2013. október 16., szerda

Sam Claflin Elle UK interjú, 2. rész

A tegnapi cikk folytatása:

Könnyed sármja jó szolgálatot tesz: akikkel dolgozott már együtt, azok szívesen megismételnék azt. Első munkáját fél évvel a drámaiskola befejezése után kapta egy történelmi minisorozatban, a Katedrálisban. 
- Az sok ajtót kinyitott előttem. - mondja. - A forgatás utolsó napján a producerek felajánlották második munkámat, amely Az elveszett jövő című TV film volt. Ott aztán újra összejöttünk a Katedrálisosokkal, és annak egyik főszereplője, Matthew Macfayden mondta, hogy felvetette a nevemet a Channel 4 Any Human Hearts című sorozatában, hogy karakterének egyik fiatalabb énjét én alakítsam. Aztán jött A Karib-tenger kalózai (amelyben Philip Swift misszionárius szerepét alakította), és mondták, hogy az egyik szerepben majd Ian McShane lesz látható. Mire én, "Ó, hiszen vele már dolgoztam a Katedrálisban", amire ők azt válaszolták, "tudjuk, és nagyon jókat mondott rólad."

Ez volt a kiugrás Sam Claflin számára, akinek így nem kellett jó néhány évet eltöltenie azzal, hogy ismeretlen sorozatokban játszik epizódszerepeket, ahogyan az más fiatal brit színészek számára szokás. A norwichi fiú nevét ugyanis hirtelen összekapcsolták Hollywooddal. 
Így aztán olyan emberré vált, aki immáron úgy kezdheti egyes mondatait, hogy "Johnny Depp azt mondta nekem..." A Karib-tenger főszereplője ugyanis bemutatkozott Claflin szüleinek, amikor ők meglátogatták fiukat a forgatáson. Sam anyukája megkérdezte, milyen tanácsot adna fiának, mire Depp így válaszolt: "Soha ne feledd, ki vagy, és hogy honnan jöttél." Megfelelő ajtón kopogtatott. 
- Soha nem tudnék megváltozni. Barátaim és a családom nem hagynák.

Következőként Sam Claflin a Hófehér és a Vadászban volt látható, William herceg, Hófehér gyerekkori barátjának szerepében. A forgatás során madártávlatból már megismerhette a hírnév negatív oldalát.
- Kristen, egyem a szívét, a legnagyobb figyelmet kivívott ember, akivel valaha dolgoztam. Úgy érezte, rejtőzködnie kell. Sajnálom, tudván, hogy neki és Robnak [Pattinson] hogy kell élnie.
Ha már Robnál tartunk, mit gondol Claflin a vele való hasonlóságáról? A színész élvezte - vagy legalábbis el kellett viselnie a szívtipró státuszt, miután eljátszotta Edward Cullen szerepét az Alkonyat filmekben, most pedig az, hogy Claflin Finnick Odair bőrébe bújik, ugyanebbe a helyzetbe juttatja őt. Claflin azonban óvatos:
- Ő azért jobb színész! Nem tudom, mire számíthatok. Nyitott vagyok a változásra, de nem akarom, hogy ez elvárásként hangozzon. 
Azt mondja, a feleségének, Laura Haddock színésznőnek - aki a The Inbetweeners sorozatban szerepelt káprázatosan - akit az év során vett feleségül, nagyobb rálátása van az ő karrierjére. Azt mondja:
- Ő jobban bízik bennem színészként, és jól látja, mi is zajlik az életemben. Azt kérdezte, 'Biztos el akarsz venni feleségül? Ott lesz majd egy halom lány, aki majd mind megőrül érted!' Mire én mondtam, hogy "Naná, hogy el akarlak venni!" Nem azért kezdtem bele az Éhezők Viadalába, hogy híres legyek, hanem mert nagyon tetszett az első film és a benne szereplő színészek!

