2014. október 24., péntek

Lorde élményei a Kiválasztott forgatásáról

Lorde életében először nyerhetett bepillantást Hollywood csodálatos világába nemrégiben, amikor abban a szerencsében volt része, hogy részt vehetett Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész forgatásán, amelyről azt mondja, varázslatos élmény volt, noha látogatásának ténye nem meglepő, hiszen ő vezette a filmzenei album munkálatait.


A 17 éves énekesnő véletlenül épp a Jennifer Lawrence és Liam Hemsworth főszereplésével játszódó fantasy film az egyik forgatási helyszínének közelében adott koncertet, így nyilvánvaló bolt, hogy bevezetik a kulisszák mögé és megmutatják neki hogyan készítik a népszerű sorozatot. A forgatáson való látogatásáról Lorde így mesélt a Billboardnak:
- Berlinben volt koncertem, Az Éhezők Viadalát pedig ott forgatták a következő sarkon. A stábtagok közül sokan átjöttek a koncertemre, Woody-nak el is kellett mennie a koncertről, mert épp akkor kellett forgatnia. Aztán mi is átmentünk a forgatásra, ami hatalmas élmény volt.

- Azelőtt nem jártam még forgatáson. És látni, hogy mindenkinek megvan a maga helye, minden tökéletesen be van időzítve, aztán... csak szóltak, hogy "Felvétel!" és már forgott is a kamera. Varázslatos volt. Nagyon élveztem. - mondta Lorde. Fiatal kora ellenére Lorde kapta a megtisztelő lehetőséget, hogy összerakja a Kiválasztott filmzenei albumát és számlistáját, amelyet a héten mutattak be, felfedve az énekesnő változatos ízlését, elektronikus zenétől a hip-hopig, The Chemical Brothers-től Kanye Westig előadók és zenei stílusok széles skálája található meg az albumon.

A filmzenei album összeállításával kapcsolatban így mesélt:
- Fontos volt számomra, hogy az emberek tudják, miképpen keveredtem bele, és a munkám nagy része arról szólt, hogy közvetlenül kerestem meg az előadókat: telefonon beszéltünk, e-mailt küldtem nekik vagy sms-t, azt akartam, hogy tudják, "A dalod nem kerül be egy nagy kalapba, amiből majd később választunk." Nagyon ügyeltem arra, mi hogyan zajlik. 

Lorde-nak már rajongója is van a szereplők között: Willow Shields, aki Primrose Everdeen szerepét alakítja, elárulta, hogy hatalmas rajongója az új-zélandi énekesnőnek:
- Ó, istenem, nagyon izgatott vagyok! Kezdetektől fogva hatalmas rajongója vagyok Lorde-nak és a tudat, hogy ő felügyeli a filmzenei albumot, különösen izgatottá tesz, mert művészként nagyon jó ízlése van. - áradozott Willow Shields.
Forrás: Entertainmentwise

A filmzenei album, amelynek számlistáját ITT találjátok, 2014. november 17-én kerül az amerikai boltokba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése