2014. október 15., szerda

Liam Hemsworth interjú a Cineplex magazinban

Jaaaj, de imádom, hogy ennyi Liam interjú van :) Ezúttal a Cineplex Magazin hasábjain jegyzik a filmet, mint az ősz egyik legjobban várt alkotását, ennek örömére készült interjú a mellékszereplőből főszereplővé váló színésszel egy interjú. 

Jennifer Lawrence és Liam Hemsworth
Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. részben
Párizsban
Végre eljött Gale Hawthorne ideje is. 
Amióta csak beindult Az Éhezők Viadala sorozata, az ausztrál Liam Hemsworth-t a film egyik főszereplőjeként promotálják Jennifer Lawrence és Josh Hutcherson mellett. Végtére is a 12. körzet hőse az egyik sarkalatos pontja annak a szerelmi háromszögnek, amelynek másik két tagja a belevaló Katniss Everdeen és a nemes lelkű Peeta Mellark. 
A helyzet azonban az, hogy mindeddig csupán Katniss és Peeta csatájáról szólt a történet. 
A dolgok azonban megváltoznak, ahogyan a sorozat a két részből álló drámai végkifejlet felé halad, amelynek első filmjét jövő hónapban láthatjuk Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész címen, míg a második részt pedig jövőre. A két filmet közvetlenül egymás után forgatták le 2013 végén és 2014 elején.
A kegyetlen gladiátorharcnak immáron vége, a Kapitólium foglyul ejtette és eltérítette Peetát és egy igazi háború van kirobbanóban. Hemsworth, akit eddig inkább Chris Hemsworth (Thor, Hajsza a győzelemért) öccseként és Miley Cyrus barátjaként ismertek, egy Beverly Hills-i szállodában tartózkodik, amikor felhívtuk, hogy a harmadik Éhezők Viadala filmről és az abban alakított kulcsfontosságú szerepéről beszélgessünk. 

Miképp válik Gale szerepe fontosabbá a Kiválasztottban?
Az első két filmben Gale-nek gyakorlatilag végig kell néznie, hogy Katniss és Peeta elutazik ezekre a Viadalokra és gyakorlatilag teljesen tehetetlen. Most azonban a Kiválasztott 1. részében a 13. körzetbe utazunk, amelyet évekkel ezelőtt lebombáztak és mostanra egy titkos földalatti bázison élnek. Gale-nek fontos szerepe van a felkelés és a lázadás során, és olyasvalakiként, akinek elege van a visszaélésekből, senki nem állíthatja meg, hogy szembeszálljon a Kapitóliummal.

Sokat fogytál az első film kedvéért. Folyamatosan tartottad a súlyod a sorozat filmjeinek forgatása során, vagy híztál majd fogytál a filmek között?
Az első kettő között igen, de aztán a harmadikban a 13. körzetben vagyunk, ahol Gale egy kicsit többet ehet... Ráadásul kevesebbet is vadászik, úgyhogy kevésbé is éhezik meg (nevet). 

Megváltozott-e a külsőd vagy Hollywood rólad alkotott képe [a szerep által]?
Igen, tudod ez egy karakter. Az ember minden egyes karakterben kicsit másképp néz ki, mint a való életben. Az első film kedvéért sok mindent megtettem, amiről úgy véltem, kell a karakterhez, és amelytől karakterhű leszek. A legnagyobb váltás a hajszínváltás volt.

A film készítői úgy döntöttek, hogy sok kapitóliumi jelenetet inkább Párizsban és Berlinben forgatnak, nem pedig Amerikában. Mit tett ez hozzá a film látvány- és érzésvilágához?
Nos, sok különböző helyszínen forgattunk Berlin külvárosában, ahol háborús romok és hasonlók voltak, aztán Párizsban volt néhány különböző épület, ahol forgattunk, néhány nagyon érdekes építészeti jelenség lesz majd látható a filmben. Azok a különleges épületek, amelyekben Párizsban forgattunk nagyon komor hangulatúak, csupa betonból állnak.

Mesélj nekem a berlini háborús romokról. A II. világháborúban rombolták le ezeket?
Ezek bizonyos régi, náci bázisok voltak, amelyeket szerintem az oroszok egy adott ponton elfoglaltak, aztán a nácik visszafoglalták, majd újra az oroszoké lett. Szóval ezek közül néhány nagyon érdekes hely. Még csak nem is tudom, mi volt a [terület] neve, mert egy titkos épületegyüttes volt, amelyet leromboltak.

Biztos nagyon furcsa volt ott forgatni. 
Az volt, igen. Forgattunk még egy Templehof nevű helyen is [ami Berlin központi repülőtere volt 1920 és 2008 között, aztán bezárták és azóta rendezvényközpontként üzemel]. Egy időben ez volt Hitler fegyverraktára, és ez a világ negyedik legnagyobb épülete. Hatalmas energiák áradtak ott, és sikerült leforgatnunk ott néhány nagyon nagyszabású jelenetet, amelyben többszáz statiszta szerepelt. Egészen más energiák vannak az ehhez hasonló épületekben, amelyeknek ilyen komoly történelmi múltja van, és forgattunk itt néhány nagyon lehangoló jelenetet is.

Melyik jelenetet forgattátok itt?
Azt a jelenetet, amely egy úgynevezett Dió nevű helyen zajlik, amikor csapdába ejtjük a Kapitólium dolgozóit a Dió belsejében. Azt hiszem, ez majd a második részben lesz.

