2013. október 18., péntek

Részletesebben a Futótűz csokikról

Ha emlékeztek, akkor volt már egyszer egy Futótűz csokikról szóló hír azt oldalon, akkor hozzászólásaitokban jeleztétek páran, hogy szeretnétek ilyen csokit, vagy ha igaz az, hogy ezek a csokik körzetenként más más ízesítésűek, akkor kíváncsiak vagytok, melyik körzethez milyen csokit készítettek a gyártók. Nos, most mindkét vágyatok teljesül(het), kaptok linkeket az esetleges beszerzéshez, és az egyik rajongói oldal (amelynek szerkesztői voltak olyan szerencsések, hogy megkóstolhatták a csokikat) elárulta, hogy ezek a csokik milyen ízesítésűek, és milyen ízűek.



  • 1. körzet – Ritkán gyűjtött kesudió, 41%-os kakaótartalmú tejcsokoládéval: A kesudiót nagyon apróra vágták, eloszlása egyenletes a szeletben, nagyszerű ízt biztosítva ezáltal.
  • 2. körzet – Tűzön sütött karamell + pekándió, 41%-os kakaótartalmú tejcsokoládéval. Aki szereti a karamellát, annak ez lesz a kedvence. Ráadásul ennek a csokinak a legkisebb a kalóriatartalma is, vagyis fogyókúrásoknak is előnyös :)
  • 3. körzet – Arab kávé + kristálysó + 70%-os étcsokoládé: A kávé kellemes ízt az étcsokoládénak.
  • 4. körzet – Tengeri só + Kókusz + 70%-os étcsokoládé: A szerző nem szereti a kókuszt, így nem kóstolta meg, de a férje szerint nagyon jó.
  • 5. körzet – Karamellizált ropogós pattogatott kukorica + 70%-os étcsokoládé: A karamellizált kukorica íze kivételes, tökéletesen kiegészítette az étcsokoládét.
  • 6. körzet – Ropogós mogyoró mogyorókrémben + 41%-os tejcsokoládé: Aki szereti a mogyorókrémet, odáig lesz tőle!
  • 7. körzet – Füstölt Chipotle Csili + 41%-os tejcsokoládé: Elsőre csalódást okozhat, hogy olyan, mintha egyszerű tejcsoki lenne, ám amikor a csoki elolvad az ember szájában, hirtelen felszínre tör a csilis íz, és mindent visz!
  • 8. körzet – Karamellizált ropogós rizspehely + 41%-os tejcsokoládé: Az íze pont, olyan, amilyennek a leírás alapján képzelhető, szóval nyami :)
  • 9. körzet – Szerves őrölt zab + Vanília + Kendermag + 41%-os tejcsokoládé: Állítólag ez a legkevésbé finom, mert a végén némi savanykás mellékízt érezni, a vanília hatása viszont nem elég erős a csokiban.
  • 10. körzet – Szárított marhahús + 41%-os tejcsokoládé: Aggodalomra semmi ok, a csokinak nincs erős húsíze, hanem ehelyett a hús pikáns füstös hangulata érződik a csokin, ami így nagyon ízletesre sikerült.
  • 11. körzet – Cseresznye + 70%-os étcsokoládé: Az édes szárított cseresznye jól ellensúlyozza az étcsokoládé keserű ízét.
  • 12. körzet – Kősó + 41%-os tejcsokoládé: A só íze nem túl erős, viszont illik az édes tejcsokoládéhoz.
A csokikat a Lionsgate és a Wild Ophelia Chocolate illetve Vosges Haut-Chocolat csokoládégyártó cégek együttműködése forgalmazza. Állítólag a Wild Ophelia leányvállalata, a Vosges Haut-Chocolat elkészített néhány Kapitóliumi ihletésű csokoládét is, ezek leginkább trüffelek és többféle ízesítésű kollekciók, de állítólag készültek Snow elnök (vérnarancs, boros karamell, 72%-os étcsokiban), Effie (cukrozott eper, szárított lila virágok 62%-os étcsokiban) és Katniss (ebben alma, füstölt szalonna és füstölt tengeri szó van, 44%-os tejcsokiban) ihlette csokik is.

A csokiknak nem csak az íze, a csomagolása is nagyon igényes, mint az a oldalsó ábrán is látható. A csokikat meg is rendelhetitek ITT, vagy lehetne nyerni ITT is, de persze, elnézve a szabályzatot, ez is csak Egyesült Államokbeli lakosokra vonatkozik.
Forrás: TheHob

5 megjegyzés:

  1. Tuti, hogy mindegyik ízlene, bár a 7. Körzetestől kicsit tartanék, de a kedvencem szerintem a 8. Körzetes lenne. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem a 7-es ízlene, éna 10-estől tartanék meg talán az 5-östől.

      Törlés
  2. Ó, jaj, ezek durván jónak tűnnek. :D Én így első ránézésre csak a tízestől tartanék, ettem már sós és chilis csokikat is, és kifejezetten szerettem őket. Amúgy az külön tetszik, hogy látszik, gondolkodtak a körzeteken és próbáltak igazodni az adottságaikhoz. De azért a tizenkettesbe én egy kis szénport kevertem volna. XD

    VálaszTörlés
  3. Hát nem tudom melyik lenne a kedvencem, mert én bírom az egzotikus édességeket, de talán az 5. körzet csokija ízlene leginkább... bár ezt inkább a kóstolás után tudnám megállapítani :)

    VálaszTörlés
  4. Hmmm :) A 3. körzetére azonnal lecsapnék :)

    VálaszTörlés