, amit Jennifer Lawrence mesélt a minap a Vanity Fair címlapsztorijának ellopott meztelen képei történetéről.

Lawrence augusztus 13-án beszélgetett a Vanity Fair szerkesztőjével, Sam Kashnerrel. A hír, hogy hackerek lopták el és töltötték fel az internetre a színésznő meztelen képeit augusztus 31-én robbant ki, két héttel az interjú és egy hónappal a Patrick Demarchelier által készített fotósorozat elkészülte után. Ezért aztán Kashner és csapata újra megkereste Lawrence-et, hogy lehetőséget adjanak a színésznőnek, hogy övé legyen az utolsó szó.

A 24 éves színésznő korábban nem kommentálta az esetet, ám a Vanity Fair szerkesztőjének hosszasan ecsetelte haragját.
- Csak mert közszereplő vagyok, csak mert színész vagyok, én még nem vágyok erre. - mondja. - Ez nem járhat mindezzel. Az én testemről van szó, amivel kapcsolatban csak én hozhatnék döntéseket és hogy ez mégsem így történt, teljességgel visszataszító. Nem tudom elhinni, hogy ilyen világban élünk.


Nagy volt a kísértés, hogy írjon egy sajtóközleményt, amikor a magánéletének megsértéséről szóló hírek felbukkantak, de amint mondja, "amikor megpróbáltam bármit is megfogalmazni, sírógörcsöt kaptam vagy dührohamot. Elkezdtem írni egy bocsánatkérést, de aztán rájöttem, nekem nincs miért bocsánatot kérnem. Szerelmes voltam, egészséges, és nagyszerű kapcsolatom volt négy évig."

Lawrence az eset jogi következményeire is kitér.
- Ez nem egyszerű botrány. - mondja Kashnernek. - Ez szexuális bűncselekmény. Undorító. Meg kellene változtatni a törvényeket és nekünk is meg kellene változni. És ezért [a képeket publikáló] weboldalak is felelősek. Tény, hogy amikor valakit szexuálisan bántalmaznak és kizsákmányolnak, az első gondolat, amely az ember eszébe jut, az ebből származó haszon. Ezt én nem érem fel ésszel. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy bárki ennyire eltávolodhat az emberiességtől. Nem tudom elképzelni, hogy bárki ilyen felelőtlen és meggondolatlan legyen.

A címlapsztoriban Az Éhezők Viadala főszereplője nem csak a képeket feltöltő hackerekkel szembeni csalódottságát fejezi ki, hanem azokkal szembenit is - és ezek között saját ismerősei közül is vannak - akik megnézték az internetre felkerült képeket:
- Mindenki szexuális bűncselekményt követett el, aki megnézte ezeket a képeket. Az ilyenek szégyelljék magukat. Még az ismerőseim is, akik mondták, hogy "Megnéztem a képeidet." Nem akarom, hogy bárki megorroljon rám, de senkinek nem adtam felhatalmazást, hogy a meztelen testemet nézegesse. 

Lawrence a bulvármédiának is üzen:
- Van választási lehetőségetek. Nem kell, hogy olyanná váljatok, akik csupa negatívumot és hazugságot terjesztenek a megélhetésért. Csinálhattok valami jót is. Lehettek jók. Csak hozzátok meg ezt a döntést, és máris jobban fogjátok érezni magatokat.

Lawrence arról a szívszaggató pillanatról is mesél, amikor beszélnie kellett édesapjával a kiszivárgott képekről:
- Amikor fel kell vennem a telefont, hogy felhívjam apámat és elmondjam, mi történt... Nem érdekel, mennyit kerestem Az Éhezők Viadalával. - mondja. - Higgyétek el, ha az embernek döntenie kell, hogy megkapja ezt a pénzt, de akkor meg kell ejtenie a hívást, nem éri meg. - Jen végül egy könnyedén fejezi be: - Szerencsére épp golfozott, így jó hangulatban volt.

Most, hogy ő is elmondhatta, amit gondol, hogy az FBI nyomoz az elkövető után, hogy lassan a végéhez ér egy egymilliárd dollár várható bevételű film promójának, Lawrence úgy tűnik, lassan visszanyeri egyensúlyát.

- Az idő begyógyítja a sebeket. Már nem sírok. Már nem húzom fel magam. Nem gondolom, hogy akkor leszek csak boldog, ha elkapják az elkövetőket, mert lehet, hogy ez nem történik meg. Csak a saját békémet kell megtalálnom.
Forrás: Vanity Fair

Kashner több, mint 3000 szavas cikkében sok mindenről szó esik, többek között az Éhezők Viadaláról is. Én már csak azt a részt hozom ebből az interjúból. Feltéve, hogy mielőbb előkerül.

4 megjegyzés:

  1. Köszi Ancsi a fordítást! Momentán én nem láttam ezeket a képeket és nem is vagyok rá kíváncsi. Jennifer-nek nagyon is igaza van. Ez aljas és undorító dolog volt. A tehetségét nem a testét kéne nézni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csatlakozom. Én sem néztem meg a képeket...

      Törlés
  2. Én igaziból csak azt sajnálom hogy valamelyik "sztár" ismerőse nem figyelmeztette hogy min-den-re oda kell figyelni mert vannak ilyen szemetek akik ettől érzik jobban magukat...

    VálaszTörlés
  3. Én sem láttam a képeket. Nagyon sajnálom Jen-t!

    VálaszTörlés