Az Ausztrál Gyermekekért Alapítvány nagykövete vagy. Mit teszel értük?
Apukám világ életében a gyermekvédelemnél és szociális szakemberként dolgozott, most pedig az Ausztrál Gyermekekért Alapítványnál dolgozik, amelynek célja a gyermekbántalmazás megelőzése, elbeszélgetnek azokkal, akiket elüldöztek otthonról és megpróbálnak különböző programokat indítani, hogy véget vessenek ezeknek a dolgoknak. Tudod, én egy nagyszerű családban nőttem fel, nagyszerű szüleim voltak, céljaim és nagy álmaim lehettek, jól érezhettem magam otthon, és valamit mindig is tenni akartam másokért, más gyerekekért. A világ elég ijesztő, ha az embernek nincs egy nyugodt, kényelmes otthoni környezete. És ez nem igazságos.

Van kapcsolat aközött, hogy részt veszel ebben a munkában és szerepelsz Az Éhezők Viadalában, amely szintén gyermekek veszélyeztetéséről szól?
Nem azért vállaltam el a szerepet, de Az Éhezők Viadala nagyrészt valóban gyermekek veszélyeztetéséről szól, és amit szeretek a karakteremben, hogy ő soha nem akar ebbe beletörődni. Hosszú ideig gyakorlatilag teljesen tehetetlen, amikor azonban lehetősége nyílik rá, készen áll, hogy lázadjon ellene.

Most, hogy leforgattátok az Éhezők Viadalát, hogyan tovább?
Jövő hónapban kezdem forgatni a By Way of Helenát, amelyben ismét Woody-val [Woody Harrelsonnal] dolgozunk együtt. 

Mit gondolsz, ha húsz év múlva visszagondolsz majd Az Éhezők Viadala élményére, mi jut majd eszedbe először?
Valószínűleg Jennifer arca, mert azt láttam a legtöbbet (nevet). 
Forrás: Cineplex

6 megjegyzés:

  1. Szóval a Dió már csak a 2. részben lesz benne Liam szerint. Kár, mert úgyérzem, így kicsit eseménytelen lesz az 1. rész. De biztos hogy nem fogunk csalódni benne, mert eddig még egyszer sem csalódtam egyik filmben sem a kettő közül. Garry Ross, és Francis Lawrence is jó munkát végzett, és tuti hogy a következő kettő film is nagyszerű lesz

    VálaszTörlés
  2. Az elejtett utalás alapján az egész 2. körzet a 2. részben lesz. Mert közben nincs túl sok értelme elvágni.

    VálaszTörlés
  3. Így van srácok, én is levontam ezt a következtetést :)) Ami csak erősíti a gyanút, hogy igenis Peeta megmentésekor lesz a vége az első résznek. És ha hozzáveszem, hogy mennyit kérdezgették tavalyi interjúkban Francis Lawrence-t, hogy mit gondol a függővégekről, és hogy ő mennyire mondogatta, hogyan merít ihletet a sorozatokból, akkor számomra pláne nem kérdés.
    Ugyanakkor, annyira biztosnak érzem, hogy ott lesz vége, hogy félek, épp ezért fogok meglepődni, ha mégsem. Meglátjuk :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Továbbra is amellett vagyok, hogy nem ott lesz. Hanem akkor, amikor Katniss kéri, hogy küldjék a 2. körzetbe. Indokok:
      -Sokkal természetesebb kettévágási pont, a Katniss-Peeta találkozást befejezésnek betenni kicsit olcsó húzásnak találom. Persze ha még azelőtt lenne, az más kérdés, de annak van értelme?
      -Ez az a pont, amikor Katniss ténylegesen elfogadja azt, hogy ő a Fecsegőposzáta, és elköteleződik a Kapitólium elleni küzdelemre. Könnyen elválasztható lenne egymástól az 1. és a 2. rész Katniss. Ráadásul a 2. rész rögtön egy új helyszínnel kezdődne.
      -Ha a Katniss-Peeta találkozásnál fejeződne be, akkor a 2. rész felvezetése túl hosszúvá válna. Lenne vagy egy óra, míg eljutunk a Kapitóliumig, ha végiggondolok minden részletet, ami a könyvben ebben az intervallumban található. Feltételezem, hogy az utolsó rész nem lesz sokkal hosszabb, mint az eddigiek.
      -Sokkal hatásosabb lenne mind érzelmileg (összetört Katniss), mind látványban (a 13. körzet hadserege).

      Kíváncsi vagyok, hogy te hogyan képzeled el a befejezést. Peeta rátámad Katnissre, fojtogatja, majd fekete képernyő? Vagy az még benne lenne, hogy Boggs lecsapja Peetát? Esetleg már látnánk Katnisst felébredni?

      Törlés
  4. Hm...én is abban reménykedek, hogy nem a Katniss-Peeta találkozásnál vágják el, túl klisés lenne :S Eddig nagyon reménykedtem a Dióban, de most már ez sem biztos. Nagyon remélem, hogy jó és indokolt helyen lesz elvágva, ami egyrészt meglepetés, másrészt üt :)
    Hemsworth apukát is imádjuk :)
    Liam mekkora arc már az utolsó kérdésnél :D

    VálaszTörlés
  5. Húúú ez durva lesz akkor :(

    VálaszTörlés