A Futótűz megjelenése után lesz majd látható Claflin következő filmje, a Quiet Ones, amely egy természetfeletti horror film. Csak előző este fejezte be a Love, Rosie forgatását - Cecelia Ahern regényének feldolgozását - Dublinban, ma pedig Londonban kezdi a Posh című filmben való munkát, amely egy csapatnyi öntörvényű, oxfordi diákról szóló színdarab mozifeldogozása. Ilyen vándorló életmód mellett vajon hogyan tudja tartani a kapcsolatot feleségével, a szintén 27 éves Haddock-kal? Együtt élnek Nyugat Londonban, Sam azonban csak ritkán van otthon. 
- Nehéz úgy, ha heteken keresztül nem látjuk egymást. A leghosszabb idő, amit távol töltöttünk egymástól, egy hónap volt, de az is nagyon kemény volt. - mondja. - Akárhányszor hazajövök, ő a kikapcsolódás számomra. Szeretek borozni és együtt vacsorázni vele, amikor együtt vagyunk. De sokat Skype-olunk. A kapcsolatunk eleve Skype-on indult, szóval ez nálunk már megszokott.

Sam egy meghallgatás alkalmával ismerte meg Laurát, és nagyon odáig volt, amikor kiderült, hogy ugyanaz az ügynökség képviseli mindkettőjüket. Sam kevésbé volt lelkes, amikor az ügynöke elárulta neki, hogy Laurának van barátja. Aznap este Sam a barátaival töltötte az éjszakát és az első metróval ment haza hajnali 5-kor. Amikor megérkezett a megállóba, a szerelvény pedig kinyitotta az ajtókat, Laura ott volt a vagonban. Mint egy megvalósult Nő kétszer. Aztán elkezdtek chatelni Facebook-on, a barát valahol eltűnt a süllyesztőben, ők pedig néhány hónap múlva megtartották első randijukat, Skype-on, miközben Sam Los Angelesben, Laura pedig Skóciában volt. 
- Laura születésnapja volt, és mindketten bontottunk egy pezsgőt. Nyolc órán keresztül beszéltünk megállás nélkül.
Pár héttel később Sam rábeszélte Laurát, hogy repüljön ki hozzá Los Angelesbe, amikor pedig a reptéren találkoztak, megcsókolta, és kész. Azóta eltelt három év és Sam még mindig őszintén, őrülten és halálosan szerelmes. 

- Amikor csak Laurával találkozom, mindig levesz a lábamról. Felüdít, eléri, hogy minden figyelmem neki szenteljem. Nagyon sok időt töltünk úgy, hogy közben hiányzik a másik, ami nagyon jó érzés. [???] Ő pedig megértő, mert mindketten ugyanabban a szakmában dolgozunk. Ha terveink lettek volna egy hétvégére, nekem azonban vissza kell utaznom Los Angelesbe, hogy találkozzak Steven Spielberggel, akkor azt megérti. 
Ahogyan bárki megértené. De Sam ugyanakkor nagyon kötelességtudó férj, akár bevásárolni is elmegy, és türelmesen üldögél szépségszalonok várójában is. 
- Nagyon érdekel a divat. Átalában csak farmer, póló és Converse cipő van rajtam, de a vörös szőnyeges megjelenések alkalmával ismerkedem a McQueennel, Prada-val és Armanival is. Kezdem érezni, mi illik hozzám.
Megissza a teáját, még egyszer megvillantja azokat a gödröcskéket az arcán, aztán sietve elindul kifelé az esőbe. És senki nem tartja a feje fölé az esernyőt.
Forrás: ELLE UK

4 megjegyzés:

  1. Hát ez a pasi eszméletlenül cuki :) az utolsó mondat pedig tökéletes lezárás :)

    VálaszTörlés
  2. Imádom ezt a pasit :) Köszi az interjút. Alig várom már, hogy lássam Finnickként, és ne csak egy másodpercre (cöhh :P) :D

    VálaszTörlés
  3. Olyan jól meg volt fogalmazva ez az interjú. Köszi a fordítást. :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem is tetszett ez az interjú és a végén az a mondat, az ütős. :))

    VálaszTörlés